. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Judita F. (judit) ID 519
mimibazar.sk/judit
Oblasť: Žiar nad Hronom
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2005
Naposledy: 31.1.2018 20:41
Aktualizácia: 16.1.2015 21:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 104
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 124
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

CUKROVINKY

Moje prvé pralinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

-čokoláda ( ja som použila takú v sáčkoch značky Carla, kúpila som ju v TESCU ), kondenzované mlieko v tube s mliečnou príchuťou ( Milk od Pilos kupované v LIDL ), sušené mlieko, práškový cukor, trochu rozpustenej Cery -formičky, papierové košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

1. naplniť formičky trochou rozpustenej čokolády, treba pooblievať aj okraje a dať zatuhnúť do chladničky
2. pomocou špricne naplniť plnkou
3. doliať čokoládou a zarovnať. Dať stuhnúť do mraziaka - stačí len na chvíločku a vyklopiť, uložiť do košíčka
4. už hotové a stuhnuté sa dajú natrieť štetcom práškovou farbou, napr. zlatou

Plnka: podľa chuti som zmiešala kond. mlieko, suš. mlieko, Ceru a cukor, tak aby vznikla hustá hmota

A esšte jedna super rada, ako formičky sa dajú použiť silikónove formy na ľad, ja som ich robila v tom, okrem dinosaurov, na tých mám originál formičku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.11.2010, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Laskonky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 bielkov, 330g kryštálového cukru, 170g kokosu ( alebo mletých orechov), 100g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nad parou do tuha vyšľaháme bielka s kryšt. cukrom, cca. 15 min. Necháme trocha vychladnúť a primiešame kokos zmiešaný s práškovým cukrom. Zamiešame a rozotrieme cez formičku na laskonky na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme 15 min. pri 130 °C a potom dosušíme ešte 30 min. pri 80 °C a pri otvorenej rúre. Laskonky naplníme obľúbeným krémom. Ja som použila nugátový.

Nugátový krém: uvaríme hustú pudingovú kašu (1/4 l mlieka + 1 Zlatý klas + 1 vanilkový cukor), ktorú necháme vychladnúť. Potom ju zamiešame do masla ( ja dávam 125g Hery + 75g masla) vymiešaného s práškovým cukrom ( 75g). Keď ich spolu vymiešame do hladkého krému, tak podľa chuti pridáme nugetu.

Krémom spojíme vždy dve laskonky a ozdobíme čokoládovou polevou.

Z jednej dávky mi vyjde asi 25-30 ks.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Perfektné parížske rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na rožteky: 5 bielkov, 37dkg práškového cukru, 25dkg mletých mandlí, 1 lyžica polohrubej múky štipka kypriaceho prášku Na krém: 1 hera, 1/2 masla, 15dkg práškového cukru, 1/2 litra mlieka, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, nutela Čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

1. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh ( cca. 7-10min.), odstavíme. Zľahka primiešame mandle, múku a kypriaci prášok - vymiešame na tuhšiu hmotu (tak aby sa dala vrecúškom striekať na plech do potrebného tvaru, najlepšie na papier na pečenie). Rožteky sušíme ( pomaly pečieme) pri teplote 120 stupňov ( mali by zostať bledo krémovej farby a krehučké , ideálna je teplovzdušná rúra, dajú sa piecť na dvoch plechoch súčasne ).

2. Krém: uvaríme si hustý puding z 1/2 litra mlieka, 2 sáčkov zlatého klasu a jedného vanilkového cukru - necháme úplne vychladnúť za občasného premiešania.

V druhej miske vymiešame 1 celú heru, 1/2 masla a 15dkg práškového cukru. Do toho potom pridáme vychladnutý puding, nutelu ( podľa chuti - ja dávam skoro 1/2 pohára) a príp. čokoládový likér.
Už stačí len vymiešať, vrecúškom nastriekť na rožteky poliať čokoládou, dať zachladiť a DOBRÚ CHUŤ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu