. .. .. .. .. .. .
. .

Najobyčajnejší recept na palacinky... a predsa ten " NAJ" ,) - RECEPT 53975

SLADKÉ JEDLÁ

ID 85661 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)


Najobyčajnejší recept na palacinky... a predsa ten " NAJ" ,)


[ recept č. 53975 zo dňa  ]


Najobyčajnejší recept na palacinky... a predsa ten " NAJ" ,)


POTREBNÉ PRÍSADY

500 ml mlieka, 10 ( kľudne takých väčších,alebo menších a jednu potom pridáte ak bude treba) polievkových lyžíc hladkej múky, 2 vajíčka , 1 vanilkový cukor( ano viem viem,cukor do palaciniek isť nemá, ale kto to povedal? ) , štipka soli ...

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som kvanta receptov na palacinky. Viem že ich je kopec, veď ani toto nie je žiaden prevrat, aj keď pre mňa taký malý, minimálne v jednoduchosti a ľahkom pečení
Vymenila som ho aj za palacinky 3:2:1..Mne osobne sa aj také cesto zvyklo trhať, niekedy bolo mastné veľmi ( asi múka,neviem) , že reku keď je tak vychváleny ,vyskúšame takto , ale100 ľudí 100 chutí,samozrejme nič nezatracujem, :)

Ale k postupu ( pre začiatočníkov v kuchyni) ,každá vieme že do palaciniek ide mlieko múka vajičko ale niekedy padne dobre vedieť aj koľko čoho. Všetko zmiešať , najlepšie mixérom, nechať postáť aspoň 15 min !! TO JE DOLEŽITÉ!!!!!

A pečieme jedna radosť :)
Potierajte / alebo nie , panvicu podľa uváženia, ja potieram,aj keď mám kvalitnú panvicu,tak každú tretiu...
Cesto je výborné aj na slano / to už bez cukru :) Ten ja do cesta ( jeden vanilkový), dávam, a či vedia prihorieť rýchlejšie som nezistila.

Dobrú chuť

A na záver.. 70% úspechu je v dobrej panvici. Ak palacinky robievate pravidelnešie, oplatí sa investovat, ušetríte si kopec času a sklamania v kuchyni
<< Na spoločnú 50-tku | Najobyčajnejší recept na palacinky... a predsa ten " NAJ" ,) | Pre švagrinku DÚHOVÁ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27)<< predošlé 1, 2
Mirka Z. (jaskalara) ID 53589, mimibazar.sk/jaskalara (24.7.2013, 13:26)
Ahoj Katka,
palacinky som akurát urobila (Y), cesto je perfektné, vôbec sa netrhá (clamp) (clamp), dokonca aj tá prvá bola vynikajúca (K) (K). Plnila som ich tvaroh+nutela+čerstvé marhule (jablka) (jablka). Palacinky robím málokedy, ale odteraz len podľa tohto receptu, aj keď sa mi na začiatku zdali tiež 3 vajcia veľa...neľutujem, stáli zato (C) (C) (C).....moja dcérka sa ich napráskala a už (child3) (child3) (child3)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (1.7.2013, 9:55)
tieto palcinky su naozaj vyborne, ovela, ovela lepsie ako tu niekde vlozeny recept na " genialne palacinky 3-2-1 " ktore tu kazdy ospevuje. je to strasne mastne a sýte cesto
.......tento receptik od p. Kataríny je stara klasika ktoru robim roky a su fakt naj.... naj...... lnak ja to robim bez vázenia.....
davam pol litra mlieka, 8-9 kopcovitých lyžíc hl. muky a jedna vanilka , lyzica cukru , 2 vajcia, ale je to v podstate to iste ako je tento recept..... odporucam kocky, ktore len skusate a hladate cesto na palacinky, katarinkin recept je zarucene najlepší !!!!!!!
ODPOVEDAŤ
Katarína R. (Hersi) ID 85661 (27.7.2013, 10:00)
:-$ :-$ :-$ Dakujem ,)
Jasne, inak cudovala som sa ze jednoduchsie napisat bolo asi pol litra mlieka a 10 lyzic muky .. ,-) ,-) ,-)
Veru, mne sa tiez velakrat stalo ze cesto bolo mastne - mozno muka? , alebo ze polka skoncila v kosi lebo sa trhali a musela som to robit stylom nie otacat na panvici ale vyklopit na tanier, pockat, a vratit no proste :-@ . Ale ktovie, kde je figel :)
Kazdopadne, 100 ludi, 100 chuti, a tak to ma byt
(Y)
ODPOVEDAŤ
Natália B. (Doboška17) ID 326078 (23.2.2017, 19:33)
Čo vlastne znamená to 3-2-1 :-o :-o :-o ,-) ,-) :-$
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (8.6.2013, 21:28)
:-)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (8.6.2013, 19:22)
MILUJEM PALAINKY. , neskutocnee su!! (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (8.6.2013, 11:24)
Základná FINTA na najlepšie palacinkové cesto je : nedávať cukor !
Roky rokúce robím cesto pomer 3:2:1 Vložila ho Janka
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5654
a je to cesto, ktoré nesklame nikdy :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (8.8.2013, 14:07)
myslim,že ziadna zakladna finta neexistuje
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (8.8.2013, 7:57)
Ja dávam do cesta vanilkový a aj škoricový cukor a tiež ma nikdy nesklamalo. Základ je dobrá panvica. :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Oľga V. (Gugina) ID 23757 (30.7.2013, 9:28)
Mne napríklad podľa toho receptu 3:2:1 nechutili, boli také "gumové", skúšam stále iné, tak uvidíme aký bude tento :-)
ODPOVEDAŤ
Oľga V. (Gugina) ID 23757 (30.7.2013, 12:17)
Takže vyskúšané, chutili výborne (Y).
ODPOVEDAŤ
Katarína R. (Hersi) ID 85661 (upravené 27.7.2013, 10:21)
Poznam, mna,no mna sklamalo - ale predsa ked milionu kucharok vyhovuje, myslim ze je to ok,nemusi kazdemu, kazdy mame ten svoj (Y) a ten figel - s cukrom aj bez - nepostrehla som ziadny rozdiel takze kto ma chut si ho tam da :)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.6.2013, 17:19)
Ano, najlepšie palacinky na svete....Najdokonalejší receptík... (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (8.6.2013, 11:53)
ja robím od oka, mlieko asi pol litra, 2 vajcia a do toho múka pol a hladká , trocha soli, kým neni také husté ako chcem, tak prisypávam múku (H)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.6.2013, 11:47)
presne 3:2:1 sú naj palacinky, vôbec sa netrhajú a fakt nedávať žiaden cukor, vtedy sú (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.6.2013, 11:16)
podľa mňa niet lepšieho receptu na palacinky ako 3:2:1 *-) Nikdy, nikdy sa netrhajú, nie sú vôbec mastné, nemusím mastiť panvicu a odkedy poznám tento recept ( už dlhšie), úplne rada palacinky robievam. A musím robiť úúúplne tenučké, lebo hrubé by mi muž nechcel Vajcia dávam iba dve, cukru snáď 1/2 čL
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (8.6.2013, 9:33)
cesto urcite nebolo mastne od muky,trha sa,ked je vela cukru v ceste,3vajcia je pre mna na pollitra ml.vela, a to, ze ma stat aspon pol hod. je ok,suroviny sa prepoja,je take nabobtnane,ale kto je zaciatocnik tomu moze vas recept aj pomoct
ODPOVEDAŤ
Katarína R. (Hersi) ID 85661 (upravené 27.7.2013, 10:23)
nikoho nazory neodsudzujem.
Skusala som x krat aj cesto 3:2:1 ale v porovnani s tymto "obyc" , pre mna nie je lepsie, ale 100 ludi 100 chuti, kazdy ma ten svoj.... Mne osobne neprisli 3 vajcia vela,inak som to neskusala,nemala som dovod , niesom zaciatocnik vo vareni,mam uz svoje roky,takze davam ho tu pre tych,ktori nerobia palacinky od oka, niekedy staci mala zmena a vsetko je inak.
A jedna vanilka v pol litri mlieka my nepride vela... a nikdy som s tym nemala problem :)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (14.6.2013, 7:17)
samozrejme,ok, zle ste ma pochopili,nie vy ste zaciatocnik,ale kto zacina,lebo su tu aj taki,mozno mu vas recept pomoze,vela recp.odtial mam vyskusanych ,ale len malo ich robim podla predlohy,asi ako kazdy (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu