končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.638 (zobrazuje sa 25621-25630) | << predošlé 1,.,2558, 2559, 2560, 2561, 2562, 2563, 2564 ďalšie >> |
TORTY |
Dorty s vláčkemPOTREBNÉ PRÍSADY k inspiraci POSTUP PRÍPRAVY inspirace OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Hana R. (Hanali) ID 26725 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 30.11.2007, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Krém na tortuPOTREBNÉ PRÍSADY Ahojte, nemáte, prosím, nejaký dobrý krém na tortu? POSTUP PRÍPRAVY Taký, čo drží tvar, čo sa s ním dobre zdobí a nie je moc maslový.. Ďakujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia Urminská (maadness) ID 15616 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.4.2008, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kristínkina narodeninová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY punčová, POSTUP PRÍPRAVY jednoduchý, dávam foto len pre inšpiráciu :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Timea K. (timea1) ID 11668 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.3.2009, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pro inspiraci tatkovi k zítřejšímu jubileu))))POTREBNÉ PRÍSADY 11 vajec velikosti L 11 lžic mouky polohrubé vrchovaté 11 lžic cukr moučka 5 lžic oleje 7 lžic ořechů 2 vanilkové cukry 2 lžičky prášek do pečiva rovné Náplň 3 másla z 1 litru vody 4 vanilkové pudinky a 40 dkg cukru uvaříme pudink ovoce ananas + broskve,nebo co máte rádi. Marcipán:12 lžic vrchovaté cukr moučka 6 lžic mléko sušené polotučné 1 lžíce glukozový sirup dostane se na Slovensku u firmy Wilton objednat asi 3-4 lžice vody , pokud je málo přidávat po kapkách. Mandlové aroma pár kapek Ovoce jaké kdo má rád prokládám jen spodní díl. POSTUP PRÍPRAVY Těsto vyšlehat sníh ,zašlehat do něj polovinu cukru + vanilkový cukr,pak zašlehat po jednom žloutky a po žloutcích zbývající cukr.Poté zašleháme olej a vypneme šlehač.Zbývající ingredience, zamícháme vařečkou nejdříve po lžících mouku s práškem do pečiva a nakonec oříšky.Formu vymažu vepřovým sádlem a vysypu polohrubou moukou.Máte jistotu,že se upečený dort nikde nepřilepí a vyklouzne z formy sám. KREM:uvaříme pudink necháme vychladit. Našleháme másla a pudink po lžících přišleháváme do hladkého krému.Možno přichutit kávou silnou asi 4 lžíce vychlazená,nebo rumem,jak kdo má rád. Marcipán vše do mísy a propracovávat, až je těsto vláčné a tvárné.Pozor na vodu jen jemně.Rozvaluji marcipán bez sáčku na hladké ploše podsypávám solamylem , jde to dobře a nic se nelepí.Pokud je na marcipánu zbytek solamylu setřu čistou útěrkou a je hotovo. Dobrou chuť.U nás nebyla, už ten večer. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 5.11.2007, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
KorytnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY Chuťovo výborná torta. Cesto: 7 vajec, 14 dkg práškového cukru, 14 dkg hrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: Džem, 500 ml šlahačkovej smotany, 550 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 150g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 lyžičiek želatíny, ovocie - ja som dávala jahody. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a sneh zo 7 bielok. Plech pokryjeme papierom na pečenie a pečieme cca 10-15 min. Papier stiahneme, cesto natrieme džemom - ja som dávala marhuľový - a zavinieme do rolády. Zo 400 ml mlieka a Zlatého klasu uvaríme krém. Želatínu dáme napučať do 150 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému a spolu vyšlaháme. Pridáme vyšlahanú šlahačku a vanilkový cukor. Roládu pokrájame na tenké kúsky a poukladáme ich na dno a boky oblej misky vyloženej mikroténom . Ja som ako oblú misku použila nerezový "cedník". Ďalej ju naplníme striedavo krémom a ovocím, v mojom prípade to boli jahody. Na vrch uložíme ešte ďalšie kúsky rolády /to bude potom spodok torty/.Tortu dáme na 12 hod. do chladničky stuhnúť. Potom ju len vyklopíme na tácku a môže sa ešte poliať trochou želatíny - bude lesklejšia. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Eva D. (Evusik) ID 8428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 19.4.2011, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Veľkonočný motýľPOTREBNÉ PRÍSADY Už tu podobná torta bola, toto je moja veľkonočná - jarná. Je skutočné výbornááááááá. Forma na pečenie je s priemerom 24 cm. Cesto: 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 140 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1 PL kakaa, 1/2 ČL škorice, 3 PL horúcej vody, marhuľový džem Krém: 250 ml kyslej smotany , 1 balíček práškovej šľahačky, 150 ml mlieka, 2 balíčky vanilínového cukru, kôra z 1 stredne veľkého pomaranča, 1 balíček práškovej želatíny, 50 ml pomarančovej šťavy, Na dokončenie: šľahačka v spreji, farebný kokos /ten som nedávala lebo som nemala/, ovocné želé, 2 trubičky POSTUP PRÍPRAVY 1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej peny, potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, so škoricou a s práškom do pečiva. Korpus si vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút. Po vychladnutí korpus prekrojíme, spodný plát cesta pokropíme rumom, natrieme džemom a spojíme. Založíme znovu odnímateľnú obruč alebo si urobíme zvýšený okraj z papiera na pečenie, aby forma bola vyššia ako cesto. 2. Želatínu zalejeme pomarančovou šťavou, necháme napučať a neskôr pomaly roztopíme. Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme kyslú smotanu, vanilínový cukor, najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec zašľaháme roztopenú želatínu a nalejeme na pripravené cesto, ktoré sme zvrchu pokropili rumom. Necháme tuhnúť v chladničke minimálne 8 hodín. /Ja som to robila bez rumu./ 3. Po odstránení obruče tortu rozkrojíme na polovice a uložíme na tácku oblými stranami k sebe. Vrch posypeme farebným kokosom, šľahačkou nastriekame telo, okraje krídiel a dozdobíme ovocným želé. Ako tykadlá použijeme trubičky. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva D. (Evusik) ID 8428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2008, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dort RafaeloPOTREBNÉ PRÍSADY 100g kokosových hoblinek, 125g másla či rostliného tuku (hera) 125g cukru 1 sáček vanilkového cukru 4 vejce 100g polohrubé mouky 1 lžíci prášku do pečiva 1 konzervu (425g) meruňkového kompotu 18 kuliček dezertu RAFAELLO 75g meruňkové zavařeniny 3 kelímky smetany na šlehání případně 2 sáčky ztužovače šlehačky pergamenový papír POSTUP PRÍPRAVY Na pánvy pez tuku opražíme až do zlatova kokosové hoblinky. Vyjmeme je a necháme je zchladnout. Tuk, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme jeden po druhým do pěny.Smícháme mouku s práškem do pečiva a kokosem a rovněž vmícháme. Potom do těsta přidáme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pergamenovým papírem, naplníme těstem a uhladíme. V předehřáté troubě o teplotě 175°C (plyn stupeň 2 ) pečeme zhruba 30 minut. Korpus necháme vychladnout, uvolníme z formy a vyklopíme na dortový podnos. Dáme okapat meruňky. Dvě nakrájíme na plátky. Čtyři kuličky RAFAELLO přepůlíme a necháme si na ozdobení, zbytel nakrájíme na drobno. Zahřejeme marmeládu a potřeme korpus i s bočním okrajem. Na povrch rozdělíme půlky meruněk. Dort uzavřeme kruhem. Z 500 g smetany ušleháme tuhou šlehačku, do které můžeme přidet ztužovač. Vmícháme kousky RAFAELLA a krém rozetřeme na meruňky. Odstraníme dortový kruh. Zbytek smetany ušleháme. Dort nakonec ozdobíme kopečky husté šlehačky, plátky meruněk, zbylými kokosovými hoblinkami a půlkami RAFAELLA. Recept sice na první pohled vypadá složitěji, ale věřte, že není. Je opravdu moooc dobrý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Kateřina Š. (kubellka) ID 24172 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Prekrasne tortickyPOTREBNÉ PRÍSADY supeeeeeer POSTUP PRÍPRAVY maminky pozrite tuto... http://milza.rajce.idnes.cz/Dorty/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marta M. (mata) ID 532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2007, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jablkovo-piškótová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 750g olúpaných nahrubo nastrúhaných jabĺk , 4 dl vody, 2 zlaté klasy , 6 pol.lyž.kryš.cukru, piškóty podľa potreby mne vyjdú presne 3 malé sáčky. POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhaj si jablká.Pridaj 6 polievkových lyžic kryštáloveho cukru. Do hrnca daj 2dl vody a do vody daj jablčka s cukrom. Potom pridaj 2 zlaté klasy vymiešané v 2 dcl vody. Nechaj prejst varom. Ešte horúce pridaj trochu na v tortovej forme poukladané piškóty. Na jablká daj zase piškóty. Na piškóty zase jablká. A tak sa to opakuje až kým sa jablká neminú. :) Daj to stuhnút do chladničky. Dobre to chutí so šlahačkou. Mňam. Je to veľmi jednoduché. Keď som to zvládla ja, zvládneš to aj ty. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Alexandra A. (Alexandra10) ID 11176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.1.2009, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiťPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza) POSTUP PRÍPRAVY Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (273) posledné: 3.5.2015, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.638 (zobrazuje sa 25621-25630) | << predošlé 1,.,2558, 2559, 2560, 2561, 2562, 2563, 2564 ďalšie >> |