Katarína U. (kacena65) ID 86546 |
|
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 11.3.2009 |
Naposledy: 20.12.2016 16:35 |
Aktualizácia: 10.5.2014 21:59 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
500g hladkej múky, asi 1/4 l kyslej smotany,50 g droždia, 2 vajcia do cesta,1 vajce na potretie, 500 g škvariek, soľ, 0,5 dcl.mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
V mlieku rozmrvíme droždie a necháme nakysnút.,Škvarky posekíme, prípadne pomelieme a zmiesime s jednou tretinou múky.Vykysnutý kvások so zvyšnou múkouá, s dvoma vajcami a soľou zmiesime na cesto.Na pomúčenej doske cesto rozvalˇkame a rozotieme naň škvarky. Cesto poskladáme na spôsob listovej obálky.Zložené cesto vyvaľkáme a opať poskladáme. Postup 3x opakujeme.Z cesta formičkou vykrajujeme pagáčiky.Okrúhlym drôteným krájačom na zemiaky u robíme na povrchu každého pagača mriežku.Pagáče uložíme na plech , na ktorý dáme mastný papier.Necháme kysnúť 60 minút.Potrieme ich rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre na 180 C asi 20-30 minút.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (25) posledné: 27.3.2016, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |