. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Janik G. (janicekBJ) ID 61360
.
Oblasť: Bardejov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.10.2008
Naposledy: 2.10.2019 22:49
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 141
NÁVODY 6
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové rezy s čučoriedkami (vyskladaný recept)



POTREBNÉ PRÍSADY

Drobenkové cesto: 1,5 hrnčeka polohr.múky, 0,5 hrnčeka práškového cukru, 130 g masla, 0,5 balíčka prášku do pečiva. Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 1 vajíčko, 2 PL hladkej múky, vanilkový a práškový cukor podľa chuti (cca 100-150g), kôra z chemic.neošetreného citróna. Čučoriedky alebo iné ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je na malý plech, rozmer 32x23cm alebo na tortovú formu. Vyskladala som si ho z asi 3-5 rôznych receptov, ako sa mi pozdávalo :-) Ospravedlňujem sa za otrasnú fotku, no vo foťáku sa nám vybili baterky,tak som fotila narýchlo posledný kúsok mobilom.

Z múky, masla, cukru a prášku do pečiva si v prstoch spracujeme drobeničku. 2/3 dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, utlačíme na dno. Na to vylejeme plnku z vymixovaného tvarohu, smotany, vajíčka, hl.múky, cukru (cukor som pridávala len tak od oka, ochutnala som pred pridaním vajíčka) a citr. kôry. Na tvarohovú plnku rozložíme ovocie (u nás čerstvé čučoriedky) a posypeme zvyšnou mrveničkou. Pečieme pomaly v rúre vyhriatej na teplotu, ako bežne pečieme koláče. Prvú polhodinu som piekla koláč prikrytý papierom na pečenie a potom dopekala ešte asi 15-20min. odokryté.
Upečený koláč necháme poriadne stuhnúť a vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.7.2014, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové kocky s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

200g uvarenych prelisovanych zemiakov, 200g polohr. muky, 30g prask.cukru, 60g masla, 2 vajicka, 15g drozdia,1 zltok, 4 PL mlieka, 500g jemneho tvarohu, 1 vanilkovy puding (alebo zlaty klas), 4 PL krystal.cukru, 1 vanil.cukor, citronova kora. Ovocie podla chuti, my sme mali marhule.

POSTUP PRÍPRAVY

Ospravedlnujem sa za foto, nic moc, ale bol to posledny kusok a ja som sa ponahlala do prace, tak nebolo o com, musela som konat rychlo :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 24.2.2011, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nekysnutý makový závin zo zemiakového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g uvarenych prelisovanych zemiakov, 350g hladkej muky, 2 CL prasku do peciva, 140g studeneho masla (margarinu), 140g prask.cukru, 1-2 vajicka (podla velkosti) PLNKA: 300g mleteho maku zaparime trochou horuceho (vriaceho) mlieka, v ktorom sme rozmiesali (roztopili) 180g krystal.cukru. 1 vajicko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Prelisovane zemiaky, hladku muku s rozmiesanym kypr. praskom, nastruhane maslo, vajicko (alebo vajicka, ked su mensie) a praskovy cukor spracujeme rucne-strucne na cesto. Rozdelime ho na 2 casti - teda budu 2 zaviny (upozornujem, take tensie zaviny,nie ako klasicke kysnute). Cesto rozvalkame na asi 5mm hrubku, snazime sa o obdlznikovy tvar :-) Potrieme plnkou, zvinieme, natrieme vajickom. Na plechu s papierom na pecenie (alebo vymastenom a vysypanom mukou) upecieme vo vyhriatej rure (teplota tak ako ste zvyknute).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (31) posledné: 2.1.2017, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Drobenkový tvarohový koláč s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

250g palmarinu, 2 zltky, 500g hrubej muky (alebo polohrubej), 250g krystal. cukru, 1 prasok do peciva. Plnka: 500g tvarohu, 1 vanil.cukor, 250ml mlieka, 2 zltky, sneh zo 4 bielkov. Ovocie podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Skvely osviezujuci kolac, piekla svokra a fest sa jej vydaril, tak sa s Vami delim :-) V original recepte sa uvadza hruba muka, aj my sme ho mali z hrubej, ale asi by som vyskusala aj z polohrubej, mozno by bol jemnejsi. Takto bol na druhy den dost syty, ale nikomu nevadilo :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 14.9.2012, 8:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovo-rumové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

250g masla (margarinu), 250g prask. cukru, 250g mleteho maku, 4 vajicka, 5 dl mlieka, 200g polohr. muky, 50g kakaa, 1 CL sody bikarbony. SIRUP: 2 dl vody, 2 dl krystal. cukru, stava z 2 citronov, 1 dl rumu. KREM: 200g krystal. cukru, 2dl vody, 2 dl mlieka, 2 zltky, 1 Zlaty klas, 1 PL polohr. muky, 250 g masla (margarinu), 1 vanil. cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Skvely zakusok, ktory vydrzi dlllllho dobry. Recept z casopisu, ale neviem akeho ani kto je autor.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 26.6.2012, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieže Acidko rezy s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1/3 salky prask.cukru, 1/2 salky zmaknuteho masla (najlepsie je naozajstne cerstve maslo), 1,5 salky hladkej muky, 1/4 CL soli NAPLN: 3/4 salky prask.cukru (cast je dobre nahradit vanilkovym), 3 PL hladkej muky (stredne kopcovite), 1/4 CL soli, 4 velke vajicka, 1 CL vanilk.esencie, 1/4 CL cerstvo nastruhaneho muskatoveho orieska (alebo struhana citronova kora alebo nic), 2 salky husteho acidofilneho mlieka (odporucam zvolenske s obsahom tuku min.3% alebo Sabi)

POSTUP PRÍPRAVY

Dievky moje krasne, mozno sa vam bude zdat plnka z kysleho mlieka jemne povedane, sialena, ale nebojte sa nic, ono to chuti ako nieco medzi tvarohom, jogurtom a pudingom. Chut je svieza, nepresladena, pre nas uplne akurat. A co mna osobne oslovilo hned na zaciatku je cesto, ktore je v podstate rovnake ako moje oblubne skotske maslove susienky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23698&user=61360.
Co sa tyka ovocia, v original recepte odporucaju vychladeny kolac podavat s cerstvym ovocim. To odporucam aj ja ,-) Ale mne to nedalo a nahadzala som tam domace kompotove jahody, dobre odkvapkane, nepopucene. Pozor na prilis stavnate ovocie, lebo stava moze sposobit, ze plnka sa s nou zmiesa a bud sa zrazi alebo len bude vyzerat ako zrazena. Tak ci tak, nic moc. Moj navrh c.2 je na upeceny vychladeny kolac poukladat osusene ovocie a jemnulinko zaliat alebo skor potriet zelatinou. No a podla toho, ci a ake ovocie pouzijete, sa rozhodnite ci pouzijete muskat. oriesok alebo citronovu koru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 22.4.2012, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Extra-čokoládový tvarohový koláč (cheesecake) so sušenými slivkami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 šálky pomletych kakaovych keksov bez naplne (napr.venceky), asi 5PL roztopeneho masla, 1CL kakaa (ked sa nam zdaju keksy prilis sladke) PLNKA: 500g jemneho tvarohu, 0,5- 1 salka roztopenej cokolady (ja som dala 1/2 salky miesanej varovej a horkej + asi 2 zarovnane PL kakaa), 2/3 - 1 salka praskoveho cukru, 1/2 salky kyslej smotany, 1 salka susenych sliviek, 3 vajicka. POZN:salka - 2,5dl

POSTUP PRÍPRAVY

Tak toto je superbombaspica cokoladovy kolac, plnka chuti podobne ako termix, doslova sa rozplyva na jazyku. my mame radi horku cokoladu,tak som kolac urobila silno cokoladovy a tak prijemne sladky (na 1/2 salky roztopenej horkej a varovej cokolady + 2 PL kakaa som dala asi 1,5dl praskoveho cukru). ked mate radi sladsie, mozete skusit pouzit mliecnu cokoladu alebo nepridavat kakao a pridat cukor. treba pocas miesania, pred pridanim vajec ochutnat a upravit si to. ja som si original recept dovolila upravit hned pri prvom skusani a vyslo to perfektne. inak,tie slivky tam robia fakt vela, urcite sa ich nebojte (napadlo ma,ze by sa dali nahradit hustym domacim slivkovym dzemom varenym klasickym sposobom bez cukru, lebo chut je ta ista)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (74) posledné: 21.2.2013, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slávnostné rezy (rezy mnohých mien a zdrojov :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Tmave cesto: 10 vajec + 300g polohr.muky + 300g krystal.cukru + 1 prasok do pec. + 2PL kakaa. VANILKOVY KREM: 7 balickov Zlateho klasu + 1,5 l mlieka + 160g krystal.cukru + 160g vanilkoveho cukru, rumova aroma 520g Palmarinu + 5PL kakaa. ORECHOVY KREM: 200g mletych orechov + 100g prask.cukru + 50g vanilkoveho cukru + 1/2dl rumovej aromy (alebo rumu podla chuti) + mlieko podla potreby. OVOCIE: 6ks kiwi + 1 velky jahodovy kompot + 0,75l slahackovej smotany (alebo jedna v prasku Dr.Oetker pripravit podla navodu na obale + stuzovac), stuzovac slahacky.

POSTUP PRÍPRAVY

Cele vajicka vyslahame s cukrom do peny. postupne pridame muku a kakao. cesto rozdelime na dve polovice a na velkych plechoch s papierom na pecenie upecieme dva platy.
Vanilkovy krem: Zlate klasy vymiesame v casti odmeraneho mlieka. zvysne mlieko dame aj s cukrami varit, do vriaceho vmiesame rozhabarkovane zlate klasy a klasicky uvarime husty puding. Vychladnuty puding po lyziciach zaslahavame do vyslahaneho masla (Palmarinu). Krem rozdelime na dve casti a do jednej vmiesame 5 PL kakaa. Vymiesane kremy nechame vychladnut a este raz ich preslahame.
Orechovy krem: Mlete orechy zmiesane s cukrom a rumovou aromou a zaparime vriacim mliekom,aby mal konzistenciu,ktora sa da rozotierat. nechame vychladnut.
SKLADACKA: Na spodok ide plat cesta, natrie sa vanilkovym kremom. donho natlacime odkvapkane jahody. prikryjeme druhym platom, pokvapkame ho jahodovou stavou. na to natrieme orechovu plnku a na nu natrieme kakaovy krem. na kakaovy krem natrieme polovicu slahacky, poukladame nakrajane kiwi a zatieme zvyskom slahacky. vrch posypeme struhanou cokoladou. kolac nechame dobre vychladnut.
Je to fakt bomba, ako kaloricka tak aj syta,ale u nas sa robi len a len na mamkine narodeniny, takze raz rocne neuskodi. kolac je naozaj obrovsky, hodi sa na male rodinne akcie :-)
PS: ospravedlnujem trosku nekvalitne foto,ale je to fotene mobilom,lebo fotak je momentalne vycestovany :-/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (53) posledné: 15.11.2012, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčeková banánová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g Palmarinu alebo masla, 1 hrncek krystal. cukru, 2 vajicka, 1 CL sody bikarbony, 3 PL teplej vody, 2 pohare hladkej muky, 3 velke prezrete banany, 1 vanilkovy cukor, hrozienka + sekane orechy alebo sekana cokolada (napr. vajicka z velkonocnej nadielky, ale len cokoladove, tie natvrdo radsej do salatu,resp.uz asi len do kosa :-p

POSTUP PRÍPRAVY

Zmaknuty margarin vyslahame s cukrom (ked mate prezrete banany,kludne z neho uberte) a vajickami na penu. Do nej primiesame roztlacene banany, sodu rozmiesanu s 3 PL teplej vody. Nakoniec primiesame hladku muku. ked je cesto az prilis huste, mozeme ho rozriedit troskou mlieka. ma byt take stredne huste. Miesame rychlo a jemne, aby nebola babovky zbytocne ubita.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (73) posledné: 30.11.2022, 12:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Broskyňovo-žĺtkový koláč so škoricovou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200g hladkej múky *** 1 čl soli *** 120g masla-margarínu *** 2-3 PL studenej vody ********** PLNKA: zavarane alebo cerstve broskyne (zavarane treba nechat poriadne odtiect) **** 150ml kyslej smotany **** 3 žĺtky *** 200g práškového cukru *** 30g hladkej múky ********* POSYPKA: 60g masla *** 75g hladkej múky **** 60g prášk.cukru *** ½ čl škorice (posypky vyjde celkom dost, polovicna davka bude stacit)

POSTUP PRÍPRAVY

mrk smerom dole

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (54) posledné: 4.12.2012, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu