končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CUKROVINKY |
Moje prvé pralinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY -čokoláda ( ja som použila takú v sáčkoch značky Carla, kúpila som ju v TESCU ), kondenzované mlieko v tube s mliečnou príchuťou ( Milk od Pilos kupované v LIDL ), sušené mlieko, práškový cukor, trochu rozpustenej Cery -formičky, papierové košíčky POSTUP PRÍPRAVY 1. naplniť formičky trochou rozpustenej čokolády, treba pooblievať aj okraje a dať zatuhnúť do chladničky 2. pomocou špricne naplniť plnkou 3. doliať čokoládou a zarovnať. Dať stuhnúť do mraziaka - stačí len na chvíločku a vyklopiť, uložiť do košíčka 4. už hotové a stuhnuté sa dajú natrieť štetcom práškovou farbou, napr. zlatou Plnka: podľa chuti som zmiešala kond. mlieko, suš. mlieko, Ceru a cukor, tak aby vznikla hustá hmota A esšte jedna super rada, ako formičky sa dajú použiť silikónove formy na ľad, ja som ich robila v tom, okrem dinosaurov, na tých mám originál formičku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 24.11.2010, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
LaskonkyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 bielkov, 330g kryštálového cukru, 170g kokosu ( alebo mletých orechov), 100g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Nad parou do tuha vyšľaháme bielka s kryšt. cukrom, cca. 15 min. Necháme trocha vychladnúť a primiešame kokos zmiešaný s práškovým cukrom. Zamiešame a rozotrieme cez formičku na laskonky na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme 15 min. pri 130 °C a potom dosušíme ešte 30 min. pri 80 °C a pri otvorenej rúre. Laskonky naplníme obľúbeným krémom. Ja som použila nugátový. Nugátový krém: uvaríme hustú pudingovú kašu (1/4 l mlieka + 1 Zlatý klas + 1 vanilkový cukor), ktorú necháme vychladnúť. Potom ju zamiešame do masla ( ja dávam 125g Hery + 75g masla) vymiešaného s práškovým cukrom ( 75g). Keď ich spolu vymiešame do hladkého krému, tak podľa chuti pridáme nugetu. Krémom spojíme vždy dve laskonky a ozdobíme čokoládovou polevou. Z jednej dávky mi vyjde asi 25-30 ks. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Perfektné parížske rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na rožteky: 5 bielkov, 37dkg práškového cukru, 25dkg mletých mandlí, 1 lyžica polohrubej múky štipka kypriaceho prášku Na krém: 1 hera, 1/2 masla, 15dkg práškového cukru, 1/2 litra mlieka, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, nutela Čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY 1. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh ( cca. 7-10min.), odstavíme. Zľahka primiešame mandle, múku a kypriaci prášok - vymiešame na tuhšiu hmotu (tak aby sa dala vrecúškom striekať na plech do potrebného tvaru, najlepšie na papier na pečenie). Rožteky sušíme ( pomaly pečieme) pri teplote 120 stupňov ( mali by zostať bledo krémovej farby a krehučké , ideálna je teplovzdušná rúra, dajú sa piecť na dvoch plechoch súčasne ). 2. Krém: uvaríme si hustý puding z 1/2 litra mlieka, 2 sáčkov zlatého klasu a jedného vanilkového cukru - necháme úplne vychladnúť za občasného premiešania. V druhej miske vymiešame 1 celú heru, 1/2 masla a 15dkg práškového cukru. Do toho potom pridáme vychladnutý puding, nutelu ( podľa chuti - ja dávam skoro 1/2 pohára) a príp. čokoládový likér. Už stačí len vymiešať, vrecúškom nastriekť na rožteky poliať čokoládou, dať zachladiť a DOBRÚ CHUŤ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |