končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Talianska omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 ks zelená paprika, 2 ks feferónka alebo čili paprička, 4 ks rajčina, 100 g údená slaninka, 2 ks cibuľa, 8 strúčikov cesnaku, soľ, kryštálový cukor, mleté čierne korenie, provensálske byliny, majoránka, olivový olej, 1 PL horčice, 2 dl biele víno, solamyl na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na drobné kocky. Takisto slaninku, papriku aj rajčiny. Na olivovom oleji cibuľu speníme, posypeme kryštálovým cukrom a prudko opekáme. Polovicu cesnaku popučíme veľkým nožom, nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli restovať. Trocha mletej rasce, slaninku, feferónky alebo čili, zelené papriky nadrobno nakrájané, to všetko pridáme do rajnice alebo voku a restujeme. Po chvíli zalejeme bielym vínom, pridáme horčicu, soľ, lyžičku vegety, trocha provensálskeho korenia, trocha majoránky, mleté čierne korenie, prípadne trocha vody a dusíme na miernom ohni asi 20 min. V troche vody rozrobíme solamyl, pridáme do zmesi a mierne 1 min. povaríme a odstavíme. Je dobré nechať asi hodinu stáť, aby všetky ingrediencie prešli tou dobrotou. Dá sa používať na cestovinu, na pizzu, ale aj na druhý deň studené na chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Renys F. (renysfashion) ID 74635 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Papriková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 130 g majonézy, 4 zelené papriky, 10 g kečupu, 5 g octu, soľ, cukor, mleté čierne korenie, worcestrovú omáčku POSTUP PRÍPRAVY Umyté a osušené papriky ponoríme na 3 minúty do rozohriateho oleja. Potom ich vyberieme, stiahneme šupku, očistíme od jadierok a pokrájame na drobné kúsky. V miske dobre rozmiešame majonézu s kečupom, octom, soľou, mletým čiernym korením, worcestrovou omáčkou a nakoniec pridáme pokrájané papriky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Renys F. (renysfashion) ID 74635 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Paradajková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 ks paprika 3 PL paradajkového pretlaku 2 sladkokyslé uhorky 2 klinčeky kúsok škorice cukor citrónová šťava soľ olej 250 ml zeleninového vývaru 1 KL maizeny petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY ku cestovinkám. postup: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a paradajkový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu dusíme, potom zalejeme vývarom, osolíme. Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájané uhorky. Premiešame a chvíľu povaríme. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, dochutíme cukrom a šťavou z citróna. Uvaríme si v osolenej vode podľa návodu cestoviny a podávame s omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kôprova omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Zelený kôpor (podľa chuti, do 2 PL) 12% smotana na varenie citrónová šťava mlieko ¼ z 100 g masla v kocke polohrubá múka (na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Spravíme si zápražku (rozpustíme maslo, po prípade s olejom + 1 PL polohrubej múky. Dáme speniť na maslo) Za stáleho miešania zalejeme smotanou. Miešame. Keď zovrie nasypeme menšiu hrstku nasekaného kôpra. Osolíme. Ochutíme citrónovou šťavou. Po prípade zahustíme. Najlepšia je s hovädzím mäsom a knedľou. Hovädzie mäso si vyvaríme v polievke a vyberieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
HRACHOVÁ OMÁČKA S GULÁŠOMPOTREBNÉ PRÍSADY 2 konzervy sterilizovaného hrachu, 1kaleráb, 2-3 mrkvy, 2PL cukru, olej, trošku soli...................na guláš : 2-3 špekáčiky, 1 cibuľa, 1PL paradajkového pretlaku, 2ČL gulášového korenia, vegeta, celé čierne korenie, voda, majoránka, solamyl, olej, voda POSTUP PRÍPRAVY V OBRÁZKOVOM POSTUPE.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 21.6.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Jablková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 jablk, kryštálový cukor, vanilkový cukor, citron, sladká smotana, hladká múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Po ríbezlovej omáčke ( nájdete u mňa v receptoch ) je táto druhá njobľúbenejšia v našej rodine. My to máme najradšej k varenému mäsku z polievky, v ktorej varíme , zemiačky aj plnku. Vlastne, keby sa omáčka mohla variť v polievke, tak by to bol obed z jedného hrnca :)))) Dosť bolo srandy ide sa na postup, ten je veľmi jednoduchý v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 28.6.2015, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
ŠPAGETY S PAPRIKOVO-ŠAMPIONOVOU OMAČKOUPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g šampionov (keď nemate čerstvé možu byť aj v konzerve) štrvť masla, 2 červené papriky,2 lyžice hladkej múky,2,5 dlc vývaru zeleninového,1 lyžičku mletej papriky,1 lyžicku majoránu,1 lyžičku provensálskych byliniek ,200 ml sladkej smotany POSTUP PRÍPRAVY Šampiony pokrájame na plátky,opražíme na masle.Papriku očistíme a pokrájame na na úzke pásiky,pridáme k šampiónom a necháme dusiť,na zdusené posypeme hladkou múkou,a zriedime vývarom a necháme ešte variť za stáleho miešania 5-8 minút.Omáčku ochutíme koreninami a bylinkami a zriedime ju smotanou,a necháme zovrieť a vypneme.Hotové podavame k špagetám,alebo hocijakim cestovinám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) zuzana g. (gozurka) ID 28918 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
majonézePOTREBNÉ PRÍSADY na 1 vajce- uvarené na tvrdo 1 dcl mlieka pasteriované 1 kslá uhorka, 1 cibula, olej horčica sol, korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Vajce uvarené natvrdo ošúpeme nakrájame do mixéra, pridáme 1 dcl mlieka spolu mixujeme, potom prídavame postupne cibulu, uhorku, horčicu, všetko spolu zmixujeme počas mixovanie pomaly lejeme olej.Oleja dáme podla toho akú hustú chceme mať majonézu. Ochutíme solou, vegetou a mletým čiernym korením.Netreba zabudnúť na to, že ingrediencie musia mať rovnakú teplotu, inak sa može stať, že sa majonéza odsekne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarina K. (tutumutu) ID 22617 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Náhrada Tatárskej omáčky - diabolská omáčka - skvelá aj ku grilovanému mäskuPOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 zavárané kyslé uhorky, 4 strúčky cesnaku, 1 malá cibuľka, trošku korenia, 1PL horčice, 1PL kečupu, 1 PL chilli omáčky (kto nemá rád štipľavé, nemusí použiť chilli a ani toľko cesnaku), 1 zltko, cca 2-3 dcl slnečnicového oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmixujeme ponorným mixérom a nakoniec pomaličky pridávame olej, podľa potreby - kým omáčka nezhustne. Urobí sa z toho akoby taká majonéza. Omáčka je výbornou náhradou tatárskej omáčky. My ju používame hlavne ku grilovanému mäsku na grilovačkách, to sa naši hostia až zalizujú. Ale je dobrá aj k hranolkám a pod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
fašírky s kôprovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY kôprová omáčka: urobíme si zásmažku, dolejeme mlieko, pridáme bobkový list, soľ, varíme, kým nám trochu nezhustne, pridáme 2-3 lyžice kôpru v octovom náleve. Pred koncom varenia pridáme trošku cukru POSTUP PRÍPRAVY fašírky: ja robím fašírky z mäska, čo mi zostane z polievky, tentokrát to bola sliepka a kúpila som ešte kúsok bravčového bôčika. Dalej treba zeleninku, tá mi tiež zostala z polievky, mrkva, petržlen, zeler. Malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, dopredu namočené dva rožky. Toto všetko si pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do pomletej masy pridáme 2 vajíčka, soľ, čierne korenie, vegetu, majoránku, trošičku mletej rasce. Zmiešame, vytvarujeme v rukách fašírky, ktoré obalujeme v strúhanke. Pomaličky vysmážame v oleji. Tieto mám od mojej maminy a môjmu mužovi veľmi chutia, má ich rád len tak s chlebíkom. Robím ich veľa a dávam do mrazáku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2008, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |