končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
POLIEVKY |
Ruzomberska kysla polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg bravcoveho masa, kosti bravcove, udene maso, 2 velke cibule, 1 zeler, zelerova vnat, ligurcek, 6 ks korenia, pol KL mleteho korenia, 1KL cervenej papriky, 1KL vegety, 1KL soli, 5 celych zemiakov, ocot, kusok slovenskej tocenej POSTUP PRÍPRAVY Maso dame varit, po pol hodine pridame vsetky ostatne suroviny okrem zemiakov a octu. Ked uz je maso hotove pridame cele osupane zemiaky a dovarime este tie a pripadne podla chuti pridame kyslu kapustu za hrst a ocot. Polievku podavame s domacimi rezancami (alebo kupovanymi). Na rezance potrebujeme 1 velky zemiak postruhany, hrubu muku a sol. Cesto vyvalkame a krajame na rezance. Nasledne dame varit do vriacej vody. U nas tato polievka nesmie na rodinnych oslavac chybat :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sosovicova polievka s cestovinouPOTREBNÉ PRÍSADY Pol hrnceka sosovice, sol, korenie, vegeta, cestovina, bobkovy list, cesnak 2struciky, 1 cl sladkej papriky POSTUP PRÍPRAVY Sosovicu umyjeme, dame varit do hrnca, pridame sol, 2 struciky cesnaku a bobkovy list, nechame uvarit do makka, zvlast dame varit do osolenej vody cestoviny. Urobime zasmazku z oleja a muky, ked je muka ruzova pridame 1 cl spadkej papriky a hrncek studenej vody a vlejeme do polievky, nechame povarit, pridame vegetu a cestoviny. Tie nemusia byt velmi uvarene, dojdu este v polievke. Mozeme pridat aj petrzlenovu vnat. Ja ju davam skoro do vsetkych jedal :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketova polievka od SandrityPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cukety 3 velke mrkve 1 cibula 2 dcl paradajkoveho pretlaku 1,25 l vody 1 dcl oleja listy cerstvej bazalky alebo mrazena drvena bazalka 1 zeleninova kocka bujonu sol POSTUP PRÍPRAVY Nakrajame cibulu na male kusky a dame ju nachvilku prazit do oleja, pridame cuketu a mrkvu pokrajane na kocky (alebo kruzky). Pridame vodu a nechame zovriet, ked voda vrie pridame bujon a paradajkovy pretlak. Nechame varit aspon 20-30 minut (az kym mrkva bude uvarena) a pridame na konci bazalku. Nechame vychladnut a rozmixujeme. Potom pridame kusok masla a pripadne parmezan na dochutenie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sampionova polievka (moj recept)POTREBNÉ PRÍSADY 1kg sampionov, muka na zatrepku, cibulka, hovezi bujon, petrzlenova vnat, cierne korenie, sol, vegeta, vajicko, sladka smotana POSTUP PRÍPRAVY Jednu strednu cibulku pokrajame na drobno, osmahneme na olivovom oleji do sklovita, pridame sampiony nakrajane na platky, premiesame a kratko podusime, pridame uvareny bujon cca pol litra, tak aby boli sampiony cele ponorene, dusime asi 10 minut. Osolime, pridame stipku vegety a cierne korenie podla chuti. Pridame zatrepku - sladku smotanu a lyzicu muky (ja davam hladku), privedieme do varu. Do polievky pridame na drobno posekanu petrzlenovu vnat. Kym sa polievka vari a bubla, pridame za staleho miesania bielok, kratko povarime. odstavime hrniec, pomiesame a za staleho miesania pridame do polievky zltko. Pomiesame a znovu kratko povarime. Polievocka je najlepsia s tmavym slnecnicovym chlebikom :o) fotka je moja, len zmensovana cez net-editor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |