končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 215 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,22 ďalšie >> |
PIZZA |
pizza ako z pizzerie bez váženiaPOTREBNÉ PRÍSADY na cesto: 1 dl teplej vody; trošku droždia; hladkú múku; soľ ; lyžicu oleja ;; na oblohu: paradajkový pretlak, oregano + šunku, syr, šampiňóny alebo čokoľvek, čo máme na pizzu radi. POSTUP PRÍPRAVY vyhrejeme si rúru na maximum a pripravíme si cesto: do misky dáme teplú vodu a do nej kúsok kvasníc, asi tak 2 cm kubické, čiže fakt len trošičku, inak z toho bude buchta. pridáme trochu múky a zamiešame, aby vznikla lepkavá kaša. do nej prilejeme olej (ja používam olivový, ale pokojne aj obyčajný rastlinný) a osolíme. zamiešame olej do kaše a prisypeme múku, aby vzniklo tuhšie cesto, ktoré dobre vypracujeme. odložíme na 10 minút kysnúť. Nachystáme náplň a keďže som žena, čo nič neriskuje, použijem všetko hotové- paradajkový pretlak, oregáno, ja som dala aj slaninu a čierne olivy, vy si dajte na vrch to, čo máte radi. vykysnuté cesto ešte trocha pomágame na doske a vyvaľkáme natenko, prípadne vytočíme. keďže ja neviem ani točiť, ani vaľkať, vyvaľkala som z cesta môj obľúbený tvar jednobunkovca. surovú pizzu dáme na plech, stačí trochu pomúčený, alebo na pečiacom papieri. Olej v ceste spôsobí, že sa cesto neprilepí. Na to napatláme pretlak a oregano, na vrch ostatné mňamky. Syr príde až nakoniec. Necháme piecť cca 10 až 15 minút na 250 stupňoch. Na záver nasypeme strúhaný syr a necháme 2-3 minúty zapiecť. Hotovo. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ivana S. (evee.s) ID 63913 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.9.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
****************Langoše rychlé a výborné*******************POTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladké mouky,1xvelký bílí jogurt(500g),1,5 droždí(neděláme kvásek droždí nasypeme na mouku),1,5 sklenky mléka,4 lžíce oleje,1lžička jedlé sody. POSTUP PRÍPRAVY Vše smýcháme dohromady a necháme 1 hodinu kynout.Po vykynutí namočíme ruce do mouky a děláme langoše které potom dáváme do fryťáku nebo na pánev.Dobrou chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) STÁŇA K. (Samča) ID 92787 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.4.2009, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
*♥*Slané osie hniezda*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 600 g polohrubej múky, 450 ml mlieka, 3 PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, kvasnice-kocka, 100 ml oleja Plnka - 1 Hera, 2 žĺtka, 2 čL soli, vegeta, prelisovaný cesnak (nemusí byť, ale ja som dala celú hlavičku) , iná plnka - Hera, žĺtka, postrúhaný syr Niva alebo údený syr, alebo bryndza, trocha korenia, (alebo paprika) cesnak Na posypanie - rasca, sezam, slnečnica, mak, strúhaný syr alebo iné POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme do misy, mlieko trocha prihrejeme v mikrovlnke a pripravíme kvások, čiže do mlieka vložíme cukor, pridáme rozdrobené kvasnice a pridáme trolinku múky. Keď kvasnice vyjdú na povrch, vlejeme kvások do múky, pridáme soľ a olej a cesto poriadne vyhnetieme. Potom ho na povrchu trochu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Obvykle tak 30-40 min. Medzitým si pripravíme plnku. Jednoducho zmixujeme heru, soľ, žĺtka, vegetu a cesnak (ja som naposledy pridala aj kocku bryndze, ale veľmi to nebolo cítiť, asi to bolo málo. treba dať viac). Cesto vyložíme na dosku posypanú múkou, sformujeme ho a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme plnkou. Zrolujeme ho do pekného šulca a môžeme dať schladiť do chladničky, v zime na balkón (30 min) aby sa lepšie krájalo. Ale nie je to nutné. Obidva šulce potom krájame ostrým nožom na hrúbku asi tak 1,5 cm a vzniknuté špirály kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich posypať rascou, alebo syrom, al. sezamom atď. Ale taktiež nemusíme. Dáme do rúry na 170°C cca 15 min . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 10.5.2009, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
pizzaaaaa very easy :o)POTREBNÉ PRÍSADY podľa receptu: 600 g hladkej múky / 20 g droždia / 300 ml mlieka - lepšie je plnotučné alebo aspoň polotučné / 2 vajcia / 50 ml oleja / trochu cukru / oregano, bazalka, provensalske korenie alebo ine / sol, cesnak / a na vrch podla chuti -- urcite pretlak / kecup, syr.. POSTUP PRÍPRAVY Ja ho nerobím presne podľa receptu, ako inak :o))). Spravím si kvások - mliečko plus droždie (celé dávam) izbovej teploty, trochu cukru. Po cca pol hodinke pridám hladkú múku (väčšinou od oka a pocitov), maaalilinko oleja, max. pol deci, bylinkovu sol, oregano alebo ine bylinky a vypracuje sa cesto. Ak sa lepi, tak pridavam muku, ak je huste, tak ho rozriedim mliekom. Spravim si pizza zaklad - rajcinovy pretlak, taky ten stredny plus pretlaceny cesnak a bylinky - provensalske korenie, pizza korenie a kvapka oleja. Natriem tym pizzu - len tak, aby potom nebola mokra. dam cesto predpiect. Kto chce, moze este natriet kecupom alebo pretlakom. Naukladam na to vsetko, co ma drahy rad a papkame. Masko nepapame, takze namiesto toho dam viac syru, najlepsie udeneho. Na tejto pizzi na obrazku je: tvrdy syr na kusky, cibulka, kukurica, cierne olivy a postruhany syr. Vsio :-) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Vynikajuce Pizzovniky- moja verziaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept je original podla Evky A. (evka a.) ID 35030 ...a je fantasticky!!!! a mna dnes napadlo, ze by sa dal oblozit aj inymi dobrotkami ako uvadza Evka- urcite niesom prva, oho to napadlo, ale rada by som sa s vami podelila o moju verziu pizzovnickov, ktore som teraz dopiekla.... POSTUP PRÍPRAVY Vsetko je v obrazkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 18.10.2016, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
ZAPEKANÉ BAGETKYPOTREBNÉ PRÍSADY bagetky(kaiserky, môžu byť aj klasické rožky), kečup, tatarka, šunková saláma, zeleninka(my sme dali len rajčinky a reďkovku, ale môže byť hocočo, kto má čo rád), pizza korenie, plátkový syr alebo syr na strúhanie)ten sa lepšie roztečie. POSTUP PRÍPRAVY Bagetky si rozkrojíme, potrieme kečupom a postupne ukladáme šunku a zeleninku, na zeleninu posypeme trošku pizza korenie a na vrch dáme nastrúhaný alebo plátkový syr. Nakoniec dáme zapiecť asi tak pokiaľ sa syr neroztečie. Na vrch môžte dať ešte tatarku. Je to veľmi rýchla a chutná večera. Prajem dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina Š. (matulka018) ID 42719 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 10.6.2009, 23:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Knedlopizza "Čo dom dal"POTREBNÉ PRÍSADY knedla od nedele alebo starsi obschnutý chlebík, vajcia, mlieko, syr,lečo, akekolvek zbytky chladničkové - slaninka, klobaska, šunka, kukurica, hríbiky... POSTUP PRÍPRAVY Knedlu nakrájame, poukladáme na plech s pečiacim papierom, zalejeme vajíčkami rozšlahanými s mliečkom, nasleduje vrstva zaváraného leča a na ňu všetko ostatné. Navrch strúhaný syr a môžme opať zaliať vajíčkom. Výborný a rýchly recept pre zaneprázdnené maminky. Dobru chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zdenka M. (Zdenka3) ID 882 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2009, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Slaninový koláč so slnečnicovými semienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky, 50 g celozrnej múky , 50 g slnečnicových semienok , 200 ml mlieka , 30 g droždia, 1 ČL cukru , 1/2 ČL soli , 1 vajce , 50 ml oleja , tuk na vymastenie plechu , 200 g prerastenej slaniny , celú rascu a soľ na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Recept je z časopisu "DOBRÉ JEDLO" Zo 100 ml vlažného mlieka, 1 PL polohrubej múky, droždia a cukru pripravíme kvások. Polohrubú múku zmiešame s celozrnou a osolíme. Pridáme olej, vajce rozmiešané vo zvyšnom mlieku a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec pridáme slnečnicové semienka a premiesime. Cesto necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Nakysnuté cesto preložíme na vymastený plech. Potrieme ho olejom a rukou roztlačíme po celom plechu. Cesto obložíme slaninou pokrájanou na malé kúsky, posypeme rascou a soľou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút pri teplote 200 °C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2012, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY kys. cesto (250g hl. múky, 1 dcl vlažnej vody, 1/2 KL soli, 1 KL cukru 15g droždia, 2 PL oleja, 2 PL mlieka), potierala som sekanými rajčinami s bazalkou + kečup, šunka/saláma,syr, kukurica, (vajce), oregano....čo chcete POSTUP PRÍPRAVY Do hrnčeka s mliekom izbovej teploty rozdrobíme droždie, pridáme cukor a v teple nacháme nakysnúť kvások (asi 15min.) / namiesto mlieka môžeme použiť aj vodu /. Do misy preosejeme múku, osolíme, pridáme kvások, vodu, olej a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Vodou radšej šetríme. Vareškou spracované cesto dáme na pomúčenú dosku a spracujeme (ak sa lepí, pridáme múku). Potom uložíme späť do misy, zľahka posypeme múkou aby neokorelo a prikryté utierkou necháme nakysnúť až zdvojnásobí svoj objem. Potom rozdelíme na dve časti, vytvarujeme do okrúhleho tvaru (ja som si pomohla valčekom) a už len natrieme nejaký ten rajčinový základ, poukladame šunku, syr....čo chcete OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Eva T. (volcanic) ID 33603 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 7.11.2012, 9:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Biela smotanová pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY *** Cesto (NRomana ID3383): 1 šalka = 2dcl, 3 šálky hladkej múky, 1 šálka vlažného mlieka, 4 lyžice oleja, droždie, soľ *** Omáčka (murka1 ID25512): 1 syrové črievko, sladká smotana, veľa cesnaku. + tvrdý syr, niva, paradajky, kukurica. POSTUP PRÍPRAVY Zatiaľ najlepšia pizza, ktorú som robila :o) Črievko, smotana a cesnak - zohrejeme, aby sa rozpustil syr. Touto zmesou dobre ponatierame cesto. Na zmes dáme postrúhaný syr, na plátky nakrájanú nivu, paradajky, kukuricu a znova postrúhaný syr. Vrch opäť polejeme smotanovou zmesou a dáme piecť. 20 min. - 200°C - najspodnejšia priečka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 9.4.2009, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 215 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,22 ďalšie >> |