. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Janka T. (takaJanka) ID 29118
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.11.2007
Naposledy: 22.12.2022 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 69
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

KURACIE MÄSO A HYDINA

výborná pomaly pečená kačica



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento jednoduchý recept je z českého MMB od Andrei ID 37748 (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14156 - mrknite tam aj na komentáre!) Stačia vám kačica, soľ, rasca a dôvera že recept naozaj funguje.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup nájdete u Andrei ID 37748 na českom MMB, ja som skúsila s 2,5kg kačicou - piekla som ju v obyčajnej plynovej rúre v zakrytom veľkom sklenenom pekáči:

1. Kačicu večer pred pečením dôkladne umyjem, dobre osolím (ponatieram soľou) zvonka aj zvnútra, posypem rascou, vložím do suchého skleneného pekáča, zakryjem - nechám cez noc v chladničke..

2. Druhý deň ráno už s kačicou vôbec nič nerobím - žiadne podlievanie ani pridávanie oleja!, iba vložím do pece tak ako bola v chladničke - zakryté - na sucho - a pečiem pomaličky pri nízkej teplote (120´C -150´C) 4hodiny bez otvárania! Žiadne podlievanie, žiadne otáčanie, najlepšie je zabudnúť na kačku a užiť si voľné dopoludnie niekde inde než v kuchyni. :-)
( v recepte sa uvádza že sa pečie pri 120´C - k pôvodnému receptu je kopec nadšených komentárov - 120´C u mňa nejde nastaviť, pretože mám plynový sporák, u mňa je najmenej okolo 150´C takže som piekla tak a kačica bola výborná...)

3. Po 4 hodinách pekáč vyberiem, konečne ho otvorim, ešte za horúca opatrne malou naberačkou zozbieram vypečenú masť do čistého kastrólika, trošku masti nechám aj v pekáči, poprelievam ňou kačicu a nechám odokryté ešte dopiecť kôrku do chrumkava (už "normálne", pri 200´C) - zlatohnedú farbu už kôrka bude mať, to len aby pekne chrumkala...

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 13.7.2019, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu