. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZLEPKOVÁ DIETA

Janka T. (takaJanka) ID 29118
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.11.2007
Naposledy: 22.12.2022 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 69
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

BEZLEPKOVÁ DIETA

bezlepkový zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-)

- pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút)
- vo veľkej mise zmiešam múku a soľ
- uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím,
- do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody
- vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky..
- cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.12.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

bezlepkový chlebík na sladko



POTREBNÉ PRÍSADY

360g bezlepkovej múky (Mix B), 1/2 hrnčeka cukru (100g) + 1vanilkový cukor, 1/4 KL soli, 1 väčšie vajce (alebo 2 malé), 1/4 Hery alebo veľkého masla (60-70g), hrnček vlažného mlieka (250ml), na kvások: trocha vlažného mlieka (1dcl), 1/3 kvasníc (Fala), 1KL cukru... podľa chuti môžete pridať do cesta: hrozienka, 1PL rumu, citrónová kôra, ... tip na vrch: mandlové lupienky a práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

1. z kvasníc, lyžičky cukru a deci mlieka si pripravíme kvások
2. v mise zmiešame múku, cukor, štipku soli, pridáme kvások, vlažné mlieko, mäkké maslo a vajce - a vymiesime cesto, podľa chuti môžeme do cesta primiešať hrozienka, citrónovú kôru, príp. 1PL rumu
3. preložíme do formy a necháme nakysnúť (30 min), zatiaľ nahrejeme pec
4. vrch natrieme žĺtkom, môžeme aj posypať mandľami a upečieme pri 180´C (pribl. hodinu)

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

jemná bezlepková bublanina



POTREBNÉ PRÍSADY

220g MixC, 4 vajcia, 120g kryš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 bal. kypr. prášku (Dr.Oetker), 220ml acidka, 100ml oleja, štipka soli, ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh,
2. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny (2-3min na stredných otáčkach),
3. Do žĺtkovej peny pridáme 1 hrnček acidka a 1dcl oleja, pomiešame, prisypeme múku s kypriacim práškom a na pomalých otáčkach rozmiešame..
4. Pridáme sneh a jemne (ručne) ho do cesta vmiešame - vznikne napenené jemné krémové cesto.
5. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, navrch naložíme ovocie a dáme upiecť (pomalšie, pri 180´C asi 40-45 minút).

Hotovú bublaninu ešte za horúca posypeme vanilkovým cukrom. (Na plechu 33x23cm je bublanina vyše 4cm vysoká.)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2013, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

bezlepková pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, pohár vlažnej vody (2dcl), 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod...

POSTUP PRÍPRAVY

veľmi jednoducho - do časti vlažnej vody (1dcl) si pripravíme z cukru a kvasníc kvások, kým sa zapení nachystáme si vo väčšej mise múku a soľ (nedajte všetku múku naraz, ale asi 2-3PL múky si nechajte bokom na domiesenie), kvások prilejeme do múky, pridáme za lyžicu olivového oleja a zvyšnú vodu - jemne miešame - nakoniec rukami vymiesime vláčne mäkké cesto.
Cesto rozvaľkáme - jemne ho pritom podsypávame múkou, okraje pevne zrolujeme aby šťava nevytekala, a necháme chvíľu nakysnúť (15-20min).
Potom rozotrieme na cesto asi 2PL olivového oleja (dôkladne hlavne na okraje) a obložíme podľa chuti (napríklad: pretlak, tuniak, tymián, cibuľa a samozrejme strúhaný syr ).
Vložíme do dobre vyhriatej rúry, pečieme najprv prudšie pri 220-230´C, po asi 5 minútach stiahneme na 180-185´C a dopečieme do zlatohneda (asi 25-30min).

zopár tipov:
- cesto nerobte veľmi tuhé - bolo by tuhé aj po upečení, potrebuje vlhkosť aby vedelo kúsok nakysnúť,
- cesto nechajte kysnúť už rozvaľkané (na rozdiel od lepkového - bzl. cesto druhýkrát kysnúť nechce)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2014, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

bezlepkové medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

podobný recept má Andrea M. (andy29) ID 44947, tento je z MixC, na 2 plechy: približne 250g múky (u nás Schaer Mix C), 2-3 lyžice cukru, 2 plné lyžice medu, 1/2 lyžičky sódy (alebo kypr.pr.), asi 40-50g masla (HERY), 2 vajcia - z nich si jedno žĺtko nechám bokom - na natieranie, korenie: perníková zmes alebo vlastná obľúbená kombinácia napr.: mletý badyán, štipka škorice, môže byť aj 1 rovná lyžička holandského kakaa...na ozdobu lúpané mandle alebo orechy...

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešať suché prísady (múka cukor, sóda, korenie), pridať med, vajcia (1 celé vajce + bielko), nakrájať plátky masla a vypracovať hladké cesto. Cesto zabaliť do fólie a odložiť do chladu (aspoň 2 hodiny).
Potom zohriať pec, cesto vyvalkať (cca 5mm) - treba jemne podsypávať aby sa nelepilo na dosku, vykrojiť, natrieť žltkom, príp. ozdobiť orechami alebo mandľami a upiecť (200-190´C) - neodcházdať od pece, treba sledovať kedy budú akurát, "dozlatova".

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu