končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Zlepované perníky presne také, ako kupované - mäkučkéééPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kryšt.cukru - 250ml vody - 2ČL sódy bicarbony - 1kg hladkej múky špeciál - 2 vajcia - 160g medu - 40g slivkového lekváru - 1/2 balíčka prášku do perníka - 250ml oleja POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme vodu s cukrom. Múku zmiešame so sódou bicarbonou, práškom do perníka, pridáme vychladnutý sirup z vody a cukru, tekutý med, vajcia, lekvár a olej. V miske vypracujeme cesto. Pozor! Bude to riedka lepivá hmota, nezľaknite sa! Uložíme na 12 hodín do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. 1/5 cesta rozvaľkáme na plát, upečieme a odložíme na plnku. Zvyšné cesto rozvaľkáme na 1/2cm a formičkou vykrajujeme obojstranne symetrické tvary, aby sa dali proti sebe zlepovať. Pečieme asi 8-10 minút na 180-200°C, plyn 4. Po upečení musia byť mäkké, ak by sa viac upiekli, budú tvrdé a už nezmäknú. Cesto určené na plnku rozmrvíme, zalejeme troškou vriacej vody a zmiešame s pikantným džemom. Potierame, zlepujeme. Vrch perníkov postriekame alebo polejeme čokoládou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 24.12.2012, 6:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |