končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Indické džaldí-džaldí alebo ultraľahký sypaný jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg očistených jabĺk nastrúhaných na plátky ako "uhorka", 1 hrnček krupice, 1hrnček polohrubej múky, 1hrnček kryštálového cukru, 200g rozpusteného masla, sušené hrozienka a škorica podľa chuti**** ***1hrnček = 250ml*** ***Inšpirácia z českej stránky apetitonline.*** ***Rozdiel oproti originalu: namiesto hrozienok - susene slivky, namiesto 200g masla - kombinacia 170g masla + 30g kokosovy olej*** ***Smotanový preliv: kyslá smotana + vanilínový cukor*** ***Rozmer formy: 26cm x 32cm*** POSTUP PRÍPRAVY Múku, krupicu a cukor zmiešať, polovicu nasypať do formy. Jablká zmiešať s hrozienkami a škoricou, "uťapkať" na sypkú hmotu a zasypať druhou časťou sypkej masy. Zaliať maslom. Piecť na 180st. cca 40-60min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 29.9.2012, 16:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Bryndzová nátierka s kúskami opraženej anglickej slaninyPOTREBNÉ PRÍSADY ...viď postup... POSTUP PRÍPRAVY Ingrediencie + postup: bryndza, syr v črievku, 3PL kyslá smotana, 2PL maslo, 1 pretlačený strúčik cesnaku, štipka mletej červenej papriky - vymixovať mixérom a do hotového vmiešať nadrobno nakrájanú pažítku a vychladnuté kúsky opraženej anglickej slaniny ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.7.2012, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
TzatzikyPOTREBNÉ PRÍSADY pre jednu osobu - 1 šalátová uhorka, soľ, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 100-150g min. 16% kyslej smotany, kôpor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Uhorku ošúpať, nastrúhať na hrubšie, osoliť podľa chuti a nechať aspoň pol hodinku stáť, nech pustí šťavu, potom riadne vyžmýkať, pridať cesnak, smotanu, dobre premiešať a dať schladiť do chladničky. Ak má dakto chuť, môže si posypať čerstvo nasekaným kôprom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2013, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY ***1hrnček = 1H = 250ml*** ***3H hladká múka, 1 1/4H kryštálový cukor, 1H mlieko, 1 necelý H olej, 3 vajcia, prášok do pečiva, ovocie - odkôstkované čerešne, kiwi*** POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľahať s cukrom na sneh, postupne pridávať ostatné ingrediencie, vyliať na hlboký - vymastený a múkou posypaný plech. Na vrch ovocie - aby sa neprepadlo na spodok, vopred ho v miske poprášiť polohrubou múkou. Piecť na 180st. 30-40minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.5.2012, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slávnostný zákusok z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY ***Cesto: 200g ovsených vločiek, 100g masla, 300g práškový cukor, 600ml mlieka, 4PL med, 350g polohrubá múka, 1CL škorice, 2PL kakaa, 1 prášok do pečiva** ***Plnka: 200ml mlieka, 100g práškový cukor, 2PL kakaa, 1 Zlatý klas, 250g masla*** ***Poleva: 250ml šľahačkovej smotany, 200g čokolády*** POSTUP PRÍPRAVY Recept - inšpirácia z časopisu - Báječná žena ***Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom, necháme odstáť. Pridáme ostatné prísady. Vymiešané riedke cesto vylejeme na plytký plech - vymastený, múkou vysypaný. Pečieme cca 40min. na 180st. ***Plnka - všetko - okrem masla - dobre vymiešať a dať variť - už aj s maslom, stále dobre miešať, keď to začne hustnúť, odstaviť a vyliať na vychladnuté cesto.*** Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 11.4.2013, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové poháre s čokoládovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY ***300g tvarohu, 60g cukru, 2-3PL mlieka, 1vajce - ale ja ho nedávam, vanilkový cukor*** ***Poleva: 40g masla, 40g cukru, 1PL mlieka, 1PL kakaa*** POSTUP PRÍPRAVY Mlieko, tvaroh, cukor a vajce rozmixujeme na hladký krém. Nahrejeme maslo s cukrom a kakaom, pridáme lyžicu mlieka a vymiešame, aby bola poleva hladká. Polevu nevaríme. Vlažnú polevu nalejeme na tvarohový krém, necháme vychladnúť a podávame. V dezertíku sa este potulujú - piškóty namočené v káve a jahody :o) Množstvo tvarohu na fotke - na 6ks pohárov - cca 700g. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2012, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mliečna šalátová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY viď postup POSTUP PRÍPRAVY Voda + mlieko + šľahačková smotana + tavený syr + plátky cesnaku + soľ + vegeta - nechať prejsť varom...keď trochu ochladne, pridať nakrájaný šalát. Srdce a kvietok - chlebík opečený v hriankovači a vykrojený vykrajovačkami na koláče. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 18.7.2012, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cesnaková polievka s paštétovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY ***Olej, cesnak, soľ, korenie, vegeta*** ***Knedličky - 75g paštéta Májka, 3PL strúhanky, 1vajce, 1ČL masti/masla, soľ, korenie - podľa chuti, nadrobno nakrájaná pažítka / petržlenová vňať /, iné bylinky*** POSTUP PRÍPRAVY Na oleji osmažiť pretlačený cesnak, nech pustí vôňu, zaliať horúcou vodou, ochutiť - soľou, korením, vegetou, kto má ako rád. Knedličky - 75g paštéta Májka, 3PL strúhanky, 1vajce, 1ČL masti/masla, soľ, korenie - podľa chuti, nadrobno nakrájaná pažítka / petržlenová vňať /, iné bylinky - vymiešať na hmotu, z ktorej sa budú dať tvarovať guľočky - najlepšie si vopred dlane potrieť jedlým olejom, aby sa to nelepilo - guľôčky priamo vhadzovať do vriacej polievky, nechať trošku prevrieť a polievka je hotová. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 7.6.2012, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasené uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY 8-13cm uhorky, soľ, 2 cibule nakrájané na štvrťky, 4-5 strúčikov cesnaku, kôpor, zelerová vňať, krajec bieleho chleba, vlažná voda POSTUP PRÍPRAVY Na dno zaváracej 4-litrovej fľaše vložíme čerstvý kôpor a zelerovú vňať. Uhorky umyjeme, konce zrežeme, pozdĺžne narežeme a poukladáme do fľaše. Medzi uhorky vložíme cibuľu a cesnak, zalejeme vlažnou osolenou vodou a prikryjeme krajcom bieleho chleba. Fľašu uzavrieme - napr. alobalom s dierkami - a umiestnime mimo priameho slnka. Necháme 3-4 dni dozrieť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2011, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šťavnatý trnavský báleš, v skratke ŠTB :o)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400g polohrubej múky, 0,5ČL soli, 4PL oleja, 1vajce Kvások: 2dcl vlažného mlieka, 1ČL práškového cukru, 1kocka droždia - necháme stáť až do spenenia Plnka: 1jemný tvaroh, 1dcl oleja, 1šľahačková smotana, za 2hrste strúhanych uvarených zemiakov Posýpka: kôpor, pažítka POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme polotuhé cesto (podľa potreby dolievame vlažné mlieko) a necháme vykysnúť na teplom mieste na dvojnásobok objemu. Potom cesto natiahneme na vymastený plech, necháme ešte 5 minút v teple kysnúť, potrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých ingredienciíí na plnku. Vrch posypeme kôprom alebo pažítkou. Pečieme do ružova vo vyhriatej rúre na 200st. cca 30 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 9.8.2011, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |