. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Eva V. (vinka) ID 5640
.
mimibazar.sk/vinka
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.8.2006
Naposledy: 19.1.2023 11:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 90
RODINNÉ FOTOGRAFIE 30
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 74
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

CUKROVINKY

Parizske rozky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 bielky, 30dkg praskoveho cukru, 3 lyzice hrubej muky, 15 dkg mletych orechov, trocha prasku do peciva (na spic noza) * Krem: 2 vajcia, 2 lyzice kakaa, 4 lyzice praskoveho cukru, 250g hery alebo ineho margarinu * Cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Moja prvotina tychto krehkych "cukroviniek"... boli uzasne, len foto nevyslo ,(... Je tu uz par podobnych receptov, ale s mojou plnkou som tu este Parizske rozky nenasla, tak pridavam...

Priprava cesta: Bielky s cukrom vyslahame nad parou do tuheho stavu, primiesame muku, pomlete orechy a troska prasku do peciva. Nechame vychladnut. Z vychladnutej masy tvarujeme rozteky, ja som to robila rukou, mierne pomucenou, ale mozete aj cesto striekat na plech. Pecieme kratko v mierne vyhriatej rure (ja som mala trubu vyhriatu asi na 150°C) do svetlohneda - nepripalit :)...

Priprava plnky: Cele vajcia, kakao, praskovy cukor vyslahame nad parou. Dame vychladnut a pridame margarin, vymiesame na hladky krem.

Na koniec rozky macame v cokoladovej poleve, ktoru nechame stuhnut...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.8.2008, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Vanilkove cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

150g masla (margarinu), 150g krys. cukru, 1 vanilinovy cukor, 3 vajicka + 1 zltko, 150 g pol. muky, 100g maizeny (skrobovej mucky), 2 zarovnane kavove lyzicky prasku na pecenie * praskovy cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Vhodne aj ako Vianocne pecivo!

Maslo s cukrom a vanilkou vymiesame do penista. Postupne primiesame vajicka a zltko. Muku zmiesame s Maizenou a praskom do peciva. POstupne zamiesavame do maslovej hmoty.
Ruru si vyhrejeme na 180 C (teplovzusnu staci na 160-170C) . Pripravime si plech a vystelieme ho papierom na pecenie. Pomocou sacku na zdobenie s velkym otvorom alebo pomocou lyziciek tvorime kolieska s priemerom asi 4 cm (dodrzujte dostatocne velke medzery. Pecieme vo vyhriatej rure asi 12-15 min. Nechame vychladnut, posypeme pras. cukrom. Spravne uskladnene vydrzia aj 2 tyzdne, ak ich nezjete ;)...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.5.2008, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jablkovo-orechove cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne velke jablka, stava z polovice citrona, 30g vlasskych orechov, 150g makkeho masla, 100g hnedeho cukru, 1 vajicko, 150g muky, 1 cajova lyzicka prasku do peciva

POSTUP PRÍPRAVY

Zase nieco sezonne ;)... Jemne a velmi chutne keksiky...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2007, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Grilazove rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 salko, 250 g kryst. cukru, 200 g stuzeneho tuku, 200 g posekanych vlasskych orechov, lyzica kakaa, oblatky velke obdlznikove

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som tu este nevidela, tak sa podelim s nasou "rodinnou" grilazou ...

Cukor roztopime na karamel, primiesame salko, pomaly roztopeny stuz. tuk a nakoniec kakao a orechy... Este teplou zmesou natierame oblatku, prikryjeme dalsou oblatkou, potup popripade opakujeme... ;) Naplnene oblatky zatazime a nechame ztuhnut (aspon den), potom krajame na stvorceky, alebo obdlznicky a mozeme namacat aj do cokolady...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (30) posledné: 17.12.2018, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domaca studentska pecat ;)



POTREBNÉ PRÍSADY

cokolada - podla chuti horka, mliecna..., trocha stuzeneho tuku,lieskove oriesky, hrozienka, zele cukriky alebo kandizovane ovocie...

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem ako u vas... ale u nas po Vianociach a Velkej noci ostane kopec cokoladovych figuriek, vajiciek, minci a bohvie coho este... Ak vam lezu hore krkom a radsej by ste si dali Studensku pecat..., nevahajte a vsetko rozbalte, nalamte a supnite ho hrnca!

Takze v hrnci nad parou roztopime cokoladove "dobroty", pridame trocha stuzeneho tuku (podla uvazenia). Pripravime si oriesky (cele alebo mierne nasekane), hrozienka a cukriky a vsetko vmiesame ku cokolade. Hrniec uz zlozime zo sporaka a masu nechame trocha zhustnut. Pripravime si alobal, do ktoreho vysypeme obsah hrnca. Pomocou alobalu vytvarujeme valcek a zabalime ho (urobime taku peknu velku salonku). Dame stuhnut do chladnicky.

Samozrejme mozete vmiesat do nej hocico podla chuti (mandle, arasidy,...)
Tiez mozete ciastocne stuhnutu "cokoladovu salamu" vyvalat v praskovom cukre alebo v kokose a dat dalej tuhnut do chladnicky...
- ale to uz nebude studentska pecat ;).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2007, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu