končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinovo-černicová bublanina s pudingom a želatínouPOTREBNÉ PRÍSADY Hrnčeková bublanina : 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hr oleja, 1 hr mlieka, 2 hr polohrubej múky, 1 pdp, maliny, černice Puding: ½ l mlieka, 1 a ½ zlatý klas, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor (kto ma rad viac plnky urobte z litra mlieka a 3 zlatych klasov ) Želatína zo zlatého klasu : 600ml vody, 100ml malinového sirupu, 2 zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Postup: Vajcia zmiešame s cukrom. Potom pridáme olej , mlieko, a nakoniec múku s pdp. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozložíme maliny a černice. Pečieme pri teplote 185 stupňov asi 25 minút. Na vychladnutú bublaninu vylejeme puding. Necháme vychladnúť a nakoniec zalejeme želatínou. Koláčik je mierne kyselkavý a vynikajúci Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.7.2012, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Osviežujúca tvarohovo-jahodová kockaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 10 PL kryštálového cukru, 10 PL vlažnej vody, 10 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, 500 g jemného tvarohu, šťava z 1 citróna, rumová aróma, 2 vanilkové cukry, práškový cukor podľa chuti /ja som dala asi 4 PL / Želatína: 1 zlatý klas, jahodový sirup + voda = 500ml / ja som dala asi 50ml sirupu a 450ml vody/, jahody POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cesto : Žĺtky si vymiešame s cukrom do penista. Pridáme vlažnú vodu. A vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na veľký plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme asi 18 min. pri 180 stupňoch. Plnka: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 1 PL práškového cukru a stužovačom. Potom ju jemne vmiešame do tvarohu. Pridáme ostatný cukor a zľahka premiešame. Pridáme šťavu z jedného citróna a asi 5 kvapiek rumovej arómy. Na vychladnutú piškótu natrieme pripravený krém. Na krém poukladáme na plátky pokrájané jahody a zalejeme želatínou. Želatínu si pripravíme z zlatého klasu a sirupovej vody. Zákusok necháme odstáť do druhého dňa (ak vydržíme) . Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečený lacný krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 balenia BEBE keksy červene, 1 l vody, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 150g práškového cukru, 5 bielkov /ja dávam 3/, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Uplne jednoduchý :) V jednom litri vody uvaríme 3 zlaté klasy s vanilkovým a práškovým cukrom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Z bielkov si vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do uvarenej kaše. Na klasický veľký plech rovnomerne poukladáme keksy, zalejeme ich pripraveným krémom a rozotrieme ho. Na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu keksov a necháme vychladnúť. Nad parov si urobíme čokoládovú polevu. Polevu rozotrieme na keksy a necháme stuhnúť. Dobrú chuť aj ked sa nezdá tento krémeš je veľmi chutný a veľmi lahucky je vhodny na toto obdobie ked vonku zacina byt teplucko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.8.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ríbezľové muffinky s kokosovým snehomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky, 1 PDP, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 8 lyžíc oleja, 150 g kyslej smotany, 1 vajce, ríbezle, na sneh: 1 bielok, 2 lyžice práškového cukru, 2 lyžice kokosu, 2 lyžice roztlačených ríbezlí POSTUP PRÍPRAVY Je tu mnoho receptov na muffiny ale taky som tu nenasla :) Recept na muffinky mam od Katarina D. (kacenka78) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2009 Do cesta so pridala asi 3 hrste ríbezlí. Po upečení som si urobila tuhý sneh z jedného bielka...postupne som pridala 2 lyžice práškového cukru a 2 lyžice kokosu a opatrne som premiešala nakoniec som lahko zamiesala 2 lyžice ríbezlí. Na vrch každej muffinky som dala ešte pár ríbezlí. Mam vela namrazenych ribezli od leta a nevedela som co s nimi.... Dobru chut Su osviezujuce :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (10) posledné: 11.3.2012, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SKVELÝ JAHODOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČIKPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajíčka, 1 hrnček krupicového cukru,1 vanilkový cukor, ½ hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prasok do peciva , 2lyžice kakaa, jahody ( ja som mala mrazené, ale myslím že čerstvé budú lepšie :) . Plnka: ½ litra mlieka, 2 krát zlatý klas, 125 g masla, 500 g tvarohu, cukor podľa chuti, (rum) Poleva: 150g čokolády na varenie, 2 kyslé smotany POSTUP PRÍPRAVY Postup: Zo surovín si vymiešame cesto. Rozdelíme ho na polovice. Do jednej dáme kakao. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejem najprv biele cesto a potom hnedé. Na cesto poukladáme kúsky jahôd (jahody som si trošku poprášila hladkou múkou, aby mi neklesli na spodok cesta). Pečieme cca 20 min pri teplote 180 stupňov( aspoň v mojej rúre vo vašej možno viac možno menej ). Z mlieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ešte do teplého vmiešame maslo necháme vychladnúť a potom primiešame tvaroh (cukor dávam, keď varím zlatý klas). Do plnky môžeme pridať aj pár kvapiek rumu ale to už je na Vás (ja som nedávala).Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto. Rozpustíme si nad parou čokoládu a potom do nej primiešame kyslé smotany a natrieme na plnku. Natieram lyžicou a potom urobím vzor vidličkou. Koláčik dáme na pár hodín do chladničky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 20.6.2016, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |