Tatiana H. (tanickask) ID 5946 |
|
mimibazar.sk/tanickask |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 31.8.2006 |
Naposledy: 11.4.2018 18:57 |
Aktualizácia: 21.3.2013 14:04 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
500g mrazený hrášok, cca 30 g maslo, voda cca 700ml, kocka bujonu, soľ, korenie,na zápražku - maslo, 2 lyžice hladkej môky, 250ml smotana na šľahanie, mletý muškátový oriešok, na ozdobu - opražená slaninka, krutonky
POSTUP PRÍPRAVY
V hrnci si roztopíme maslo, potom vsypeme mrazený hrášok a popražíme, zalejeme vývarom, ja som dala slepačí, lebo som iný nemala a bolo to fajn. Necháme zovrieť a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hrášok uvaríme do mäkka. Keď je mäkký, rozmixujeme ho ponorným mixérom, kto nemá rád kúsky šupiek, môže aj prepasírovať. Mne chutia práve tie kúsočky :) Urobíme si zápražku - rozpustíme maslo v kastroliku, opražíme na ňom cca 2 lyžice hladkej múky, zalejeme smotanou a pridáme štipku mletého mušk.orieška. Zápražku pridáme k rozmix.hrášku, ja to robím cez sitko a povaríme. Ak je polievka príliš hustá zriedime mliekom alebo vodou a povaríme. Zvlášť si opražíme slaninku nadrobno nakrájanú a na suchej panvici obečieme rožtek, alebo toastový chlieb nakrájaný na kocky.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2012, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |