končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Panna cottaPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml co najviac percentnej sladkej smotany na slahanie, 20g cukru, vanilkovy lusk, 2 plátky zelatiny POSTUP PRÍPRAVY Zelatinu si dame napucat do studenej vody alebo do studeného mlieka (cca 10 minut). Vanilkovy lusk rozkrojime a vyberieme jadierka. Smotanu dáme do hrnca a zohrejeme, nevarime. Pridame do nej cukor, ktory v nej rozpustime a tiez vanilkove zrniecka. Do horúcej smotany (pozor nie priamo vo vare) dame napucane platky zelatiny a pomiesame kym sa rozpusti. Panna cottu vylejeme do pripravenej nadoby a nechame vychladnut pri izbovej teplote a dalej dame stuhnut do chladnicky cca na 4 hodiny. K panna cotte su vyborne lesne plody alebo nesladene maliny ci jahody, ja davam domacu dren jahodovu alebo malinovu s minimom cukru :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablckovy kolacikPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej muky, 250g masla, 150g praskoveho cukru, 2 polievkove lyzice mlieka, 2 vajicka, pol balicka prdopec, 3 jablka, (mozeme pouzit aj 1 hrusku), vanikovy a skoricovy cukor, POSTUP PRÍPRAVY Ak robime do okruhlej formy staci nam robit cesto z polovicnej davky, alebo z celej a zvysne cesto mozeme dat do mraznicky a pouzit inokedy. \r\nZo surovin zapracujeme cesto, s tym ze trosku bielka si nechame aj na potretie kolacika pred pecenim. Vymiesene cesto si zvyknem cele rozvalkat a vykrojit okruhlou formou kruh, ktory prenesiem do formy na spodok, na neho dame postruhane jablcko dochutene cukrom (mozeme tiez pouzit vanilkovy a skoricovy cukor podla chuti) a na vrch zvyknem povykrajovat srdiečka a poukladam ich po kolaci. Potrieme castou bielka co sme si odlozili. Pecieme pri 200stupnoch (dlzka pecenia zalezi od truby, ja zvyknem najprv 15 minut dat a potom sledujem az ked je ruzovohnedy vrch kolacik vyberiem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkovy kolac od BeatkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 az 5 vajec, 200g krystaloveho cukru, 1 kora z citrona, 2 dcl oleja, 2 dcl mlieka, 360g polohrubej muky POSTUP PRÍPRAVY Vajicka rozdelime na zltky a bielky. Z bielkov vyslahame sneh a ostatne suroviny pridame do vyslahanych zltkov. Vsetko spojime a vylejeme na plech. Na vrch poukladame pokrajane slivky, pripadne mozeme este pocukrovat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Venceky - miniveterniky alla HelenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g vody, 150g palmarinu (alebo 2 a pol dcl oleja), 150g hladkej muky special, 4 vajicka POSTUP PRÍPRAVY Dame zovriet vodu spolu s maslom, pridame muku, chvilu miesame na ohni. Nechame vychladnut a pridame vajicka a vymiesame spolu. Do zdobicky dame cesto a robime na plech venceky alebo plne veternicky. Pecieme pri 200stupnoch do ruzova. plnka: 300g cukru, 1 vanilka, 1/2 l mlieka, 1 zlaty klas vsetky suroviny kratko varime kym nevznikne puding. Ked vychladne po malych kuskoch do neho vmixujeme maslo 250g a plnime opat zdobickou prerezane venceky :-) Najblizsie doplnim foto ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žĺtkovy rezPOTREBNÉ PRÍSADY 140g praskoveho cukru, 140g masla, 1 vajicko, 70g muky, 140g orechov, 3 zltky POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyslahame sneh, vsetky ostatne suroviny zmiesame a jemne zapracujeme bielky. upecieme z neho cesto, ktore po upeceni este za horuca potrieme vymiesanymi 3 zltkami s 140g cukru a 1 vanilkovym cukrom. Nechame stuhnut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Košíčky alla HelenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej múky, 140g masla, 60g cukru, 2 žltky POSTUP PRÍPRAVY vymiesime cesto, nechame nachvilku odlezat a vykrojime cesto ktore dame do kosickovych foriem a upecieme do bledohneda :o)\r\nplnime kremom a zdobime ozdobami z marcipanu alebo ovocim OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 9.9.2014, 6:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jellou malinove alebo jahodovePOTREBNÉ PRÍSADY 2 baliky zelatiny jahodovej (my pouzivame jell_o americke co kupujem na nete, ale skusali sme aj so zelatinou s lidlu), maliny s cukrom, 2 slahackove smotany, cukor, korpus klasika piskotovy POSTUP PRÍPRAVY Urobime si piskotovy korpus, nechame ho vychladnut, na vrch korpusu dame rozmackane maliny s cukrom, a polejeme jellou zmesou: vyslahame 2 slahackove smotany v hrnci do vriacej vody za staleho miesania nechame rozpustit zelatinovy prasok z 2 balikov , ked sa rozpusti zelatina, odstavime z plamena, nechame ju vychladnut. vychladnutu zelatinu este v tekutom stave vmiesame do vyslhanej smotany, vylejeme na vrch kolaca, nechame stuhnut. mnaaaam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cupcake vanilkovyPOTREBNÉ PRÍSADY 125g masla,150g krupicového cukru, 2 vajcia, 200g polohrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky soli, 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku, 125ml mlieka zrniecka z jedného vanilkového struku 1 čajová lyžička vanilkového extraktu POSTUP PRÍPRAVY Vyšľahame maslo s cukrom a pridame vajíčka po jednom. V inej miske zmiešame sypké ingrediencie (múka, soľ, kypriaci prášok). Do mlieka primiešame zrniecka vanilky a extrakt. Postupne pridávame do maslovej zmesi sypkú zmes a mlieko s vanilkou. Koláčiky dáme do rúry na 180 stupňov na 20 minút. foto prilozim neskor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodove srdieckaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg muky\r\n2 dcl oleja\r\n6 dcl mlieka\r\n1 kvasnice\r\n2 zltky\r\nstipka soli\r\n2 lyzice praskoveho cukru\r\ncerstve jahody POSTUP PRÍPRAVY Zo vsetkych surovin okrem jahod urobime cesto, nechame nakysnut na teplom mieste, vyvalkame a vykrajujeme kruzky alebo rovno urobime osuch na plech. poukladame jahodky a posypeme krystalovym cukrom. pecieme na 200 C takych 10-15 minut - podla truby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KIWI Kolac od maminkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 20dkg krystaloveho cukru, 4-5 lyžíc vody, \r\n20dkg hladkej muky, 1 prasok do peciva\r\n\r\nkysla smotana, 2 lyzice cukru\r\n\r\n2 zlate klasy, 8dcl vody POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame 4 vajcia, 20 dkg cukru a 5 lyzic vody, vyslahame mixerom az kym nebude cesticko hutne a budu sa robit kolajnicky mixerom :o)\r\nPotom pridame 20dkg hladkej muky a jeden prasok do peciva, zamiesame a vylejeme naplech.\r\nDame piect do truby, ja peciem 25 minut pri 190 stupnoch, ale treba to sledovat. Pozor, neotvarat trubu kym tam cesto nebude 2O minut, lebo inak cesto spadne.\r\nPo vychladnuti cesta ho polejeme rovnomerne kyslou smotanou rozmiesanou s cukrom. \r\npoukladame pokrajane kiwi pekne tak ako budeme krajat kolacik, aby bolo kiwi na strede kazdeho kusku kolaciku..\r\nZelatinu urobime z 2 zlatych klasov, ktore dame do 8dcl vody, pomaly privedieme do varu, za staleho miesania pridame cukor podla chuti, vznikne nam zelatina. mozme pridat aj nejaky sirup pre farbu. inak bude zelatina jemne zltej farby ako na obrazku. Zelatinu nechame mierne vychladnut a potom nou pomaly polievame kolacik. Dame ho do chladnicky nech trosku prejde :o) najlepsi je po takych 12 - 24 hodinach :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |