Helena F. (Helka5) ID 83938 |
|
Oblasť: Čierna nad Tisou |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 24.2.2009 |
Naposledy: 7.5.2016 17:12 |
Aktualizácia: 19.8.2010 8:16 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
650 g hladkej múky, 240 g práškového cukru, 4 celé vajcia, 100 g medu, 50 g tuku (ja som dala Palmarin), 1 polievkovú lyžicu škorice a 1 polievkovú lyžicu perníkového korenia , lyžička sódy bikarbóny, ak chcete mať tmavšie cesto tak ešte pridať 2 až 3 lyžice kakaa. Nedávat kypriaci prášok do perníkov !!!! Poleva: 1 bielok, 150 až 200 g práškového cukru, citrónová šťáva.
POSTUP PRÍPRAVY
Sypké ingrediencie preosiať, pridať vajcia, rozohriatý tuk s medom a postupne pridávať múku. Dobre vypracované cesto musí byť tuhšie a hladké. Cesto vyvaľkame na 2-3 mm hrubku a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na plech a pečieme pri teplote 170-180 stupňov 8-10 min. Po upečení ich hneď potrieme rozšľahaným vajcom.Poleva: Cukor niekoľkokrát preosejeme cez jemné sitko. Miešame ručne s bielkom dovtedy, kým nie je masa pekná biela a tuhá.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (21) posledné: 22.12.2010, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |