končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
palacinky trochu inakšiePOTREBNÉ PRÍSADY Keď som čítala recept na tie zapečené palacinky, spomenula som si na tieto palacinky. Síce som ich už dlho nerobila ale nič to. Toto ani nie je recept, len taký dobrý nápad a nám doma to chutí. Tak vyskúšajte. Možno je to dobrá inšpirácia aj pre Vás. POSTUP PRÍPRAVY upečieme palacinky. Naplníme podľa chutí. Ja dávam buď džem alebo nutellu. Môže byť samozrejme aj tvarohová plnka, orechová, alebo plnené ovocím. Čo komu chutí. Poukladáme ich do menšieho pekáča, janskej alebo zapekanej misy. Uvaríme puding (nám chutí čokoládový). A tieto naplnené palacinky zalejeme týmto pudingom. Necháme vychladnúť a po vychladnutí krájame a podávame. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2007, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PUDINGOŠPOTREBNÉ PRÍSADY Je naozaj výborný i keď je asi pre aspoň trošku skúsenejšie gazdinky, ktoré sa neboja kysnutého cesta. I keď aj tie menej skúsené to môžu vyskúšať, veď raz treba začať. A výsledok stojí za to. Je dobrý a je ho veľa. Takže poobede ku káve, trochu zaniesť susede na koštovku, šplhnúť si pred svokrou a na raňajky je ideálny. Rodina vás bude milovať. CESTO: 90 dkg hladkej múky, 10dkg práškového cukru, 2 kocky droždia, 4dl mlieka, 5 pol. lyžíc oleja, 1bal. vanil. cukor, 1 bal. kyp. prášku, štipka soli, 2 vajcia PLNKA: 1/2 l mlieka, 2 bal. čokoládového pudingu, 4 pol. lyžice kakaa, 30 dkg kryštálového cukru, 250 g Hera POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, cukru, van. cukru a pudingu uvaríme puding. Heru vymiešame s kakaom a pridáme do vychladnutého pudingu. Z ingrediencií na cesto vypracujeme cesto a necháme 15 min. kysnúť. Rozdelíme na 6 rovnakých dielov, každý diel vyvaľkáme na obdĺžnik, naplníme plnkou a zrolujeme na závin. Potom spletieme po dva záviny do ,,vrkoča". (vzniknú nám 3 pletenky). Dáme na vymastený a vysypaná plech, necháme nakysnúť, povrch potrieme vajíčkom a upečieme. Asi pri 170-180 stupňov. Dúfam, že vám bude chutiť, lebo u nás má skutočne veľký úspech a hrá prím medzi kysnutými koláčmi. A pritom moje detičky sú už riadne rozmlsané a o ocinkovi radšej ani nehovorím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.3.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
čučoriedkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY jeden ozaj dobrý (ak máte radi ovocné koláče), a rýchly . Myslím, že je aj pre menej skúsené žienky. 2 ks biele jogurty po 150g 2 kelímky od jogurtu polohrubej múky 2 vajcia 1/2 bal. prášku do pečiva 1 vanilkový cukor a samozrejme čučoriedky POSTUP PRÍPRAVY a postup? Ten je jednoduchý: všetko dobre vymiešať a vyliať na vymastený a vysypaný plech. Posypať čučoriedkami a upiecť. Mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2010, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajúca blesková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 smotany na šľahanie 2 konzervy mandarínkového kompótu (tie menšie) 2 vanilkové pudingy Dr.Oetker bez varenia Créme Olé ( nie iné!!!) hotový tortový korpus z piškótového cesta alebo si ho upečte POSTUP PRÍPRAVY Máte chuť mlsať a nemáte chuť a čas na nejáké veľké vymýšlance? Alebo sa ohlásila nečakaná návšteva? Vyškútajte túto naozaj dobrú a rýchlu tortu. Do misky nalejte 2 smotany na šľahanie, 2 mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypte 2 pudingy. Základom úspechu je ten veľmi konkrétny puding Créme Olé. Šporovlivé žienky vyskúšali aj iné, lacnejšie pudingy, tie nefungujú a neurobia z ingrediencií takú peknú a hladkú hmotu. V obchodoch dostať puding vanilkový a čokoládový. Dajú sa použiť oba, ale estetickejšie je to asi s vanilkovým. Celú zmes zľahka premiešajte. Tekutý obsah sa zmení na krémový. Túto tortovú plnku natrite na korpus. Ak chcete potrite vrch torty ďalšou (treťou) vyšľahanou šľahačkou. Pohodlnejšie žienky môžu použiť šľahačku v spreji. Namiesto tortového korpusu sa dajú použiť aj obyčajné piškóty. Ak však chcete konzumovať dezert okamžite, čo po celej estráde asi chcete, piškóty nebudú mať čas nasiaknuť vlhko z plnky, preto je dobré ich namočiť do kompótovej šťavy, kávy... No ak si myslíte, že vám stačí polovičná dávka, tak plnku urobíte aj z jednej smotany, jedného pudingu a jedného kompótu. Odporúčam: NEROBTE TO. Nebude Vám to ale určite stačiť, lebo torta je fakt výborná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.8.2007, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |