. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Michaela C. (michaela2107) ID 129046
.
Oblasť: Stará Ľubovňa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.12.2009
Naposledy: 21.11.2021 13:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinovo-černicová bublanina s pudingom a želatínou



POTREBNÉ PRÍSADY

Hrnčeková bublanina : 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hr oleja, 1 hr mlieka, 2 hr polohrubej múky, 1 pdp, maliny, černice Puding: ½ l mlieka, 1 a ½ zlatý klas, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor (kto ma rad viac plnky urobte z litra mlieka a 3 zlatych klasov ) Želatína zo zlatého klasu : 600ml vody, 100ml malinového sirupu, 2 zlaté klasy

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Vajcia zmiešame s cukrom. Potom pridáme olej , mlieko, a nakoniec múku s pdp. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozložíme maliny a černice. Pečieme pri teplote 185 stupňov asi 25 minút. Na vychladnutú bublaninu vylejeme puding. Necháme vychladnúť a nakoniec zalejeme želatínou. Koláčik je mierne kyselkavý a vynikajúci Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.7.2012, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osviežujúca tvarohovo-jahodová kocka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 10 PL kryštálového cukru, 10 PL vlažnej vody, 10 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, 500 g jemného tvarohu, šťava z 1 citróna, rumová aróma, 2 vanilkové cukry, práškový cukor podľa chuti /ja som dala asi 4 PL / Želatína: 1 zlatý klas, jahodový sirup + voda = 500ml / ja som dala asi 50ml sirupu a 450ml vody/, jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Cesto : Žĺtky si vymiešame s cukrom do penista. Pridáme vlažnú vodu. A vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na veľký plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme asi 18 min. pri 180 stupňoch.
Plnka: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 1 PL práškového cukru a stužovačom. Potom ju jemne vmiešame do tvarohu. Pridáme ostatný cukor a zľahka premiešame. Pridáme šťavu z jedného citróna a asi 5 kvapiek rumovej arómy. Na vychladnutú piškótu natrieme pripravený krém. Na krém poukladáme na plátky pokrájané jahody a zalejeme želatínou. Želatínu si pripravíme z zlatého klasu a sirupovej vody.
Zákusok necháme odstáť do druhého dňa (ak vydržíme) .
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečený lacný krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

3,5 balenia BEBE keksy červene, 1 l vody, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 150g práškového cukru, 5 bielkov /ja dávam 3/, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Uplne jednoduchý :)
V jednom litri vody uvaríme 3 zlaté klasy s vanilkovým a práškovým cukrom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Z bielkov si vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do uvarenej kaše. Na klasický veľký plech rovnomerne poukladáme keksy, zalejeme ich pripraveným krémom a rozotrieme ho. Na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu keksov a necháme vychladnúť. Nad parov si urobíme čokoládovú polevu. Polevu rozotrieme na keksy a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť aj ked sa nezdá tento krémeš je veľmi chutný a veľmi lahucky je vhodny na toto obdobie ked vonku zacina byt teplucko.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.8.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ríbezľové muffinky s kokosovým snehom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 1 PDP, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 8 lyžíc oleja, 150 g kyslej smotany, 1 vajce, ríbezle, na sneh: 1 bielok, 2 lyžice práškového cukru, 2 lyžice kokosu, 2 lyžice roztlačených ríbezlí

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu mnoho receptov na muffiny ale taky som tu nenasla :)

Recept na muffinky mam od Katarina D. (kacenka78) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2009
Do cesta so pridala asi 3 hrste ríbezlí.
Po upečení som si urobila tuhý sneh z jedného bielka...postupne som pridala 2 lyžice práškového cukru a 2 lyžice kokosu a opatrne som premiešala nakoniec som lahko zamiesala 2 lyžice ríbezlí. Na vrch každej muffinky som dala ešte pár ríbezlí.
Mam vela namrazenych ribezli od leta a nevedela som co s nimi....
Dobru chut
Su osviezujuce :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.3.2012, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SKVELÝ JAHODOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČIK



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajíčka, 1 hrnček krupicového cukru,1 vanilkový cukor, ½ hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prasok do peciva , 2lyžice kakaa, jahody ( ja som mala mrazené, ale myslím že čerstvé budú lepšie :) . Plnka: ½ litra mlieka, 2 krát zlatý klas, 125 g masla, 500 g tvarohu, cukor podľa chuti, (rum) Poleva: 150g čokolády na varenie, 2 kyslé smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Zo surovín si vymiešame cesto. Rozdelíme ho na polovice. Do jednej dáme kakao. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejem najprv biele cesto a potom hnedé. Na cesto poukladáme kúsky jahôd (jahody som si trošku poprášila hladkou múkou, aby mi neklesli na spodok cesta). Pečieme cca 20 min pri teplote 180 stupňov( aspoň v mojej rúre vo vašej možno viac možno menej ).

Z mlieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ešte do teplého vmiešame maslo necháme vychladnúť a potom primiešame tvaroh (cukor dávam, keď varím zlatý klas). Do plnky môžeme pridať aj pár kvapiek rumu ale to už je na Vás (ja som nedávala).Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto.
Rozpustíme si nad parou čokoládu a potom do nej primiešame kyslé smotany a natrieme na plnku. Natieram lyžicou a potom urobím vzor vidličkou.

Koláčik dáme na pár hodín do chladničky.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (31) posledné: 20.6.2016, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu