končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,133 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Mrkvové cookies s ovsennými vločkami.POTREBNÉ PRÍSADY 100g ovsených vločiek, 90g hladkej múky, 11⁄2ČL kypriaceho prášku, 11⁄2ČL mletej škorice, 2PL kokosového oleja alebo masla, 2 vajcia, 1ČL vanilkového extraktu, 120ml javorového sirupu, 70g najemno nastrúhanej mrkvy, štipka morskej soli... POSTUP PRÍPRAVY V miske si zmiešame suché ingrediencie: múku, ovsené vločky, soľ, kypriaci prášok a škoricu. V druhej miske si zmiešame rozpustený olej alebo maslo, vajcia, vanilkový extrakt, primiešame javorový sirup a premiešame. Vlejeme do suchých prísad a dôkladne zmiešame. Dáme na 30 minút do chladničky. Rúru si predhrejeme na 160 °C, plech vystelieme papierom na pečenie a naň kladieme malé kôpky cesta, ktoré mierne sploštíme a pečieme 12-15 minút. necháme vychladnúť na plechu a poukladáme do dobre uzatvárateľnej dózičky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.6.2018, 17:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Linecké koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY - 370 g hladká múka - 120 g práškový cukor- 1 Hera- 2 žltka POSTUP PRÍPRAVY Maslo necháme zmäknúť, aby sa nám dobre pracovalo. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Vypracované cesto necháme 30 minút odpočívať v chladničke. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na 5mm a dáme piecť na 180 °C cca 10-12 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miroslava M. (MT-ShoeFashion) ID 326854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Najčokoládovejšie cookies...POTREBNÉ PRÍSADY 225g čokolády na varenie, 85g masla, 2 vajcia, 150g trstinového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 160g hladkej múky, ¼ ČL kypriaceho prášku, 30-40g nasekaných orechov, 115g čokoládových kvapiek, 160g nasekanej mliečnej čokolády... POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke. Vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom rozmixujeme do peny. Vmiešame rozpustenú čokoládu, múku zmiešanú s kypriacim práškom, polovicu nasekanej mliečnej čokolády a čokoládové kvapky. Dáme na 30 minút do chladničky. Potom odoberáme kúsky cesta vo veľkosti vlašského orecha, kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme zvyšnou nasekanou čokoládou. Pečieme na 175 °C, 13-15 minút. Skladujem v uzatvorenej nádobe... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.3.2018, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládovo banánové cookies ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 veľmi zrelé banány, 2 šálky hladkej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 PL kukuričného škrobu, ½ šálky zmäknutého masla alebo iného tuku, 1 šálka trstinového cukru, ¼ šálky kryštálového cukru, 2 ČL vanilkového extraktu, 1 šálka čokoládových kvapiek... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Banány popučíme a spolu s maslom, vanilkovým extraktom a oboma cukrami vyšľaháme. Múku zmiešame so soľou, kypriacim práškom a kukuričným škrobom. Primiešame k banánom. nakoniec zamiešame čokoládové kvapky alebo nasekanú čokoládu a necháme v chladničke 30 minút. Rúru predhrejeme na 190 °C. Na papier na pečenie kladieme kôpky cesta pečieme na 190 °C, 10 minút. Necháme na plechu vychladnúť. Cookies sú mäkučké a vláčne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2018, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Tvarohové cookies s kúskami čokolády...POTREBNÉ PRÍSADY 11⁄4 šálky hladkej múky,1⁄4 šálky kukuričného škrobu, 1⁄2 ČL kypriaceho prášku, 1⁄4 šálky zmäknutého masla, 250g jemného tvarohu,1 vajce, 1PL mlieka, 1⁄2ČL vanilkovej esencie, 11⁄4 šálky práškového cukru, 5PL čokoládových kvapiek... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 250ml Postup je ako vždy veľmi jednoduchý: múku, kukuričný škrob a kypriaci prášok zmiešame v miske. V druhej miske si vymiešame tvaroh a zmäknuté maslo, keď sa spoja pridáme vajce, mlieko, esenciu, vymiešame a pridáme cukor. Nakoniec vmiešame múčnu zmes a nasekanú čokoládu. Cesto dáme na min. 1 hod. do chladničky a potom odoberáme kúsok, z ktorého urobíme rýchlo guľku, sploštíme, poukladáme na papier na pečenie a pečieme na 190°C, 10 minút. Necháme na plechu vychladnúť a zavrieme do dózičky, kde sú pekne po ruke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
RED VELVET CRINKLESPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca 20 - 30 kusov (podľa veľkosti) potrebujeme : 1 väčšie vajce 75 g povoleného masla 175 g hnedý cukor 100 g krémový neochutený syr (Mascarpone, Philadelphia, Lučina) 240 g hladká múka (preosiata) 10 g kakao (preosiate) 3 g prášok do pečiva (preosiaty) červené potravinárske farbivo (ja som použila práškové, cca 1/2 ČL) práškový cukor na obalenie POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme, postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie - medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175°C. Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
MATCHA MAKRÓNKY plnené čokoládovo-pepermintovou ganachePOTREBNÉ PRÍSADY Na 32 kusov kompletných makróniek potrebujeme : na korpus - 190 g práškový cukor, 155 g mandľová múkarn1 kopcovitá PL Matcha prášok, 120 g bielky (ideálne nie z úplne čerstvých vajíčok, lepšie sa šľahajú a držia),rn95 g krupicový cukor, pár kvapiek citrónová šťava ... na náplň - 180 ml smotana na šľahanie, 90 g čokoláda a 70 g After Eight čokoláda (alebo 165 g čokoláda s vyšším percentom kakaa (aspoň 65 %), 45g maslo izbovej teploty POSTUP PRÍPRAVY Pekáče vyložíme papierom na pečenie, alebo použijeme podložku na makrónky Ja robím na podložke (jednotlivé kolieska jemne prstom potriem olejom), kto má pevnú ruku a dobré oko tak si vystačí aj bez podložky, ale moje kolieska bez podložky boli každé inej veľkosti . Mandľovú múku s tretinou práškového cukru premixujeme pár pulzami aby sa múka zjemnila, pridáme zvyšný práškový cukor, Matcha prášok, premiešame a 2-3x preosejeme cez jemné sito (ja asi nemám až také jemné, cesto nebolo úplne hladké).rnBielky šľaháme do hustej peny asi 1,5 minúty, pridáme krupicový cukor a vyšľaháme do hustej peny, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a šľaháme až pokiaľ nemá sneh tuhé a lesklé špičky.rnDo snehu ručne jemne postupne (asi na 3x) zapracujeme suchú zmes. Mala by nám vzniknúť hustá lesklá hmota, ktorá husto steká zo stierky či varešky. Na povrchu by sa mala vytvoriť stuha, ktorá s cestom splynie asi za 20 sekúnd.rnHmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a na pekáč alebo na podložku robíme kolieska s priemerom asi 4 cm (ja ešte nemám v oku koľko cesta treba dať, preto som dopĺňala a povrch nemám preto äplne hladký). Plechy pár krát buchneme o stôl aby sme zničili prípadné vzduchové bublinky v ceste. Plechy necháme stáť cca 25 - 30 minút, aby povrch koláčikov zaschol (na dotyk nesmie lepiť).rnPečieme v rúre vyhriatej na 150°C na druhej úrovni od vrchu rúry cca 13-14 minút, v polovici pečenia otočíme pekáč. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť na pekáči (podložke) a dáme dolu (správne dopečené pôjdu úplne ľahko).rnNa náplň zahrejeme smotanu, dáme dolu z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, minútku necháme stáť, pridáme maslo a vyšľaháme na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu - ja som mala hmotu ešte dosť tekutú, tak som ju dala asi na pol hodinuku do chladničky.rnPomocou cukrárskeho vrecúška (ja som využila mikroténové vrecko z ktorého som odstrihla rožtek) naplníme a spojíme korpusy. Pred podávaním necháme 24 hodín odležať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke - budú potom vo vnútri mäkké a zvonku chrumkavé. Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Lentilkové cookies ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 CL soli, 200g zmäknutého masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/2 šálky arašidového masla, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 1 ČL vanilkovej esencie, 1 1/2 šálky ovsených vločiek, 3/4 šálky nasekanej čokolády, 3/4 šálky lentiliek, trocha lentiliek na ozdobu... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 300ml V miske zmiešame múku, ovsené vločky, soľ a sódu bikarbónu. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s trstinovým cukrom a arašidovým maslom do hladka. Potom pridáme vajce, žĺtok a esenciu. Vyšľaháme a potom zamiešame múčnu zmes, nasekanú čokoládu a lentilky. Cesto je hutnejšie... odoberieme z neho vždy kúsok veľkosti vlašského orecha, vytvoríme gulôčku, položíme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech a jemne sploštíme. Navrch zatlačíme pár lentiliek. Pečieme na 190°C, 9-11 minút a necháme vychladnúť na plechu. Skladujeme v uzavretej dózičke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.1.2018, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosové sušienky...POTREBNÉ PRÍSADY 125g margarínu, 50g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 PL kyslej smotany, kôra z ½ citrona, 150g hladkej múky, 1 PL kakaa, ½ bal. kypriaceho prášku... NÁPLŇ: 60g kokosovej múčky, 50g práškového cukru, 1 bielok NA OZDOBU: mliečna čokoláda... POSTUP PRÍPRAVY Margarín nasekáme nadrobno, pridáme oba cukre a vyšľaháme do peny. Pridáme kyslú smotanu a citrónovú kôru, prešľaháme. Zapracujeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 1 – 1 ½ hod. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povykrajujeme kolieska /s priemerom cca 6 cm/, dáme na každé asi 1 ČL plnky, zabalíme a vytvoríme guličku, ktorú položíme na plech na pečenie. Pečieme na 180°C, 20 minút. Po vychladnuté pofŕkame rozpustenou čokoládou. NAPLŇ: Bielko vyšľaháme do tuha, prišľaháme cukor a nakoniec vmiešame kokosovú múčku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.12.2019, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Mačacie oči...POTREBNÉ PRÍSADY 375g Hery, 750g polohrubej múky, 3 vajcia, 6 PL práškového cukru, 1 kypriaci prášok, 1 citrón...lekvár na potretie, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Zoberieme zmäknutú Heru, múku, vajcia, práškový cukor, prášok do pečiva a šťavu z citróna a vymiesime hladké linecké cesto. Necháme ho chvíľu v chladničke, potom vyvaľkáme a vykrajujeme. Do polovice koliesok povykrajujeme tri dierky /neviem prečo, tak sa píše v starej kuchárskej knihe; )/. Kolieska potom ukladáme na papierom vystlaný plech. Ideálne by tých deravých a nederavých malo byť rovnako veľa ;). Pečieme na 180C dozlatista (asi 10 minút, treba ich strážiť). Necháme vychladnúť. Potom pozliepame lekvárom a obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2018, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,133 ďalšie >> |