končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s čatní a ryžovými rezancamiPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia /podľa počtu stravníkov 1 kúsok na osobu/, 1 pór, 1 cibuľa, 1 mrkva, soľ, mleté čierne korenie, korenie na pečené kura, trocha čínskeho korenia, 1 PL sladká sójová omáčka, ryžové rezance, 3-4 PL pikantné mangové čatní, olej, 1 PL slnečnicové semienka /nemusia byť/ POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu očistíme, pokrájame na pásiky, pór pokrájame na kolieska, mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici rozpálime olej a zeleninu na ňom opečieme za stáleho miešania. Kuracie prsia pokrájame na kocky, pridáme na zeleninu a spolu opekáme asi 10 inút. Osolíme,okoreníme, pridáme čatní a asi jednu PL sladkej sójovej omáčky. Prehrejeme a nakoniec prisypeme slnečnicové semienka - ja som ich dala len tak pre zvedavosť a dobre mi tam zapadli. Do vriacej osolenej vody vhodíme ryžové rezance, povaríme asi 6-8 minút /mali by sa najprv namáčať v studenej vode a potom už len krátko variť, ale dá sa to aj takto/, scedíme, prepláchneme vodou a servírujeme. Dá sa to aj s ryžou, ale tie ryžové rezance sú k tomu chuťovo akurát.\r\nPravdu povediac, tento recept je experiment typu -čo kuchyňa dala - a celkom mi to chutilo, tak sa s touto "exotikou" podelím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Rímske kura "ikea"POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 1 malá cuketa, 1 červená,žltá a zelená paprika / tzv. trikolóra alebo semafor /, 4 paradajky, čierne olivy, korenie na pečené kura, americké korenie, pikantný alebo sladký kečup, soľ, olej, kúsok /asi štvrťka kocky/ maggi mäsového bujónu POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu umyjeme, pokrájame na kocky alebo pásiky, asi tak 2x1 cm. Do zapekacej misy dáme trocha oleja, na to nasypeme všetku pokrájanú zeleninu plus olivy / asi pol sklíčka cca 100-150 gramov/, posypeme americkým korením /teda presnejšie korením na americké zemiaky /, posolíme, pridáme cca 3 lyžice kečupu /miešam ostrý aj sladký / , rozmrvený bujón a premiešame. Kto má rád pikantné,múže dať len ostrý. Navrch uložíme kuracie stehná,ktoré sme okorenili korením na pečené kura, troška podlejeme vodou a prikryté necháme piecť v rúre asi tak 30-35 minút. Potom odkryjeme a necháme dopiecť ,kým stehná nechytia tú správnu zlatú farbu. Teplota rúry je taká,ako keď pečiete kurence, ja mám plynovú 8-stupňovú a pečiem tak na 5 stupni. Ako prílohu podávame najlepšie hranolky,ale môžu byť aj klasické varené zemiaky, prípadne aj nič pre tie,ktoré radšej jedia bez prílohy. Jedla som toto kura v Ikei a zložky som odhadla len podľa chuti,ale u nás sa tento recept veru ujal. Tak prajem dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.6.2013, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |