. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový mrežovník z lineckého cesta :-) - RECEPT 50123

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 177553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)


Jablkový mrežovník z lineckého cesta :-)


[ recept č. 50123 zo dňa  ]


Jablkový mrežovník z lineckého cesta :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky alebo aj špaldovej, 125g obyčajného masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli. Plnka:5-6 jabĺk,1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, škoricový cukor, hrozienka, mandle,rum

POSTUP PRÍPRAVY

Z preosiatej múky,prášk.cukru,zmäknutého masla,soli a vajca vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku:nastrúhame jablká,ktoré si ochutíte podľa Vašej fantázie a chuti.Ja som dala posekané mandle,škoricový cukor,prašk.cukor,vanilk.cukor a rum.Z cesta odoberieme jednu tretinu a dáme stranou.Zo zvyšného cesta vyvaľkáme kruh a prenesieme ho do naolejovanej formy.Cesto musí byť až po okraje a pár krát popicháme vidličkou.Dáme rovnomerne plnku,ja som trochu vytlačila šťavu,aby to nebolo moc mokré.Zo zbytku cesta vyšúlame mriežky a poukladáme na jablkovú plnku.Pečieme na 170-180 *C asi 20-30 min.Samozrejme záleží od vašej trúby,preto koláčik radšej sledujte.Nakoniec už len pocukrujeme.Môžte zvoliť aj iné ovocie, v lete napr.jahody,maliny...
Nepozerala som sa,či sa tu už takýto koláčik nachádza,ak áno,tak zmažem.

Koláčik vyskúšaný aj so špaldovej múky,len foto som pri rýchlej konzumácii už nestihla :-) možno nabudúce
Prajem dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z uvedených surovín pripravíme cesto
Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky
Pripravíme si plnku
vyvaľkáme cesto a dáme do formy
rovnomerne rozložíme plnku
a nakoniec urobíme zo zvyšného cesta mriežku
upečené
a pocukrované


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Na želanie s opičkou s vyplazeným jazykom | Jablkový mrežovník z lineckého cesta :-) | Pečený čaj >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (29.9.2012, 15:31)
preco by si mazala aj keby tu uz bol? mas ho kraaaasny....
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (29.9.2012, 15:47)
ďakujem :-) ja len,že vždy sa niekto nájde,kto napíše: veď takýto koláč tu už je !!! [A] ja si ho sem dávam hlavne preto,aby som ho mala po ruke a nemusela vždy listovať v kuchárke :-$
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (29.9.2012, 19:27)
To nadavaju ked niekto skopiruje fotku.... Ved to by tu zostalo malo receptov keby tu mal zoztat kazdy tecept raz... ,-) je dobre ze sa dobre recepty takto pripomenu (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.10.2012, 11:23)
presne tak...až skopírujem niečo odnekiaľ a tvárim sa, že je to moje a aká som šikovná, tak toto nie je FÉR !!! Ale až niečo upečiem , nafotím a dám to tu, aj keď je to už v poradí aj 100 rovnaký recept...predsa len , nie je to to isté... "když dva lidí delají totéž, není to totéž" a to platí :) :) :) Ja si myslím, že nikto z nás nepozerá každý jeden recept do detailov, ale prezerám si to,čo ma zaujme...aj keď dodržíme všetko ako je uvedené v recepte...nie je to na vlas rovnaké...či už je to v reze, konečnom vzhľade...a to je podstatné, aby to ladilo nášmu očku... a tento mrežovník vyzerá úžasne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (2.10.2012, 16:42)
ďakujem za komentár :-$ a upresnenie (Y) mňa by nikdy nenapadlo niečo skopírovať a potom sa s tým pýšiť :-o pravda je taká,že keď sem idem vložiť nejaký svoj recept,tak sa mi nechce pozerať všetky recepty,či tu už taký je +o( vlastne tento recept mám od maminky,ktorá si ho sama zložila a prispôsobila z 10 iných receptov (H) a záver?ja som si ho aj tak ešte upravila [A] pôvodne má byť kr.cukor a nie práškový (zip) ,-) :-$
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (2.10.2012, 11:29)
Martuška, súhlasím s tebou. (Y) (Y) (Y).... (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (29.9.2012, 15:08)
čo by si mazala, recept je o.k., stále sa zíde, už si ho idem vytlačiť (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (29.9.2012, 15:12)
super,teším sa (Y) (Y) (Y) v lete robím z ovocia: asi 60-70 dkg osladeného ovocia + 1 Zlatý klas :-) paráda
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (29.9.2012, 14:59)
(Y) (Y) (Y).... (C)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu