končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
***Tradičné buchty plnené tvarohom***POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:500g PROMIX FORTE, hladkej alebo polohrubej múky,50-60g cukru,1 vanilkový cukor,štipka soli a citrónovej kôry,250-300ml mlieka,20g droždia,1 vajce,50g masla,100g tuku na vymastenie,práškový cukor Plnka:dľa chuti :) POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme kvások z droždia,lyžice cukru,125ml mlieka a lyžice múky.Zmiešame múku s cukrom,soľou a citrónovou kôrou,zapravíme vykysnutým kváskom,mliekom rozmiešaným s vajcom a pridáme rozpustené maslo. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.Potom ho rozvaľkáme na placku a vykrajujeme štvorčeky,ktoré plníme plnkou. Buchtičky kladieme do vymasteného pekáča a zavlažíme tukom na povrchu i na stranách.Necháme ešte 20 minút kysnúť,potom v predhriatej rúre pečieme 30-40 minút.Po vybratí z rúry potrieme povrch buchiet mliekom,vyklopíme ich a pocukrujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.10.2014, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
WAFLEPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajicka,2 pohare muky MIX C(ja som pouzila 250ml pohar),1 3/4 pohara tepleho mlieka(obycajne,bezlaktozove),1/2 pohara roztopeneho masla,1vanilkovy cukor,4CL prasku do peciva,stipka soli POSTUP PRÍPRAVY Bielka oddelime od zltok a vyslahame tuhy sneh.Vsetky ostatne suroviny mixerom vymiesame.Do cesta mozte pridat,trosku skorice,cokolady,jednoducho to,co vam chuti.Nakoniec zlahka primiesame sneh a nakladame do waflovaca. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkove slize do fazulovej polievkyPOTREBNÉ PRÍSADY *500g bezlepkovej muky - ja som pouzila muku Mix B *1 vajicko *pohar vody - cca 2dcl *olej *sol POSTUP PRÍPRAVY *tieto slize su nerozpoznatelne od normalnych *vhodne do fazulovej polievky alebo si ich mozte urobit na sladky sposob napr. s kakaom,makom a cukrom...♥♥♥ -z tychto surovin urobime cesto -vyvalkame a nakrajeme slize,kt. vhodime do vriacej vody -po vybrani ich vlozime do misy,pokvapkame ich olejom -mozme servirovat do fazulovej polievky a ako hlavny chod si ich urobime na sladky sposob -dobru chut OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.7.2012, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bábovka bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks zlatý klas -Dr.Oetker, 4 ks celé vajcia, 160 g cukor kryštál , 1/2 balenia prášok do pečiva , 2 dcl ,olej,kakao-ORION,citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Najprv si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme zlaté klasy a polovicu balenia prášku do pečiva, opäť šľaháme, no a nakoniec postupne pridávame olej. Môžme pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru. Poriadne premiešame. Vymastíme a pomúčime si formu . Cesto vylejeme do formy, ak chceme môžme si do trošky cesta pridať kakao. Pečieme na 160 °C, 50 - 60 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.3.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY * 0,5 kg Mix B alebo kombinácia Promix CH, FORTE a UNI * ½ kocky kvasníc alebo 1 balenie sušeného drožďia * 1 PL oleja * 1 PL vínneho octu * 1 ČL soli * 1 PL cukru * 5 dcl vody * semienka (slnečnicové ,ľanové) * 1 varený zemiak POSTUP PRÍPRAVY Do väčšej nádoby nalejeme 1 dcl vlažnej vody, do ktorej pridáme kvasnice, cukor a štipku múky. Spravíme kvások, do ktorého pridáme 4 dcl vlažnej vody, ocot, olej, soľ a semiačka podľa uváženia a pridáme zvyšok múky, rozdrvíme varený zemiak a zmiešame dokopy. Cesto necháme 10-15 min kysnúť zakryté utierkou. Po nakysnutí vložíme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 1hod. na 240 °C.Recept je dobrý aj na pečenie v automatickej pekárni. Doba pečenia je tiež 1 hodina.Cesto môžete použiť aj na pečenie pečiva a bagiet.Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2012, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |