. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PIZZA

Baška F. (Berushka.F) ID 247940
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.7.2012
Naposledy: 25.2.2013 10:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

PIZZA

Talianska pizza & skvelá omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 1 balíček droždia v sáčku (alebo 1 celé čerstvé), 2 PL medu (alebo 3 PL cukru), 2 ČL soli, 50 ml olivového oleja, 150 ml mlieka (nemusí byť presne, stačí od oka :), 250 ml vlažnej vody, papier na pečenie, veľká tortová forma (stačí len spodok na ktorý položíme pizzu)...................................................................................OMÁČKA: paradajkový pretlak (ja používam len značku BONNY alebo PAT), 4 PL kečupu, 1 stredná cibuľka, 3-4 strúčiky cesnaku, maslo, sušená bazalka, sušené oregano, 2 PL medu (alebo cukru), 1 lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Na CESTO si klasicky rozmiešame droždie vo vlažnej vode. Vlejeme ho do pripravenej múky v miske, ktorú sme si predtým rozmiešali so soľou. Pridáme olej, rozmiesime trochu vareškou a nakoniec postupne pridáme mlieko, v ktorom sme si rozpustili med/cukor. Vymiesime ho v miske a nakoniec ho preložíme napr. na silikónovú podložku, kde ho "dorobíme" ručným miesením na hladké a vláčne cesto (ak by sa Vám zdalo že tekutín je na múku priveľa, odoberieme časť mlieka, alebo ak je zas veľa múky a málo tekutín, pridávame len mlieko :). Keď je cesto poriadne ponaťahované, spravíme z neho bochník a necháme cca 20 minút kysnúť pod čistou utierkou na teplom mieste........................................................................................................................Za tých 20 minút čo nám kysne cesto si spravíme základ na pizzu. Na masle si orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno a takisto cesnak. Pridáme pretlak a kečup, rozmiešame a varíme pár minút, aby sa z paradajkových surovín stratila kyslosť. Nakoniec pridáme bylinky, soľ a med/cukor a minútku ešte povaríme a nakoniec odstavíme............................................................................................................................Ideme sa venovať cestu: cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 0,5 cm hrúbku. Dôležité je, aby sa cesto pieklo na papieri na pečenie - tak sa ani nepripáli a na spodku sa upečie dozlatista. Natrieme naň pripravený základ. Takto sme si pripravili základnú pizzu s omáčkou a navrch si môžme poukladať hocičo (napr. šunku, syr, šampiňóny, ananás, kukuricu,...).........................Pečieme asi 8-10 minút pri teplote 200-220°C (záleží od hrúbky cesta)..........Dobrú chuť Vám prajem! :-) Najlepšia pizza na svete!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 7.11.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu