. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

CUKROVINKY

Kakaové Amaretti sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 väčšie bielky, 120 g prášk. cukru (60+60), 160 g celých ošúpaných mandlí, 25 g kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mandle nahrubo nadrvíme, potom nasucho opražíme na panvici a zomelieme na orechovom mlynčeku. Zmiešame so 60 g preosiateho prášk. cukru. Kakao v druhej miske taktiež preosejeme.
2. Bielky dotuha vyšľaháme, potom prisypeme preosiatych 60 g prášk. cukru a šľaháme do hustej lesklej hmoty. Vtedy už len vareškou primiešame mandle s cukrom a nakoniec kakao. Pomocou lyžičky alebo cukrárskej pištole formujeme vysoké pusinky o priemere 2-2,5 cm na plechu pokrytom pečiacim papierom (vzdialené od seba majú byť aspoň na tie 2 cm kvôli prípadnému roztekaniu pri pečení). Pečieme pri 150°C asi 20-25 minút, kedy pri vybratí z rúry majú byť na dotyk ešte úplne mäkké (pri chladnutí zároveň aj tuhnú). Na plechu pri izbovej teplote ich necháme ešte asi 15 minút, a potom ich premiestnime do uzatvárateľnej nádoby, kde ich skladujeme.

- sú vhodné ku káve, čaju, či - ako ja, ku horúcej čokoláde
- pre vylepšenie som s posledným kakaom pridala aj 1 necelú ČL mletej škorice (NIE škor. cukru)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.2.2012, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu