. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.10.2008
Naposledy: 25.12.2023 14:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s čatní a ryžovými rezancami



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia /podľa počtu stravníkov 1 kúsok na osobu/, 1 pór, 1 cibuľa, 1 mrkva, soľ, mleté čierne korenie, korenie na pečené kura, trocha čínskeho korenia, 1 PL sladká sójová omáčka, ryžové rezance, 3-4 PL pikantné mangové čatní, olej, 1 PL slnečnicové semienka /nemusia byť/

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu očistíme, pokrájame na pásiky, pór pokrájame na kolieska, mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici rozpálime olej a zeleninu na ňom opečieme za stáleho miešania. Kuracie prsia pokrájame na kocky, pridáme na zeleninu a spolu opekáme asi 10 inút. Osolíme,okoreníme, pridáme čatní a asi jednu PL sladkej sójovej omáčky. Prehrejeme a nakoniec prisypeme slnečnicové semienka - ja som ich dala len tak pre zvedavosť a dobre mi tam zapadli. Do vriacej osolenej vody vhodíme ryžové rezance, povaríme asi 6-8 minút /mali by sa najprv namáčať v studenej vode a potom už len krátko variť, ale dá sa to aj takto/, scedíme, prepláchneme vodou a servírujeme. Dá sa to aj s ryžou, ale tie ryžové rezance sú k tomu chuťovo akurát.\r\nPravdu povediac, tento recept je experiment typu -čo kuchyňa dala - a celkom mi to chutilo, tak sa s touto "exotikou" podelím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Rímske kura "ikea"



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 1 malá cuketa, 1 červená,žltá a zelená paprika / tzv. trikolóra alebo semafor /, 4 paradajky, čierne olivy, korenie na pečené kura, americké korenie, pikantný alebo sladký kečup, soľ, olej, kúsok /asi štvrťka kocky/ maggi mäsového bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, pokrájame na kocky alebo pásiky, asi tak 2x1 cm. Do zapekacej misy dáme trocha oleja, na to nasypeme všetku pokrájanú zeleninu plus olivy / asi pol sklíčka cca 100-150 gramov/, posypeme americkým korením /teda presnejšie korením na americké zemiaky /, posolíme, pridáme cca 3 lyžice kečupu /miešam ostrý aj sladký / , rozmrvený bujón a premiešame. Kto má rád pikantné,múže dať len ostrý. Navrch uložíme kuracie stehná,ktoré sme okorenili korením na pečené kura, troška podlejeme vodou a prikryté necháme piecť v rúre asi tak 30-35 minút. Potom odkryjeme a necháme dopiecť ,kým stehná nechytia tú správnu zlatú farbu. Teplota rúry je taká,ako keď pečiete kurence, ja mám plynovú 8-stupňovú a pečiem tak na 5 stupni.
Ako prílohu podávame najlepšie hranolky,ale môžu byť aj klasické varené zemiaky, prípadne aj nič pre tie,ktoré radšej jedia bez prílohy.
Jedla som toto kura v Ikei a zložky som odhadla len podľa chuti,ale u nás sa tento recept veru ujal. Tak prajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.6.2013, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu