. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

katarina k. (katuliK14) ID 55409
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2008
Naposledy: 23.8.2011 14:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

*vynikajúci jahodovo-rebarborový koláčik*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: - 120 g masla - 120 g práškového cukru - pól lyžičky soli - 1 vajce - 250 g hladkej múky Plnka: - 200 g rebarbory - 1 lyžička mletej škorice - 300 g jahôd - 0,15 l šľahačkovej smotany - 5 vajec - 1 vrecúško vanilínového cukru - 100 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, cukor, soľ a vajce vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku a vypracujeme vláčne cesto. Na hodinku odložíme na chladné miesto. Cesto rozvaľkáme na kruh (mne sa to cesto vždy dosť trhá, tak to na plechu potom čistými rukami upacičkujem), vložíme do formy, kraje cesta vytlačíme na okraj formy a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.

Predpečený koláč vyberieme, vlejeme šľahačkovú zmes, rovnomerne rozložíme ovocie, vložíme späť do rúry a pri teplote 180 C pečieme 40 minút.

Plnka: Rebarboru umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky a 5 min. dusíme so škoricou a so 100 ml vody. Jahody očistíme a rozkrojíme na štvrtky. Smotanu rožšľaháme s vajcami, vanilkovým a práškovým cukrom a nakoniec do toho vlejeme rebarborovú zmes.

Dobrú chuť :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PARÍŽSKY REZ - úplne úžasnýýý!!



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec 150 g práškového cukru 150 g strúhaných vlašských orechov 2 PL strúhanky polovica prásku do pečiva KRÉM: 3 šľahačkové smotany 150 g čokolády na varenie 1 smeta-fix stužovač čokoláda na stúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame orechy, strúhanku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu v mierne teplej rúre.

2. 3 šľahačkové smotany uvaríme so 150 g čokolády na varenie. Nesmie vrieť! Necháme stáť min. 6 hodín v chlade, ale najlepšie do druhého dňa. Potom vyšľaháme (ja dávam jeden balíček stužovača Smeta-fix) a natrieme na upečený koláč. Posypeme strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.4.2011, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu