. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Janka K. (walky) ID 58982
.
Oblasť: Bratislava
Telefon: +421944159799
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2008
Naposledy: 4.9.2020 14:40
Aktualizácia: 18.10.2015 20:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 62
RODINNÉ FOTOGRAFIE 87
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

POLIEVKY

Ruzomberska kysla polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravcoveho masa, kosti bravcove, udene maso, 2 velke cibule, 1 zeler, zelerova vnat, ligurcek, 6 ks korenia, pol KL mleteho korenia, 1KL cervenej papriky, 1KL vegety, 1KL soli, 5 celych zemiakov, ocot, kusok slovenskej tocenej

POSTUP PRÍPRAVY

Maso dame varit, po pol hodine pridame vsetky ostatne suroviny okrem zemiakov a octu. Ked uz je maso hotove pridame cele osupane zemiaky a dovarime este tie a pripadne podla chuti pridame kyslu kapustu za hrst a ocot. Polievku podavame s domacimi rezancami (alebo kupovanymi). Na rezance potrebujeme 1 velky zemiak postruhany, hrubu muku a sol. Cesto vyvalkame a krajame na rezance. Nasledne dame varit do vriacej vody.

U nas tato polievka nesmie na rodinnych oslavac chybat :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sosovicova polievka s cestovinou



POTREBNÉ PRÍSADY

Pol hrnceka sosovice, sol, korenie, vegeta, cestovina, bobkovy list, cesnak 2struciky, 1 cl sladkej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Sosovicu umyjeme, dame varit do hrnca, pridame sol, 2 struciky cesnaku a bobkovy list, nechame uvarit do makka, zvlast dame varit do osolenej vody cestoviny. Urobime zasmazku z oleja a muky, ked je muka ruzova pridame 1 cl spadkej papriky a hrncek studenej vody a vlejeme do polievky, nechame povarit, pridame vegetu a cestoviny. Tie nemusia byt velmi uvarene, dojdu este v polievke. Mozeme pridat aj petrzlenovu vnat. Ja ju davam skoro do vsetkych jedal :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cuketova polievka od Sandrity



POTREBNÉ PRÍSADY

4 cukety 3 velke mrkve 1 cibula 2 dcl paradajkoveho pretlaku 1,25 l vody 1 dcl oleja listy cerstvej bazalky alebo mrazena drvena bazalka 1 zeleninova kocka bujonu sol

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrajame cibulu na male kusky a dame ju nachvilku prazit do oleja, pridame
cuketu a mrkvu pokrajane na kocky (alebo kruzky). Pridame vodu a
nechame zovriet, ked voda vrie pridame bujon a paradajkovy pretlak.
Nechame varit aspon 20-30 minut (az kym mrkva bude uvarena) a pridame na
konci bazalku.

Nechame vychladnut a rozmixujeme. Potom pridame kusok masla a pripadne
parmezan na dochutenie.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sampionova polievka (moj recept)



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg sampionov, muka na zatrepku, cibulka, hovezi bujon, petrzlenova vnat, cierne korenie, sol, vegeta, vajicko, sladka smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Jednu strednu cibulku pokrajame na drobno, osmahneme na olivovom oleji do sklovita, pridame sampiony nakrajane na platky, premiesame a kratko podusime, pridame uvareny bujon cca pol litra, tak aby boli sampiony cele ponorene, dusime asi 10 minut. Osolime, pridame stipku vegety a cierne korenie podla chuti. Pridame zatrepku - sladku smotanu a lyzicu muky (ja davam hladku), privedieme do varu. Do polievky pridame na drobno posekanu petrzlenovu vnat. Kym sa polievka vari a bubla, pridame za staleho miesania bielok, kratko povarime. odstavime hrniec, pomiesame a za staleho miesania pridame do polievky zltko. Pomiesame a znovu kratko povarime.
Polievocka je najlepsia s tmavym slnecnicovym chlebikom :o)
fotka je moja, len zmensovana cez net-editor

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu