. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 51101-51110)<< predošlé 1,.,5106, 5107, 5108, 5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116,.,5118 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Zdobený medovník



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je rozpis na tretinu...čiže celá dávka je x3. :( Som si to teraz pozerala, že čo som tu dala... Ospravedlňujem sa :)
Perníkové cesto:
Hladká múka .....325gramov.
Práškový cukor...125gramov.
Palmarin..............25gramov.
Med.....................75gramov.
Perníkové korenie... ½ balíčka.
Sóda bikarbóna ....1 kávová lyžička.
Žĺtka.....................2 kusy .
Mlieko..................4 – 6 polievkových lyžíc.
Biela poleva na zdobenie:
Bielok......1 kus
Práškový cukor.....150gramov
Kyselina citrónová....1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode
Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke.
Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody.
Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2008, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halušky - noky (10 porcií)



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1000g hrubá múka
• 10g prášok do pečiva
• 320g mlieko
• 2 ks vajce
• 30g soľ
• 100g olej

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej hrubej múky pridáme prášok do pečiva, mlieko, vodu s rozšľahaným vajcom, osolíme a zamiešame na cesto. Pripravené cesto zavárame (pretláčame cez haluškovač) do vriacej osolenej vody. Po zavarení ich zľahka zamiešame, aby sa neprichytili na dno.
Uvarené halušky vyberáme guľatým cedidlom, prepláchneme studenou vodou a tak vriacou vodou. Scedíme a omastíme olejom.
Podávame ako prílohu k omáčkam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.2.2012, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Smotanová torta s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Čo potrebujeme:
3 tégliky kyslej smotany,
200 gramov piškót,
2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...),
vanilínový cukor,
2 polievkové lyžice kakaa,
práškový cukor,
zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán),
alobal a hlboká miska.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy
 Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky.

Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom.
Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky.

Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2006, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Veľkonočný pondelok



POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa vlastnej fantázie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy ľubovoľný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Mini pizza koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, syrokrém (2-3 kocky, alebo bambino), tvrdý syr, strúčik cesnaku, trocha kyslej smotany, šunkový nárez nakrájaný na kolieska, vajíčko, korenie na pizzu.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto rozvaľkáme na doske na tenko. Na to natrieme nátierku zo syrokrému + pretlačeného cesnaku + postrúhaného údeného syra a kvôli lepšej rozotieratelnosti môžme pridať kyslú smotanu, resp. tatarku, resp.biely jogurt. Na to poukadáme kolieska šunky. Potom cesto pevne, ale opatrne zvinieme do rolády. Tú vložíme na 20-30 minút do mrazničky, aby sa nám lepšie krájali asi 0,5cm hrubé kolieska. Uložíme ich s odstupom na plech, potrieme vajíčkom a posypeme korením na pizzu; sezamovými semiačkami; strúhaným syrom, fantázii sa medze nekladú...Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10-15 minút.
P.S. Plech stačí vyliať studenou vodou alebo použiť papier na pečenie.
P.S 1. U nás sú totovka a padnú do 10 minút. Fakt.
P.S 2. Týmto receptom pozdravujem Aďku Kontošku, však ona vie prečo...:-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia B. (Lucynka) ID 1395 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.8.2009, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečený BEBE zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

3 balíčky BeBe keksov, 1 zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 250g masla (Hera, smetol,..), 1 žĺtok, 150g prášk. cukru, strúhaná čokoláda na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v 350 ml vody, necháme vychaldnúť. Vymiešame maslo s cukrom a 1 žĺtkom dopenista a potom obe časti - pudingovú aj maslovú zmiešame, aby vznikol hladký krém. Potom na alobale spájame postupne BeBe keksy s krémom - zliepame. Nakoniec povrch zákusku potrieme krémom po celom povrchu a posypeme strúhanou čokoládou, príp. kakaom, už sme skúsili aj mleté orechy - bolo to super. Zabalíme do alobalu a uložíme stuhnúť do chladničky. Vo finále krájame šikmo a vzniknú pekné pásikované rezy. Ozdobíme šľahačkou. My takto urobíme 2 zákusky - kvôli lepšej skladovateľnosti v chladničke.
P.S. A najradšej máme v tomto koláčiku BeBe cereálne...;-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lucia B. (Lucynka) ID 1395 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.3.2009, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Superplnka do medových rezov



POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžičky kávy, 2 dcl vody, 2 dcl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 60 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, polievkovú lyžicu Cery, 80 g varovej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme 2 dcl kávy, pridáme 2dcl mlieka s rozmiešanou múkou a uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a primiešame do vychladnutého krému.
Na medový plát natrieme plnku, preložíme druhým plátom, natrieme lekvárom, preložíme tretím plátom, natrieme zbytkom plnky, preložíme štvrtým plátom.
Koláč polejeme horúcou čokoládou a dáme vychladnúť do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Petra V. (Petrah) ID 3403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2014, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Čokoládová zmrzka



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g cukru, 200 g mlieka, 200 g smotany, 75 g čokolády na varenie, 1 vajce, štipka vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Nasekajte čokoládu na kúsky a dajte ju do vodného kúpeľa spolu s časťou mlieka a vanilkou. Vyšľahajte vajce s cukrom, pridajte zbytok mlieka a roztopenú čokoládu (dôkladne vychladnutú), nakoniec vložte zmes do chladiacej nádoby

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč sypaný



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 hrnčeky hrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva,1 vanilkový cukor
Plnka: 4x tvaroh (teda 1kg), 0,5 litra mlieka, 4 celé vajcia 1x vanilkový cukor (ak chce niekto sladší tak viac cukru)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, nachystáme si zvlášť plnku ktorú tiež zmiešame .Zoberte si plech alebo nejakú vyššiu formu , na dno vysypeme polovičku cesta (teda múky) na to vylejeme celú plnku a opäť posypeme zbytkom zmiešanej múky na vrch poukladáme plátky masla a pečieme na 180 asi tak 40minút. Do plnky môžete dať aj hrozienka, orechy...na čo máte chuť je vynikajúci- Pozor nie je moc sladký. Dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2008, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Buchtičky



POTREBNÉ PRÍSADY

polohrubá múka - 1kg
· droždie - 2 kocky
· prášok do pečiva - 1 balíček
· žĺtka z vajec - 3ks
· mlieko - 0,5l
· olej - 3dl
· soľ

(do kvásku pridať 3 polievkové lyžice cukru)

POSTUP PRÍPRAVY

1. zo surovín vymiesiť cesto
2. z vymieseného bochníka cesta ušúlať valec a ten rozdeliť na šesť rovnakých častí
3. každú zo šiestich rovnakých častí rozvalkať na kruh a ten rozdeliť na osem rovnakých častí

4. do každej z ôsmich častí pridať na vonkajší okraj plnku (napr. slivkový lekvár), potom zvinúť
5. hotové naplnené a zvinuté buchtičky poukladať na plech a nechať kysnúť asi 1 hodinu, potom piecť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (Dadka) ID 61 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 51101-51110)<< predošlé 1,.,5106, 5107, 5108, 5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116,.,5118 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu