končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
POLIEVKY |
Polievka Sv. Patrika - St. Patrick's SoupPOTREBNÉ PRÍSADY # 3 veľké zemiaky # 4 strúčiky cesnaku # pór (biela časť) # cibuľa # stopkový zeler # slepačí bujón # bobkový list # (čerstvý) tymián # zelené pesto # smotana # maslo # soľ # čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY V hrnci roztopíme 3 lyžice masla, pridáme rozdrvený cesnak, nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájaný pór, nasekaný stopkový zeler, bobkový list a tymián. Znížime teplotu a pomaly dusíme asi 5 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme slepačím vývarom. Varíme ešte asi 20 minút. Bobkový list vyberieme. Obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Osolíme, okoreníme, prípadne ešte zjemníme smotanou. Pred servírovaním ozdobíme lyžicou pesta. Ak máte chuť, môžete z pesta špáradlom vytvarovať trojlístok. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.3.2009, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pomarančová polievka so zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva, petržlen, cibuľa, zemiaky, zeleninový bujón, zázvor, bobkový list, mletý kardamón, pomarančová šťava, soľ, čierne korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Na rozohriatom olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu (4-5 ks) , takisto očistený a pokrájaný petržlen (stačí 1 ks), premiešame a chvíľu spolu dusíme. Keď je zelenina polomäkká, prisypeme štipku mletého kardamónu, premiešame a celé to zalejeme vodou (zvyknem si ju predvariť v rýchlovarnej kanvici). Pridáme bobkový list, 2 kocky zeleninového bujónu, 2 nakrájané zemiaky, očistený a nastrúhaný zázvor (cca veľkosti palca) a varíme asi 10 minút. Bobkový list teraz vyberieme a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Osolíme, okoreníme. Prilejeme 3 dcl čerstvej pomarančovej šťavy (môžete použiť aj 100% džús, najlepšie taký s kúskami dužiny), premiešame a necháme krátko prejsť varom. Pri servírovaní ozdobíme polievočku nasekanou petržlenovou vňaťou, prípadne ešte zjemniť lyžicou pochúťkovej smotany. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 14.3.2009, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kurací eintopf s mangomPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg kuracieho mäsa * 1 mango * 200 g nelúpanej ryže * 3 biele cibule * hovädzí bujón * biele víno * citrón * škrobová múka * curry korenie * biele korenie * soľ * maslo * olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Nelúpanú ryžu (asi 200 g) dáme variť do osolenej vody na 30 minút. Zakiaľ sa ryža bude variť, na lyžici olivového oleja a lyžici masla prudko osmažíme na kocky nakrájané kuracie mäso. Osolíme, okoreníme a po chvíli smaženia vyberieme z hrnca a odložíme nabok. Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú 3 biele cibule a osmažíme ich do sklovita. Zalejeme 2 dcl suchého bieleho vína a 2 dcl hovädzieho bujónu, pridáme 1 lyžičku curry korenia, šťavu z 1/2 citróna a nastrúhanú citrónovú kôru a necháme chvíľu povariť. Lyžičku škrobovej múčky rozmiešame v troche studenej vody a prilejeme do hrnca, aby sme šťavu trochu zahustili. Teraz do hrnca vrátime osmažené kúsky kuracieho mäsa, pridáme na kocky nakrájané olúpané mango a uvarenú ryžu, dobre premiešame a necháme pomaly variť ešte asi 10 minút. Ak je šťava príliš ostrá (suché biele víno + citrón ju sladkou nespraví), môžete jej chuť zjemniť 1-2 lyžičkami cukru. Dochutíme soľou, prípadne bielym korením a môžeme servírovať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.3.2009, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Banánová curry polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY banány * curry korenie * cibuľa * citrónová šťava * slepačí bujón * mrkva * soľ * čierne korenie * olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Na troche olivového oleja osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Po cca 5 minútach pridáme lyžičku curry korenia a smažíme ďalších 30 sekúnd. Prilejeme vývar / bujón a pridáme na kúsky nakrájané ošúpané banány. Privedieme do varu, osolíme, okoreníme a prilejem 2 lyžice citrónovej, resp. limetkovej šťavy. Hrniec prikryjeme a necháme pomaly variť asi 15 minút. Ponorným mixérom rozmixujeme banány na jemný krém. Pridáme mrkvu, pokrájanú na tenké pásiky a chvíľku spolu povaríme, pokiaľ mrkva nezmäkne. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 23.2.2009, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pivná syrová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY pivo, mrkva, cibuľa, zeler, cesnak, horčičné semeno, worcester, slepačí bujón, strúhaný syr, múka, soľ, čierne korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Na troche olivového oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Keď sa stáva cibuľa priesvitnou, pridáme rozdrvený cesnak, lyžičku rozomletých horčičných semien, soľ a mleté čierne korenie (oba podľa chuti) a lyžičku worcester omáčky. Premiešame, poprášime múkou a chvíľu spolu posmažíme. Prilejeme cca 3/4 litra vody, pridáme 2 kocky bujónu a necháme dusiť asi 20 minút, resp. dokiaľ nie je zelenina dostatočne mäkká. Prisypeme syr a miešame, nech sa nám nevytvoria syrové hrče. Prilejeme pivo a za občasného miešanie varíme ešte asi 10 minút. Pred servírovaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo žeruchovými lístkami Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2009, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |