končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
OPITÉ KOKOSOVÉ GUĽKYPOTREBNÉ PRÍSADY keksy Esíška, piškóty, vaječný likér, višňový kompót, horká a nugátová čokoláda, strúhaný kokos POSTUP PRÍPRAVY 2 balíčky keksov Esíčka a veľký balíček detských okrúhlych piškót pomelieme, pridáme 3 deci vaječného likéru, 1 pohár odkôstkovaných a nadrobno posekaných višní, jednu roztopenú horkú čokoládu, dve roztopené nugátové čokolády a všetko poriadne premiešame. Keď hmota trochu stuhne, formujeme guľočky, ktoré obalíme v kokose. Z polovičky hmoty môžeme spraviť aj nealko verziu tak, že namiesto likéru použijeme Salko alebo karamelový sirup. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2014, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 600 g hladkej múky T650, 300 g práškového cukru, 5 lyžíc medu, 3 vajcia, 1,5 deci oleja, 1 lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky perníkového korenia, 2 lyžičky mletej škorice, lyžica slivkového lekváru alebo 5 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť lepkavé. Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. Plnka a poleva: 10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 30.11.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ŠTUDENTSKÁ PEČAŤ V KOŠÍČKOCHPOTREBNÉ PRÍSADY Biela čokoláda 200g, horká čokoláda 200g, rôzne oriešky 200g, želé cukríky Bon pari 2 bal., hrozienka 50g, rastlinný tuk Cera 50g POSTUP PRÍPRAVY Posekáme nadrobno nesolené orechy kešu, arašidy, lieskovce, mandle, hrozienka a želé cukríky Bon Pari. V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme rastlinný tuk, posekané oriešky, hrozienka a želé cukríky. Dobre premiešame a ešte teplé plníme do papierových košíčkov. Počkáme, kým trochu nevychladnú a ozdobíme ich cukrárenskou posýpkou podľa vlastnej fantázie. Tip: Oriešky môžeme opražiť na panvici, budú mať výraznejšiu chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 22.10.2019, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |