končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Broskyňový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g polohrubej múky * 250g práškového cukru * 1/2 PDP * 2 PL oleja * 6 vajec * mlieko ____ KRÉM: 2 kyslé smotany * 1 vanilín * 3 PL práškového cukru * 33% šľahačková smotana ____ Broskyne ____ POLEVA: 0,5 l vody * 1 práškový džús (napr. Tang s príchuťou mango) * 1 zlatý klas * 50g cukru POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame vajíčka, pridáme olej, po lyžiciach múku s pdp, cukor. Ak sa nám zdá cesto husté, pridáme mlieko. Vylejeme na plech, 170°C cca 15 min. Ja som dala menší plech, takže nabudúce urobím cesto z polovičnej dávky. Smotany zmiešame s cukrami. Šľahačku vyšľaháme a jemne primiešame k smotane. Krém uhladíme na koláč. Rovnomerne naukladáme ovocie nakrájané na plátky. 0,4 l vody necháme zovrieť, vysypeme džús. Vo zvyšnej vode rozmiešame zlatý klas s trochou cukru, zvyšný pridáme k džúsu. Do horúceho džúsu pridáme klas. Miešame, kým nezačne vrieť. Odstavíme, necháme vychladnúť. Vylejeme na ovocie, zachladíme 2 hodiny. Originál recept bol kiwi + kiwi džús. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.2.2011, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Chlebíček s makovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 vajíčka * 80g prášk. cukru * 80g Hery * 1 dcl mlieka * 1 lyžička sušeného droždia * 180g polohrubej múky * štipka soli *** PLNKA: 160g mletého maku * 80g prášk. cukru * 1/2 lyžičky citrónovej kôry * 50g posekaných mandlí * 4 PL smotany POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vyšľaháme s cukrom a tukom. Primiešame vo vlažnom mlieku rozmiešané droždie. Pridáme múku so štipkou soli. Vymiešame hladké redšie cesto. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej chlebíkovej formy. Na to dáme makovú plnku, zarovnáme a zalejeme zvyšným cestom. Prikryjeme na 15 min. Upečieme. zdroj: Gazdinka 2010 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.8.2012, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sypaný tvarohovo-jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Suché: 400 g hrubej múky * 400 g prášk. cukru * 1 vanilín * 1 pdp _____ Plnka: 2 tvarohy + vanilín + 3 jablká + škoricový cukor _____ Mokré: 50 g roztopenej hery * 400 ml mlieka * 3 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Suché prísady zmiešame spolu, rozdelíme na 2 polovice. Plech vystlieme papierom na pečenie, nasypeme polovicu. Rozmrvíme tvarohy, posypeme vanilínom, porozkladáme nastrúhané a vyžmýkané jablká, posypeme škoricovým cukrom. Dáme druhú polovicu sypkej zmesi. Prelejeme mokrou zmesou. 190°C, 40 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.12.2015, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové pohárePOTREBNÉ PRÍSADY 200 g jahôd (pôvodný recept broskyne) * 80 g cukru * 1 lyžička želatíny v prášku * 1 vanilín * 2,5 dl kyslej smotany * 1,5 dl smotany na šľahanie * 4 lyžice jemného odtučneného tvarohu POSTUP PRÍPRAVY Ovocie popučíme vidličkou, premiešame s cukrom.\r\nV 1,5 dl vlažnej vody rozmiešame želatínu, podľa návodu zohrejeme, vlejeme do broskýň a premiešame.\r\nPochúťkovú smotanu, vyšľahanú šľah. smotanu, tvaroh a vanilín premiešame.\r\nRozdelíme do pohárov, necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.11.2010, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 3 vajcia * 150 g cukru * 1 vanilín * 100 ml oleja * 300 g polohrubej múky * 1 pdp * 200 ml mlieka _______ Na puding: 500 ml mlieka * 1 puding s čokoládovou príchuťou * 3 zarovnané PL cukru _______ Na ozdobenie: 600 g kyslej smotany * 1 vanilín * 1 Margotka POSTUP PRÍPRAVY zdroj: www.oetker.sk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.11.2011, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo-škoricové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 H polohrubej múky * 1/2 H hrubej múky * 1 H postrúhaných jabĺk * 1 vajo * 1/2 H mlieka * 1/2 H cukru * 1/3 H roztopeného masla * 1 vanilín * 1 pdp * 1 PL mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame zvlášť suché prísady (múku, škoricu, pdp) a tekuté (vajce, cukor, mlieko a maslo). Zmiešame spolu, pridáme postrúhané jablká. 180°C, 25min. podľa: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26373 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.2.2013, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Liaty koláč s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 H polohrubej múky * 1 pdp * 1 H cukru * 0,5 H oleja * 1 vajce * 1 H mlieka * 1 PL kakaa a 2 PL mlieka _____ Plnka: 500 g jemného tvarohu * 2 vajcia * vanilín * cukor podľa chuti (3 PL) * 250 ml mlieka * vanilkový puding (prášok) _____ ovocie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto okrem kakaa a 2 lyžíc mlieka zmiešame. 2/3 cesta nalejeme na plech (30 krát 40 cm) roztrieme po celej ploche. Všetky suroviny na náplň okrem ovocia rozmiešame na hladkú hmotu. Na cesto vylejeme tvarohovú hmotu, na ňu poukladáme kúsky ovocia a mierne ho zatlačíme do tvarohu. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a 2 PL mlieka a natrieme na tvaroh s ovocím. Pečieme pri 190°C asi 30 minút. Krájame vychladnuté. Výborný koláč :) inšpiráció: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30470&user=22115 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov) KOMENTÁRE (61) posledné: 12.8.2021, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dvojfarebný pohár s jahodamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 220-250 ml smotany na šľahanie * 1 Smetafix Dr.Oetker * 1 balenie Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou * 1 balenie Créme Olé pudingu bez varenia s čokoládovou príchuťou * 2 jahodové kompóty ( po 400 g) * piškóty * 1 balenie Šľahačky v prášku Dr.Oetker * mlieko POSTUP PRÍPRAVY Na prípravu krému zlejeme šťavu z jahôd a na sitku ich necháme dobre odkvapkať. Polovicu šľahačkovej smotany, 1/2 smetafixu, 1 Créme Olé s vanilkovou príchuťou a polovicu šťavy z kompótu dáme do nádoby a trepeme, pokiaľ sa nespojí do krému. \\r\\nRovnakým postupom z druhej polovice surovín urobíme čokoládový krém z Créme Olé s čokoládovou príchuťou. \\r\\nDno dezertných pohárov vyložíme piškótami a striedavo navrstvíme čokoládový a vanilkový krém. Krémy prekladáme jahodami. Poháre nakoniec ozdobíme šľahačkou v prášku pripravenou podľa návodu a jahodami. zdroj: www.oetker.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 16.8.2010, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly koláč s celým broskyňovým kompótomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vaja * 200 g cukru * 1 vanilín * 1 dcl oleja * broskyňový kompót * 350 g polohrubej múky * pdp * 2 PL kakaa * lekvár na potretie, čokoláda alebo len cukor POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka s cukrom vymixujeme do peny, pridáme olej, celý kompót aj so šťavou, polohrubú múku, pdp a kakao. Vylejeme na plech, vymastený a vysypaný. Upečieme. Potrieme lekvárom a posypeme grankom. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25746 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.8.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč lenivej ženyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 H polohrubej múky * 2 H kryštál. cukru * 3 vaja * 1 H mlieka * 1 H oleja * 1 H celého maku * 1 pdp * ovocie POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, vylejeme na plech, poukladáme navrch ovocie, napr. jahody. Pečieme asi pol hod na 180°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 8.5.2012, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |