končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kysnutý kakaový závinPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky Extra špeciál 00, 100 g masla, 100 g práškového cukru, kryštáľový cukor, 30 g droždia, 250 ml mlieka + podľa potreby, 1 vajce do cesta, 1 vajce na potretie závinu, kakao, olej, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Do vandlíka preosejeme múku, práškový cukor, soľ a premiešame. V kastroliku rozpustíme maslo. V miske rozmrvíme kvasnice, pridáme cukor a 2-3 PL vlažného mlieka. Zamiešame a necháme na teple vykysnúť. Vo vlažnom mlieku /250 ml/ rozšľaháme vajce. Do priehlbinky v múke pridáme vykysnutý kvások, vlažné maslo a mlieko s rozšľaným žltkom. Za postupného pridávania vlažného mlieka dôkladne vypracujeme polotuhé cesto ako na buchty. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste na dvojnásobný objem. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Hojne posypeme kakaom, kryštáľovým cukrom a pokvapkáme 3 PL oleja. Zvinieme a záviny prenesieme na plech s pečiacim papierom. Necháme ešte 20 minút podkysnúť a potrieme rozšľahaným vajcom.Pečieme v trúbe vyhriatej na 160 stupňov 30-45 minút do zlatožlta. Vychladnutý závin pokrájame na 1,5 cm plátky. Podávame k čaju alebo ku káve. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fajné rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 ks vajcia 240 g cukor kryštál 240 g múka polohrubá 4-5 PL horúca voda 1 ks prášok do pečiva plnka: 700 ml mlieko 2 ks zlatý klas - krémový prášok 1 kopcová PL múka hladká 3 ks žĺtky 250 gHera 200 gcukor práškový 2 ks smotana na šľahanie 2 ks cukor vanilkový džem marhuľový na rozvar (sirup): 200 ml voda 200 g cukor kryštál 1 PL kakaový prášok 1 KL káva instantná rum POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame žĺtky s cukrom a horúcou vodou, vyšľaháme z bielkov sneh, obe hmoty spojíme a vmiešame múku s PDP. Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a upečieme 2 korpusy. Po upečení stiahneme papier a necháme celkom vychladnúť. Z vody, kryštálového cukru, kakaového prášku a instantnej kávy uvaríme rozvar a necháme vychladnúť. Do studeného môžme (ale aj nemusíme) pridať 1 dl rumu. prvý plát natrieme marhuľovým džemom, druhý polievame vychladnutým rozvarom ... Oba pláty uložíme na seba. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.4.2014, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sýpany jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Hladká múka: 2 hrnček Múka hrubá: 2 hrnček Cukor práškový: 2 hrnček Cukor vanilkový: 1 vrecúško Kypriaci prášok do pečiva : 1 vrecúško Jablká lúpané: 2 kg Hera: 1 ks POSTUP PRÍPRAVY Používam 3 dl pohár V mise si zmiešame hladkú múku, hrubú múku -ja niekedy dávam detskú krupicu, prášk. a vanil.cukor, prášok do pečiva. Porajbeme si jablká. Uvádzam 2 kg, možno bude stačiť menej. Ja to dávam od oka, záleží, aké sú jablká veľké a hlavne koľko šťavy pustia, lebo inak by bol koláč suchý. Takže niekedy sa mi stane, že ich ešte musím dorajbať, aby som mala pokrytý celý plech!! Plech si vymastíme palmarínom a vysypeme strúhankou. Na pekáč rovnomerne vysypemwe 2 poháre zmesi-múka, cukor....na túto zmes nahusto poukladať 1/2 porajbaných jabĺčok, ktoré nežmýkajte! Na jabĺčka opäť 2 poháre zmesi - múka...a zasypať zvyšnými jabĺčkami - musia pokryť celý plech, všetkú múku a zasypeme 2 pohármi zmesi - múka...takže : 2 poháre zmesi + 1/2 jabĺk + 2 poháre zmesi + jablká + 2 poháre zmesi. Všetko toto zasypeme postrúhanou Herou a dáme piecť. Výsledok vidíte na foto:-) Pokiaľ nebudete šetriť jablčkami, koláčik bude šťavnatý a každým dňom viac a viac. Je naozaj dobrý, možno pre niekoho bude trochu viac sladký. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 13.3.2014, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Klasické pšeničné pletenkyPOTREBNÉ PRÍSADY potrebné prísady sú na obrázku č.2 POSTUP PRÍPRAVY postup prípravy viď obrázok č.2 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2012, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Anjelský koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady: Na cesto: 5 žĺtkov 60 g cukru 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker štipka soli 5 bielkov 60 g cukru 200 g hladkej múky 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker 80 g rozpusteného masla alebo margarínu Na pokvapkanie: 200 ml hotového kakaového nápoja Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker 200 ml mlieka 3 zarovnané PL práškového cukru 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker 150 ml studeného mlieka Na posypanie: 1 zarovnaná PL kakaa Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm) špajdľu POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor, vanilkový cukor a soľ do peny. Bielky ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha s cukrom a opatrne vmiešame do peny. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a rozpustené maslo alebo margarín. 2. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.Elektrická rúra: 180°C \r\nTeplovzdušná rúra: 160°C \r\nPlynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút 3. Vychladnutý korpus prepichneme na niekoľkých miestach špajdľou a rovnomerne pokvapkáme kakaom. 4. Čokoládovú náplň pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a potrieme ňou korpus. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na a natrieme čokoládovú na náplň. Na 2 hodiny uložíme do chladničky. Krátko pred podávaním posypeme kakaom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 12.4.2012, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kinder mliečne rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto 7 vajíčok, 8PL cukru, 4PL kakaa, 2PL oleja, 10PL polohrubej múky, 1/2 balíčka pr. do pečiva Krém: 2 tvarohy, 125g masla, 4PLcukru, 1 sladká Activia POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme 7 žĺtkov s polovicou cukru a kakaom do penista , pridáme olej a znovu vyšľaháme .\\r\\nVyšľaháme z bielkov tuhý sneh a pridáme druhú polovicu cukru a ešte chvíľu šľaháme do tuha / keď otočíme misku ,sneh sa nesmie vyliať/.\\r\\nDo žĺtkov postupne striedavo ručne zľahka vmiešame múku s PDP a sneh s bielkov .\\r\\nCesto rozdelíme na dve polovice/budú dva pláty/\\r\\nCesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.\\r\\nPečieme pri teplote asi 160 stupňov.\\r\\nKeď sa cesto oddeľuje od bokov plechu je hotové .\\r\\nRovnakým postupom upečieme druhý plát.\\r\\nUpečené cesto natrieme krémom a prikryjeme druhým plátom .\\r\\nNa 2 hodiny zaťažíme .Hotový posypeme práškovým cukrom a nakrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 13.3.2012, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mriežkový orechovníkPOTREBNÉ PRÍSADY POTREBNÉ PRÍSADY\r\n\r\nCesto I. 500 g hladkej múky, 3 polievkové lyžice práškového cukru, trochu PDP, 1 žĺtok, 300 g masla (ja som dala Hriňovskú maslovú chuť), štipka soli Cesto II. 6 žltkov, 7 bielkov, 250 g cukru, 300 g orechy, štipka PDP, vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PRÍPRAVY\r\n\r\nPrísady na cesto I zmiesime, necháme pol hodinu v chladničke, potom odoberieme 2/3, rozvaľkáme, preložíme na plech a potrieme pikantným lekvárom. Na toto nanesieme cesto II, ktoré si pripravíme tak, že vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom pridáme orechy s PDP a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh. Z odloženej tretiny cesta rozvaľkáme placku, radielkom krájame pásy a ukladáme ich na cesto II do mriežky. Upečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.4.2012, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |