Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1 sendvič /krájaný je najlepší, môže byť aj vianočka, výborné aj z makovníka/, 2 vanilínové cukre, 2 lyžice práškového cukru, 1 škoricový cukor, 0,5 l mlieka, 2 vajcia, jablká, med, asi tak 50 g masla - poctivé obyčajné. Namiesto vianočky, resp. sendviča je výborné ako obmena makovník, klasika kúpený, nakrajáť, preložiť jablkami, teda postup úplne rovnaký, ako s vianočkou . .. . výborné, určite vyskúšajte :-)
POSTUP PRÍPRAVY
Sendvič máme nakrájaný, ak nie nakrájame. V jednej miske si zmiešame asi tak 0,5 l mlieka, 2 vynilínové cukre /ak máme vianočku, stačí aj 1 vanil.cukor/, 2 lyžice práškového cukru, 2 vajcia. V druhej miske si zmieškame očistené a na tenké mesiačiky nakrájané jablká, 1 škoricový cukor a asi tak 1-2 lyžice medu, poriadne premiešame. Maslo si rozpustíme. Zapekaciu misu vymastíme maslom. A teraz začneme. Nakrájané plátky sendviča namáčame z obidvoch strán v mliekovej zmesi (ale rýchlo musíme namáčať, aby sa nám plátky sendviča nepremočili, takže šup jedna strana a rýchlo šup druhá strana a vyberáme) a namočené ukladáme na dno zapekacej misy, pokým nemáme vyloženú celú zapekaciu misu. Na tieto plátky sendvica navrstvíme rovnomerne jablkovú zmes (tá bude vlastne v strede), jablká trochu pustia šťavu (vylejte aj šťavu, žemlovka bude šťavnatá) a zase na vrch ukladáme a zakrývame plátkami namočeného sendviča až pokým jablká úplne nezakryjeme sendvičom. Keď to máme takto celé poukladané, vrchnú vrstvu sendviča pokvapkáme rozpusteným maslom (maslo dajte obyčajné, vrch bude krásne zlatý a chrumkavý) Takto celé ja to ešte zakryjem alobalom a dám do predhriatej rúry piecť asi tak polhodinu, po polhodine zložím alobal a nechám zapiecť tak asi odhadom 10 minút, to budete vidieť podľa toho, ako sa vám ten vrch s maslom pekne do zlata zapeká. Čerstvá je veľmi dobrá, vrch je chrumkavý, stred šťavnatý a krááásne to doma rozvoniava. Upečenú posypeme práškovým cukrom. Ja túto žemlovku robievam dcére, zbožňuje ju, máte ju rýchle hotovú, povedala by som aj s robotou a pečením taká hodinka :-) Dobrú chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (5) posledné: 8.8.2010, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |