končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Stále mäkké medovníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g palmarin\r\n150g med\r\n1 dcl voda\r\n200 g prask cukor\r\n600g hladka muka\r\n2 vajcia cele\r\n2 lyzicky nale sody bikarbony\r\n2 lyzicky male mletej skorice\r\n2 lyzicky male rozdrvenych klincekov\r\n3/4 balicka prasku do pernika (kotanyi) POSTUP PRÍPRAVY palmarin+ med+ voda+prask cukor -nechat rozpustit v hrnci dokopy a nechat vychladnut, vlazne naliat do muky a ostatnych rísad. Vymiesat v mise cesto, je dost riedke az sa leje, nechame ho cez noc v chladnicke a cesto stuhne. rozvalkat vykrajovat a piect 5 -7 min na 180 stupnov. pred pecenim potriet zltkom s mliekom. nepiect dlhsie!! uchovavat v mikrotenovom sacku a v doze. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2013, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ŠamrolkyPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, bielka, práškový cukor, citronová šťava POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto narežeme na pásiky, namotáme na formičku a potrieme žltkom. Pečieme na 190 stupňoch cca 15 minut. Šamrolky plníme snehom nad parou ušlahaným a posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2009, 0:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Parížske rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Spodné cesto: 300g hladkej múky, 150g pomletých orechov, 100g práškového cukru, 1 palmarín, vanilkový cukor, 1 žĺtok Krém: 3 celé vajcia, 210g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125g Hera, 1 palmarín, 1/2 SALKO, 4 PL roztopenej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Všetko spolu vypracovať na cest a plniť formičky na rohlíčky zarovno okraju, piecť cca15 min. na 160 stup-och. Na vychladnuté dávať krém. Krém: Ten je ťažší, ale o to lepší. Celé vajcia, vanilkový a kryštálový cukor šlaháme mixérom nad parou POZOR 1 hodinu.(Je to o hubu ale stojí to za to. Mixér musí byť kvalitný inak odíde...) Má to vyzerať tak, že keď vypnem mixér, masa bude hustá. Potom to necháme vychladnúť a do studeného dáme Heru, Palmarín a Salko. Vymiešame poriadne a zdobíme rožky. Namáčame v čokoláde a hneď dávame do chladničky aby čokoláda čo najskorej vychladla. POZOR ukladať na pečiaci papier aby ste ich ľahko odlepili.Stačí nachvílu len aby nestiekol krém. Je to piplačka ale sú fantastické..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 16.1.2010, 12:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ferrero RocherPOTREBNÉ PRÍSADY 2 tatranky, 2 Lina keksíky, arašidy nesolené, nutela(môže byť aj tá lacnejšia napodobenina), 100g čokolády na varenie POSTUP PRÍPRAVY Arašidy pomelieme na mlynčeku. Tatranky a Lina kekse rozdrvíme (ja som to robila v mixéri s nožmi), do rozdrvených keksov dáme dve hrste arašidov rozdrvených. Nad parou roztopíme čokoládu a tri lyžice nutely. Túto roztopenú masu ešte teplú vylejeme do keksov a poriadne premiešame. Necháme vychladnúť a potom tvarujeme mokrými rukami guľky, ktoré obaľujeme v zvyšných posekaných arašidoch. Dáme do chladu stuhnúť. Sú výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 28.11.2009, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecké do pištolePOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky, 200 g palmarínu, 1 celé vajce, 80 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 1/2 KL prášku do pečiva, kakao POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu spracovať na cesto, naplniť pištol a pretláčať na mastný plech. Pečieme cca 10 minut pri 160 stupňoch.Zlepujeme lekvárom alebo nutelou, môžemo ozdobiť čokoládou. Ak nepridáme kakao do receptu, budú len vanilkové. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.12.2010, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medvedie lapkyPOTREBNÉ PRÍSADY 360 g hladkej múky, 240 g práškového cukru, 280 g palmarínu, 140 g orechov, 2 celé vajcia, trocha kakaa POSTUP PRÍPRAVY Obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 15.12.2008, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Jednoduché nepečené košíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie sušienok KOKA, 60g masla, 1/2 PL rumu, 1/2 PL salka POSTUP PRÍPRAVY Plníme ľubovolným krémom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.12.2008, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Maslové pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 palmarín, 1celé vajce, 120g práškového cukru, 350 g hladkej múky, tuhý lekvár POSTUP PRÍPRAVY Zmäknutý palmarín, celé vajce a práškový cukor vymiešame metličkami, potom primiešame múku. Vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vykrajujeme formičkami a pečieme na papieri pri 160 stupňoch 10 minút. Vychladnuté zlepujeme tuhým lekvárom a posypeme práškovým cukrom. Toto množstvo je z jednej dávky - vykrajované menšími formičkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 8.12.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |