končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
ŠAMPIŇÓNY V SLANOM NÁLEVEPOTREBNÉ PRÍSADY šampiňóny, voda, soľ POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny očistíme, umyjeme, naplníme do pohárov, zalejeme nálevom (1 lyžica soli na liter vody) a sterilizujeme 30 minút. Takto sterilizované šampiňóny vydržia v pohári niekoľko rokov a sú vhodné na ďalšiu úpravu (okrem grilovania a vyprážania). Energetická hodnota 100 g je 150 kJ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2015, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UTOPENCIPOTREBNÉ PRÍSADY špekáčiky, cibuľa, ocot, voda, korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Špekáčiky zbavíme šupky a nakrájame na 2 cm kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Navrstvíme do pohárov a zalejeme vriacim nálevom z 2 deci octu, litra vody, lyžičky čierneho mletého korenia a lyžice vegety. Poháre uzatvoríme viečkom a po vychladnutí odložíme do chladničky, kde ich necháme 1-2 dni odležať. Energetická hodnota 100 g je 1400 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.8.2014, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
DŽEM Z MELÓNOVEJ ŠUPKYPOTREBNÉ PRÍSADY šupky z červeného melónu, želírovací cukor, citrón, voda, jablčný ocot POSTUP PRÍPRAVY Melónové šupky zbavíme tmavozeleného okraju, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džem je chutnejší, keď na šupkách bude aj trochu červenej časti melónu. Pridáme 2 litre vody, 2 deci jablčného octu a pomaly varíme 2 hodiny. Po uvarení zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pridáme kilo želírovacieho cukru, pol litra vody, citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a varíme až kým džem nezhustne. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom a časť melónových kúskov rozmixovať na kašu. Horúci džem naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.12.2013, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BROSKYŇOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg broskýň, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY Umyté, odkôstkované broskyne pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, jednu nadrobno nasekanú broskyňu, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
MALINOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg malín, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY Umyté maliny pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, hrsť popučených malín, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
EGREŠOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg egrešov, 500 g cukru, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY 900 gramov egrešov umyjeme, pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Pridáme cukor, pol lyžičky kyseliny citrónovej, 100 gramov egrešov posekaných nadrobno a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČERNICOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg černíc, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY Umyté černice pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, hrsť popučených černíc, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.8.2013, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
RÍBEZĽOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ríbezlí, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, Konzervačná pomôcka Dr.Oetker POSTUP PRÍPRAVY Umyté a odstopkované ríbezle pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.7.2014, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
MARHUĽOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg marhúľ, 250 g cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY Umyté a odkôstkované marhule pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a povaríme 10-15 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČUČORIEDKOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg čučoriedok, 250 g cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY 900 gramov umytých čučoriedok pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, 100 g čučoriedok popučených vidličkou a povaríme 5-10 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |