končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kysnute cesto alla HelenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg muky hladkej, 2dcl oleja, 6dcl mlieka, 1 kvasnice, 2 zltky, stipka soli, 2PL praskoveho cukru POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto a nechame kysnut na teplom mieste. Vhodne na parene buchty, knedlu, pecene buchty, osuchy, kolace.. pecieme pri 200stupnoch 15 minut parime 7 minut na paraku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 2.9.2016, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
WaflePOTREBNÉ PRÍSADY 1 a 3/4 pohara hladkej muky, 1PL kryst.cukru, 2KL prdopec, 1/2PL sol, 3 vajicka, 7PL oleja, 1 a pol pohara mlieka POSTUP PRÍPRAVY Vajicka rozdelime na zltka a bielka. Obe vyslahame zvlast. K zltkam pridame ostatne suroviny, zamiesame a zlahka pridame sneh z bielkov. Rozohrejeme waflovac a robime wafle. Su skvele cerstve - chrumkave. Cesto vydrzi v chladnicke kludne aj do druheho dna :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kysnute kolaciky s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY mala davka: 250g hladkej múky, 7CL kryšt.cukru, 1dcl mlieka, polovica kvasníc, 2 žĺtka, 1 vanilkovy cukror, 1 dcl oleja, stipka soli plnka: tvaroh, zltko, hrozienka, lekvar, cukor, bielko na potretie POSTUP PRÍPRAVY Muku dame do misy, urobime v strede priehlbinku, do ktorej dame ostatok surovin (drozdie podrvime). Vypracujeme cesto a nechame na teplom mieste nakysnut. Po nakysnuti vyvalkame a vykrajujeme kolieska do ktorych lyzickou otlacime priehlbinku. Do nej dame trosku lekvaru, na neho lyzicu tvarohovej zmesy (tvaroh, zltko, cukor) a na vrch zvyknem dat 3 hrozienka na ozdobu. Su super, manzel sa ich nevie dojest :o) foto su vlastne, len upravovane v neteditore ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lievance s domacim kiwi dzemomPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajicka, 6dcl mlieka, 450 g polohrubej muky, 170g krystaloveho cukru, 3KL sody bikarbony, 1 lyzicka masla, vanilkovy cukor, kiwi dzem: kiwi, cukor, citronova stava POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame vsetky suroviny a na kvapke oleja urobime lievanceky tak, ze ked jedna strana zacne robit bublinky tak otocime :o) kiwi dzem urobime velmi lahko zo zrelych osupanych kiwi, ktore rozmixujeme a varime spolu s cukrom do redukcie, pridame cajovu lyzicku citronovej stavy. fotografie su moje, len upravene v neteditore. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Cokoladovy kolacik detska verziaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia 150g krystaloveho cukru 1 lyzicka vanilkovej aromy 1 plna lyzica kakaa 1 vacsie jablko 100g mletych mandli 70g jemnej detskej krupice olej POSTUP PRÍPRAVY Jablko osupeme a nastruhame. Zltka oddelime od bielok. Z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vymiesame s cukrom do penista. K zltkam a cukru pridame kakao, detsku krupicu a vanilkovu aromu, znova vymiesame. Primiesame nastruhane jablko a cesto nechame chvilku postat. Zatial si vyhrejeme ruru na 180st. a formu si vytrieme olejom,pripadne vysypeme struhanym kokosom. Do cesta nakoniec primiesame sneh z bielok, zlahka aby sme neporusili nadychanost bielok a kolac nam neklesol (nepouzivame prasok do peciva, ani sodu). Cesto vylejeme do prichystanej formy a dame piect do vyhriatej rury na 30 minut. Hotovu tortu nechame chvilku vychladnut a potom odstranime kraj tortovej formy. Tortu nechame poriadne vychladnut. Polejeme pravou belgickou cokoladou roztopenou v slahackovej smotane, najlepsi je este teply :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Panna CottaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml slahacky 100 g praskoveho cukru 2 platky zelatiny 1 kusok vanilky alebo esencie, jahody alebo ine ovocie POSTUP PRÍPRAVY Zhruba na 10 minut dame platky zelatiny do studenej vody, do hrnca dame slahacku, cukor a vanilku a miesame na slabom ohni kym nezacne vriet, potom vyzmykame dobre zelatinu a pridame ju do hrnca a miesame kym sa neroztopi, potom ju nalejeme do nadobiek, dame do chladnicky na 3 hodiny, potom vyklopime na tanier, pridame rozmixovane jahody. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |