. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Peter A. (Absik) ID 78102
.
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.1.2009
Naposledy: 26.1.2015 7:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

POLIEVKY

Polievka Sv. Patrika - St. Patrick's Soup



POTREBNÉ PRÍSADY

# 3 veľké zemiaky # 4 strúčiky cesnaku # pór (biela časť) # cibuľa # stopkový zeler # slepačí bujón # bobkový list # (čerstvý) tymián # zelené pesto # smotana # maslo # soľ # čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme 3 lyžice masla, pridáme rozdrvený cesnak, nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájaný pór, nasekaný stopkový zeler, bobkový list a tymián. Znížime teplotu a pomaly dusíme asi 5 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne.

Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme slepačím vývarom. Varíme ešte asi 20 minút.

Bobkový list vyberieme. Obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Osolíme, okoreníme, prípadne ešte zjemníme smotanou.

Pred servírovaním ozdobíme lyžicou pesta. Ak máte chuť, môžete z pesta špáradlom vytvarovať trojlístok.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.3.2009, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pomarančová polievka so zázvorom



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, petržlen, cibuľa, zemiaky, zeleninový bujón, zázvor, bobkový list, mletý kardamón, pomarančová šťava, soľ, čierne korenie, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozohriatom olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu (4-5 ks) , takisto očistený a pokrájaný petržlen (stačí 1 ks), premiešame a chvíľu spolu dusíme.

Keď je zelenina polomäkká, prisypeme štipku mletého kardamónu, premiešame a celé to zalejeme vodou (zvyknem si ju predvariť v rýchlovarnej kanvici). Pridáme bobkový list, 2 kocky zeleninového bujónu, 2 nakrájané zemiaky, očistený a nastrúhaný zázvor (cca veľkosti palca) a varíme asi 10 minút.

Bobkový list teraz vyberieme a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Osolíme, okoreníme.
Prilejeme 3 dcl čerstvej pomarančovej šťavy (môžete použiť aj 100% džús, najlepšie taký s kúskami dužiny), premiešame a necháme krátko prejsť varom.

Pri servírovaní ozdobíme polievočku nasekanou petržlenovou vňaťou, prípadne ešte zjemniť lyžicou pochúťkovej smotany.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.3.2009, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kurací eintopf s mangom



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg kuracieho mäsa * 1 mango * 200 g nelúpanej ryže * 3 biele cibule * hovädzí bujón * biele víno * citrón * škrobová múka * curry korenie * biele korenie * soľ * maslo * olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nelúpanú ryžu (asi 200 g) dáme variť do osolenej vody na 30 minút. Zakiaľ sa ryža bude variť, na lyžici olivového oleja a lyžici masla prudko osmažíme na kocky nakrájané kuracie mäso. Osolíme, okoreníme a po chvíli smaženia vyberieme z hrnca a odložíme nabok.

Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú 3 biele cibule a osmažíme ich do sklovita. Zalejeme 2 dcl suchého bieleho vína a 2 dcl hovädzieho bujónu, pridáme 1 lyžičku curry korenia, šťavu z 1/2 citróna a nastrúhanú citrónovú kôru a necháme chvíľu povariť. Lyžičku škrobovej múčky rozmiešame v troche studenej vody a prilejeme do hrnca, aby sme šťavu trochu zahustili.

Teraz do hrnca vrátime osmažené kúsky kuracieho mäsa, pridáme na kocky nakrájané olúpané mango a uvarenú ryžu, dobre premiešame a necháme pomaly variť ešte asi 10 minút.

Ak je šťava príliš ostrá (suché biele víno + citrón ju sladkou nespraví), môžete jej chuť zjemniť 1-2 lyžičkami cukru. Dochutíme soľou, prípadne bielym korením a môžeme servírovať.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.3.2009, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Banánová curry polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

banány * curry korenie * cibuľa * citrónová šťava * slepačí bujón * mrkva * soľ * čierne korenie * olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na troche olivového oleja osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Po cca 5 minútach pridáme lyžičku curry korenia a smažíme ďalších 30 sekúnd.

Prilejeme vývar / bujón a pridáme na kúsky nakrájané ošúpané banány. Privedieme do varu, osolíme, okoreníme a prilejem 2 lyžice citrónovej, resp. limetkovej šťavy. Hrniec prikryjeme a necháme pomaly variť asi 15 minút.

Ponorným mixérom rozmixujeme banány na jemný krém. Pridáme mrkvu, pokrájanú na tenké pásiky a chvíľku spolu povaríme, pokiaľ mrkva nezmäkne.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.2.2009, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pivná syrová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

pivo, mrkva, cibuľa, zeler, cesnak, horčičné semeno, worcester, slepačí bujón, strúhaný syr, múka, soľ, čierne korenie, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na troche olivového oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Keď sa stáva cibuľa priesvitnou, pridáme rozdrvený cesnak, lyžičku rozomletých horčičných semien, soľ a mleté čierne korenie (oba podľa chuti) a lyžičku worcester omáčky. Premiešame, poprášime múkou a chvíľu spolu posmažíme.

Prilejeme cca 3/4 litra vody, pridáme 2 kocky bujónu a necháme dusiť asi 20 minút, resp. dokiaľ nie je zelenina dostatočne mäkká. Prisypeme syr a miešame, nech sa nám nevytvoria syrové hrče.

Prilejeme pivo a za občasného miešanie varíme ešte asi 10 minút.

Pred servírovaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo žeruchovými lístkami

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2009, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu