končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
Jednoduché, rýchle a skvelé praclíčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 čajové lyžičky soli, 1 Palmarin, 1 šľahačková smotana, 2 vajcia na potieranie ................. poleva: 2 bielka, 4 čajové lyžičky soli a 4 čajové lyžičky hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Múku s kypriacim práškom a soľou preosejeme do misy. Pridáme pokrájaný tuk a šľahačku. Cesto poriadne vymiesime, vyvaľkáme a vykrajujeme praclíčky. Nemusí sa dať odležať, teda pracujeme s ním hneď, čo nám urýchli pečenie. Praclíky uložíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch. Polevu pripravíme tak, že rozhabarkujeme bielka s múkou a soľou. Polevou naplníme sáčok a keď praclíčky začnú chytať farbu, ozdobíme ich slanou zmesou a necháme piecť dozlata. Ako alternatívu ich môžeme posypať kmínom, sezamom či postrúhaným tvrdým syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.8.2011, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
slané pečivoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 50 dkg hladkej múky, 25 dkg Pamarin, 1 šľahačková smotana, štipka soli Plnka: 2-3 ks klobásky, 1 vajíčko, 1 syr v črevku, soľ, Na potretie : 1 žĺtko, soľ, kmín POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Klobásky si zomelieme v mixéri či na mäsovom mlynčeku, pridáme surové vajíčko, syr v črevku, dobre premiešame a podľa potreby dochutíme soľou či korením. Cesto si rozvaľkáme a buď si ho rozkrájame na štvorce, alebo si pomôžeme formičkou na pirohy, do stredu dáme plnku, preložíme, dobre postláčame, potrieme vajíčkom, posypeme kmínom a dáme piecť do zlata. Dobrú chuť... Obmena Toto cesto je vhodné aj na prípravu sladkých lekvárových taštičiek. Namiesto klobáskovej plnky, dáme ľubovoľný lekvár (najlepší je slivkový). Vajíčkom nepotierame!!! Pečieme hneď v rúre a ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.2.2012, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |