. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Janka K. (walky) ID 58982
.
Oblasť: Bratislava
Telefon: +421944159799
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2008
Naposledy: 4.9.2020 14:40
Aktualizácia: 18.10.2015 20:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 62
RODINNÉ FOTOGRAFIE 87
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

Panna cotta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml co najviac percentnej sladkej smotany na slahanie, 20g cukru, vanilkovy lusk, 2 plátky zelatiny

POSTUP PRÍPRAVY

Zelatinu si dame napucat do studenej vody alebo do studeného mlieka (cca 10 minut). Vanilkovy lusk rozkrojime a vyberieme jadierka. Smotanu dáme do hrnca a zohrejeme, nevarime. Pridame do nej cukor, ktory v nej rozpustime a tiez vanilkove zrniecka. Do horúcej smotany (pozor nie priamo vo vare) dame napucane platky zelatiny a pomiesame kym sa rozpusti. Panna cottu vylejeme do pripravenej nadoby a nechame vychladnut pri izbovej teplote a dalej dame stuhnut do chladnicky cca na 4 hodiny.

K panna cotte su vyborne lesne plody alebo nesladene maliny ci jahody, ja davam domacu dren jahodovu alebo malinovu s minimom cukru :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablckovy kolacik



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej muky, 250g masla, 150g praskoveho cukru, 2 polievkove lyzice mlieka, 2 vajicka, pol balicka prdopec, 3 jablka, (mozeme pouzit aj 1 hrusku), vanikovy a skoricovy cukor,

POSTUP PRÍPRAVY

Ak robime do okruhlej formy staci nam robit cesto z polovicnej davky, alebo z celej a zvysne cesto mozeme dat do mraznicky a pouzit inokedy. \r\nZo surovin zapracujeme cesto, s tym ze trosku bielka si nechame aj na potretie kolacika pred pecenim. Vymiesene cesto si zvyknem cele rozvalkat a vykrojit okruhlou formou kruh, ktory prenesiem do formy na spodok, na neho dame postruhane jablcko dochutene cukrom (mozeme tiez pouzit vanilkovy a skoricovy cukor podla chuti) a na vrch zvyknem povykrajovat srdiečka a poukladam ich po kolaci. Potrieme castou bielka co sme si odlozili. Pecieme pri 200stupnoch (dlzka pecenia zalezi od truby, ja zvyknem najprv 15 minut dat a potom sledujem az ked je ruzovohnedy vrch kolacik vyberiem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkovy kolac od Beatky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 az 5 vajec, 200g krystaloveho cukru, 1 kora z citrona, 2 dcl oleja, 2 dcl mlieka, 360g polohrubej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Vajicka rozdelime na zltky a bielky. Z bielkov vyslahame sneh a ostatne suroviny pridame do vyslahanych zltkov. Vsetko spojime a vylejeme na plech. Na vrch poukladame pokrajane slivky, pripadne mozeme este pocukrovat.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Venceky - miniveterniky alla Helenka



POTREBNÉ PRÍSADY

300g vody, 150g palmarinu (alebo 2 a pol dcl oleja), 150g hladkej muky special, 4 vajicka

POSTUP PRÍPRAVY

Dame zovriet vodu spolu s maslom, pridame muku, chvilu miesame na ohni. Nechame vychladnut a pridame vajicka a vymiesame spolu. Do zdobicky dame cesto a robime na plech venceky alebo plne veternicky. Pecieme pri 200stupnoch do ruzova.

plnka: 300g cukru, 1 vanilka, 1/2 l mlieka, 1 zlaty klas

vsetky suroviny kratko varime kym nevznikne puding. Ked vychladne po malych kuskoch do neho vmixujeme maslo 250g a plnime opat zdobickou prerezane venceky :-)

Najblizsie doplnim foto

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Žĺtkovy rez



POTREBNÉ PRÍSADY

140g praskoveho cukru, 140g masla, 1 vajicko, 70g muky, 140g orechov, 3 zltky

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyslahame sneh, vsetky ostatne suroviny zmiesame a jemne zapracujeme bielky. upecieme z neho cesto, ktore po upeceni este za horuca potrieme vymiesanymi 3 zltkami s 140g cukru a 1 vanilkovym cukrom. Nechame stuhnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Košíčky alla Helenka



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej múky, 140g masla, 60g cukru, 2 žltky

POSTUP PRÍPRAVY

vymiesime cesto, nechame nachvilku odlezat a vykrojime cesto ktore dame do kosickovych foriem a upecieme do bledohneda :o)\r\nplnime kremom a zdobime ozdobami z marcipanu alebo ovocim

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.9.2014, 6:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jellou malinove alebo jahodove



POTREBNÉ PRÍSADY

2 baliky zelatiny jahodovej (my pouzivame jell_o americke co kupujem na nete, ale skusali sme aj so zelatinou s lidlu), maliny s cukrom, 2 slahackove smotany, cukor, korpus klasika piskotovy

POSTUP PRÍPRAVY

Urobime si piskotovy korpus, nechame ho vychladnut, na vrch korpusu dame rozmackane maliny s cukrom, a polejeme jellou zmesou:
vyslahame 2 slahackove smotany
v hrnci do vriacej vody za staleho miesania nechame rozpustit zelatinovy prasok z 2 balikov , ked sa rozpusti zelatina, odstavime z plamena, nechame ju vychladnut.
vychladnutu zelatinu este v tekutom stave vmiesame do vyslhanej smotany, vylejeme na vrch kolaca, nechame stuhnut. mnaaaam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cupcake vanilkovy



POTREBNÉ PRÍSADY

125g masla,150g krupicového cukru, 2 vajcia, 200g polohrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky soli, 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku, 125ml mlieka zrniecka z jedného vanilkového struku 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľahame maslo s cukrom a pridame vajíčka po jednom. V inej miske zmiešame sypké ingrediencie (múka, soľ, kypriaci prášok). Do mlieka primiešame zrniecka vanilky a extrakt. Postupne pridávame do maslovej zmesi sypkú zmes a mlieko s vanilkou. Koláčiky dáme do rúry na 180 stupňov na 20 minút.

foto prilozim neskor

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodove srdiecka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg muky\r\n2 dcl oleja\r\n6 dcl mlieka\r\n1 kvasnice\r\n2 zltky\r\nstipka soli\r\n2 lyzice praskoveho cukru\r\ncerstve jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Zo vsetkych surovin okrem jahod urobime cesto, nechame nakysnut na teplom mieste, vyvalkame a vykrajujeme kruzky alebo rovno urobime osuch na plech. poukladame jahodky a posypeme krystalovym cukrom. pecieme na 200 C takych 10-15 minut - podla truby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KIWI Kolac od maminky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 20dkg krystaloveho cukru, 4-5 lyžíc vody, \r\n20dkg hladkej muky, 1 prasok do peciva\r\n\r\nkysla smotana, 2 lyzice cukru\r\n\r\n2 zlate klasy, 8dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiesame 4 vajcia, 20 dkg cukru a 5 lyzic vody, vyslahame mixerom az kym nebude cesticko hutne a budu sa robit kolajnicky mixerom :o)\r\nPotom pridame 20dkg hladkej muky a jeden prasok do peciva, zamiesame a vylejeme naplech.\r\nDame piect do truby, ja peciem 25 minut pri 190 stupnoch, ale treba to sledovat. Pozor, neotvarat trubu kym tam cesto nebude 2O minut, lebo inak cesto spadne.\r\nPo vychladnuti cesta ho polejeme rovnomerne kyslou smotanou rozmiesanou s cukrom. \r\npoukladame pokrajane kiwi pekne tak ako budeme krajat kolacik, aby bolo kiwi na strede kazdeho kusku kolaciku..\r\nZelatinu urobime z 2 zlatych klasov, ktore dame do 8dcl vody, pomaly privedieme do varu, za staleho miesania pridame cukor podla chuti, vznikne nam zelatina. mozme pridat aj nejaky sirup pre farbu. inak bude zelatina jemne zltej farby ako na obrazku. Zelatinu nechame mierne vychladnut a potom nou pomaly polievame kolacik. Dame ho do chladnicky nech trosku prejde :o) najlepsi je po takych 12 - 24 hodinach :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu