končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Babovka s kuskami cokoladyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 200g praskoveho cukru, 200g hladkej muky, 1 vanilkovy cukor, 1 dcl vody, 1dcl oleja, 1/2 prasku do peciva, kakao, 50g cokolady podla vlastneho vyberu, maslo na vymastenie formy, hrubu muku alebo detsku krupicu na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Zltka si oddelime od bielkov. Vsetky suroviny okrem bielkov spolu premiesame. Bielka s troskou soli spolu vyslahame na tuhy sneh a pridame k zmesi. Do vymastenej a vysypanej formy vylejeme 3/4 cesta, do zvysnej pridame lyzicku kakaa a kusky cokolady. Vylejeme na cesto. Pecieme 35-40 minut pri 200°C. Kedze pouzivam hrubu muku na vysypanie este sa mi nestalo ze by sa mi prilepila babovka o formu takze ju este za horuca preklapam na tanier. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.5.2017, 0:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vyborny kysnuty slivkovy kolacPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 450-480g polohrubej muky, 1 mocca lyzicku soli, 3 polievkove lyzice praskoveho cukru kopcom, 1 vajce, 2x 125ml vylazneho mlieka 1 polievkova lyz. cukru na kvasok, 20g drozdia, Mrvenicka: 3 Pl kryst. cukru, 3 PL polohrubej muky, 50 hery . slivky, stavu s kompotu!, skoricovy cukor POSTUP PRÍPRAVY 125ml mlieka zohrejeme, pridame lyzicu cukru, drozdie a urobime kvasok. Do misky dame muku, sol, cukor, vajce a kvasok a zalejeme mliekom (125ml). Spracujeme cesto. Pripadne pridame muku ak je cesto redsie. Nechame kysnut 40 min. a este 10 min. v rure pri cca 50°C. Vyberieme cesto a ruru vyhrejeme na 200°C. Na plech dame papier na pecenie, cesto pomocou ruk rozotrieme na plech (pomoze nam pritom trosku oleja) a ukladame slivky. Stavou polejeme cesto (pozor aby nam nevytiekla na plech) a posypeme skoricovym cukrom. Nakoniec navrch nasypeme mrvenicku a dame piect. Pecieme 15 min. a potom ruru zohrejeme na 250°C a pecieme este asi 5 min. SLEDUJEME KOLAC, nakolko kazda rura je ina. Kolac je vyborny!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 26.5.2020, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |