končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
DIETY |
NÍZKOKALORICKÉ MLSANIE.POTREBNÉ PRÍSADY ? POSTUP PRÍPRAVY Maminky aj nemaminky poprosím o radu pre nás, ktoré rady mlsáme aj keď by sme vzhľadom na dispozície našej postavy nemali na to ani pomyslieť. Ak máte nejaké recepty na koláčiky, zákusky, či nejaké dobrotky s ktorými by sme mohli občas zhrešiť a zároveň by sa kalorická krivka požitého jedla nevystúpala do závratných výšok, pridajte nejaký recept. Blížia sa Vianoce a ja sa desím, čo napiecť. Určite máte nejaké receptíky pre diabetikov, či blízkych, čo potrebujú nízkoenergetickú stravu. Moc ďakujem za každý recept. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 21.9.2008, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Tisíc razy dobrá torta. ( Bezlepková dieta)POTREBNÉ PRÍSADY 10 vajec, 25dkg práškového cukru, 25dkg mandlí, 25dkg masla / lepšie je Hera a spol./, 4 rebrá várovej čokolády, prípadne poleva Plnka: 10 žĺtkov, 8 lyžíc cukru, ale záleží od chuti, vanilkový cukor, POSTUP PRÍPRAVY Postup nie je nijako zložitý a z výsledku budete príjemne prekvapené. Je to recept dosť starý a moja babička sa ho naučila od majiteľky krajčírskeho salónu niekedy na začiatku minulého storočia, keď sa u nej učila za krajčírku. Začnime teda. Najskôr si pomelieme mandle / dajú sa nahradiť aj lieskovcami, ale neodporúčam vlašské oriešky- sú moc mastné/ Potom dôkladne oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a pridáme štipečku soli. Do vyšľahaných bielkov zľahúčka prisýpame na striedačku mandle a práškový cukor. Cesto rozdelíme na tri časti a pečieme pri silnom ohni na pomastenom alobale prípadne pečiacom papiery. Vyhrejte riadne trúbu a pozor cesto je na 200 stupňoch naozaj rýchlo hotové a odporúčam pracovať vo dvoch formách. Aby sa cestíčko spravilo čím skôr a nestihlo spadnúť. Cesto naochutnávať, lebo neprestanete! Krém je klasický varený nad parou. Žĺtka uvaríme s cukrom nad parou a pridáme roztopenú čokoládu. Miešame do vychladnutia a potom pridáme Heru, namiesto masla krém pekne odlahčí. Korpusy môžme pofŕkať Rumom, či esenciou a krémom plníme jeden, druhý a ešte si necháme na povrch a boky. Krém zakryje úžasne všetky nerovnosti, ale neochutnávajte bude ho potom málo. Vrch ozdobíme trebárs polevou a boky ešte mandlovými hoblinkami. Na vrch si olúpeme vo vriácej vode pár mandličiek, rozpolíme ich a máme krásne lupienky na zdobenie. Torta nie je veľká, ale je veľmi sýta na tanieri zdobíme šlahačkou a je to báseň. Ak chceme upiecť tortisko zdvojnásobíme dávky. Prajem dobrú chuť a krásny zážitok pre tých, čo si klasické tortičky dopriať nemôžu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 23.5.2007, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |