Zuzana P. (fialetta) ID 142286 |
|
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.3.2010 |
Naposledy: 23.2.2015 13:07 |
Aktualizácia: 10.1.2015 16:58 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 6 vajec, 150 g prášk.cukru, 1 balíček vanilk.cukru, 2 lyžice kakaa, 50 g pomletých lieskových orechov, 50 g hrubej múky, 2 banány, 1/2 balíčku prášku do pečiva PARÍŽSKY KRÉM: 2 šľahačky, 2 čokolády na varenie
POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a vymiešame do hladka. Pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Zmes dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Parížsky krém pripravíme nasledovne: Na pare vymiešame šľahačky s čokoládou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minúty a dáme do chladničky na 8 hodín. Po 8 hodinách znova dobre vyšľaháme na tuhý krém. Upečený korpus rozpolíme, natrieme polovicou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a opäť potrieme druhou polovičkou krému. Dáme do chladničky. Tortu môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lieskovými orechmi a šľahačkou. Ja som zdobila iba so šľahačkou.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2011, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |