končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CHUŤOVKY |
Minirolíčky inšpirované podľa Lucia H. (gupka)POTREBNÉ PRÍSADY 700g hladkej múky (ja som dala zmes hladkej, polohrubej, grahamovej hladkej a celozrnnej špaldovej), 1 vajce, 350ml (mlieko+acido/jogurt), 2PL oleja, 1PL kryštál. cukru, 1,5 sáčku sušeného droždia (42g čerstvého), 1ČL soli, 150-170g tuku na pečenie, syr, pizza korenie, rasca celá, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín okrem tuku na pečenie zamiesime cesto a necháme vykysnúť (ja na to používam pekárničku). Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na veľkosť 30x30cm, nahrubo nastrúhame tuk na pečenie, zložíme na tri vrstvy a lístkujeme a vaľkáme ako lístkové cesto. Ja som nemala veľa času, tak som jednotlivé vrstvy ani nenechala nakysnúť, len som ich poprekladala zo 5x, keď treba, podmúčime. Cesto rozdelíme na 12 častí, každú časť rozvaľkáme na kruh a radielkom vykrojíme 16ks trojuholníčkov. Na každý trojuholník uložíme kúsok tvrdého syra do tej širšej časti a zvinieme na rožtek, ukladáme na plech, pomašlujeme vajíčkom, posypeme rascou a soľou a pečieme na 180°C - 20-25min. Rovnako môžeme spraviť pizza rožteky tak, že ich posypeme pizza korením a zatočíme, pomašlujeme vajcom, posypeme rascou a soľou a upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 12.11.2012, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
cukinove slimakyPOTREBNÉ PRÍSADY cukina, bryndza, maslo, korenie, tymian POSTUP PRÍPRAVY Recept je zo stranky: http://www.nasliptov.sk/rady-a-tipy/kulinarsky-sprievodca/Cukinove-slimaky?recept=27. Nakrajat cukinu pozdlzne na 3mm platky, potriet oliv.olejom a upiect v rure domakka. Bryndzu vymiesat s maslom, korenim a tymianom a natierkou nahrubo natriet platky cukin. Stocit a podavat ako jednohubky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 4.12.2012, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slaná torta 24 porciíPOTREBNÉ PRÍSADY Grahamový toustový chlieb 36 plátkov, nátierkové maslo 3ks, bambino, 2 vajcia, údené mäsko, cesnak, šunka, salám, syr, cherry paradajky, reďkovky, uhorka, iná zelenina POSTUP PRÍPRAVY Rozložíme 12 chlebíkov, natrieme nahrubo jednou nátierkou, pokladieme šunku a salám, 2. poschodie pokladieme ďalšie chlebíky natreté aj zospodu, zvrchu ich natrieme nahrubo ďalšou nátierkou, obložíme syrom, 3. poschodie chlebíkov natretých aj zospodu, zvrchu natrieme len čistou nátierkou, obsypeme najemno nastrúhaným syrom, ozdobíme podľa vkusu. Nátierky si vyrobíme z nátierkového masla, bambina, vajíčok, cesnaku, alebo zmiešaním s pomixovaným údeným, alebo aké máme radi. Pozor na soľ! Je veľmi slaná, keď dáte veľa údenín. Torta má tri poschodia a je veľmi sýta, preto je ideálne rozkrojiť každý chlebík ešte šikmo napoly - trojuholník. Tak nám z 12 chlebíčkov vznikne 24. Podávame s bohatou zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2012, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |