končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkový zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-) - pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút) - vo veľkej mise zmiešam múku a soľ - uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím, - do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody - vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky.. - cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.12.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkový chlebík na sladkoPOTREBNÉ PRÍSADY 360g bezlepkovej múky (Mix B), 1/2 hrnčeka cukru (100g) + 1vanilkový cukor, 1/4 KL soli, 1 väčšie vajce (alebo 2 malé), 1/4 Hery alebo veľkého masla (60-70g), hrnček vlažného mlieka (250ml), na kvások: trocha vlažného mlieka (1dcl), 1/3 kvasníc (Fala), 1KL cukru... podľa chuti môžete pridať do cesta: hrozienka, 1PL rumu, citrónová kôra, ... tip na vrch: mandlové lupienky a práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY 1. z kvasníc, lyžičky cukru a deci mlieka si pripravíme kvások 2. v mise zmiešame múku, cukor, štipku soli, pridáme kvások, vlažné mlieko, mäkké maslo a vajce - a vymiesime cesto, podľa chuti môžeme do cesta primiešať hrozienka, citrónovú kôru, príp. 1PL rumu 3. preložíme do formy a necháme nakysnúť (30 min), zatiaľ nahrejeme pec 4. vrch natrieme žĺtkom, môžeme aj posypať mandľami a upečieme pri 180´C (pribl. hodinu) Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
jemná bezlepková bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 220g MixC, 4 vajcia, 120g kryš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 bal. kypr. prášku (Dr.Oetker), 220ml acidka, 100ml oleja, štipka soli, ovocie POSTUP PRÍPRAVY 1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh, 2. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny (2-3min na stredných otáčkach), 3. Do žĺtkovej peny pridáme 1 hrnček acidka a 1dcl oleja, pomiešame, prisypeme múku s kypriacim práškom a na pomalých otáčkach rozmiešame.. 4. Pridáme sneh a jemne (ručne) ho do cesta vmiešame - vznikne napenené jemné krémové cesto. 5. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, navrch naložíme ovocie a dáme upiecť (pomalšie, pri 180´C asi 40-45 minút). Hotovú bublaninu ešte za horúca posypeme vanilkovým cukrom. (Na plechu 33x23cm je bublanina vyše 4cm vysoká.) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2013, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepková pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, pohár vlažnej vody (2dcl), 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod... POSTUP PRÍPRAVY veľmi jednoducho - do časti vlažnej vody (1dcl) si pripravíme z cukru a kvasníc kvások, kým sa zapení nachystáme si vo väčšej mise múku a soľ (nedajte všetku múku naraz, ale asi 2-3PL múky si nechajte bokom na domiesenie), kvások prilejeme do múky, pridáme za lyžicu olivového oleja a zvyšnú vodu - jemne miešame - nakoniec rukami vymiesime vláčne mäkké cesto. Cesto rozvaľkáme - jemne ho pritom podsypávame múkou, okraje pevne zrolujeme aby šťava nevytekala, a necháme chvíľu nakysnúť (15-20min). Potom rozotrieme na cesto asi 2PL olivového oleja (dôkladne hlavne na okraje) a obložíme podľa chuti (napríklad: pretlak, tuniak, tymián, cibuľa a samozrejme strúhaný syr ). Vložíme do dobre vyhriatej rúry, pečieme najprv prudšie pri 220-230´C, po asi 5 minútach stiahneme na 180-185´C a dopečieme do zlatohneda (asi 25-30min). zopár tipov: - cesto nerobte veľmi tuhé - bolo by tuhé aj po upečení, potrebuje vlhkosť aby vedelo kúsok nakysnúť, - cesto nechajte kysnúť už rozvaľkané (na rozdiel od lepkového - bzl. cesto druhýkrát kysnúť nechce) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2014, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkové medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY podobný recept má Andrea M. (andy29) ID 44947, tento je z MixC, na 2 plechy: približne 250g múky (u nás Schaer Mix C), 2-3 lyžice cukru, 2 plné lyžice medu, 1/2 lyžičky sódy (alebo kypr.pr.), asi 40-50g masla (HERY), 2 vajcia - z nich si jedno žĺtko nechám bokom - na natieranie, korenie: perníková zmes alebo vlastná obľúbená kombinácia napr.: mletý badyán, štipka škorice, môže byť aj 1 rovná lyžička holandského kakaa...na ozdobu lúpané mandle alebo orechy... POSTUP PRÍPRAVY Zmiešať suché prísady (múka cukor, sóda, korenie), pridať med, vajcia (1 celé vajce + bielko), nakrájať plátky masla a vypracovať hladké cesto. Cesto zabaliť do fólie a odložiť do chladu (aspoň 2 hodiny). Potom zohriať pec, cesto vyvalkať (cca 5mm) - treba jemne podsypávať aby sa nelepilo na dosku, vykrojiť, natrieť žltkom, príp. ozdobiť orechami alebo mandľami a upiecť (200-190´C) - neodcházdať od pece, treba sledovať kedy budú akurát, "dozlatova". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |