Miruška B. (miruška) ID 1104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 493 návštěvníkov)
***AUSBURSKÉ REZY***
[ recept č. 48426 zo dňa 13.6.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tomuto koláčiku sa nedá nikdy odolať... je veľmi vďačný... žiadne dlhé prípravy... ani náročné plnky... všetko je v obrázkovom fotopostupe...
POSTUP PRÍPRAVY
***plocha na pečenie-môj plech má 39x29cm pre maminky, ktoré chceli mať napísané suroviny.... tak sumarizujem:) cesto: 40dg hl. múka, 1pr. do pečiva, 3PL kakaa, 1hera alebo palmarin, 15dg prášk. cukru, 1žĺtok, 3PL mlieka
plnka: 4-žĺtky a 5-bielkov , 15dg pr. cukru, 1vanilka, 500g tvarohu, 1vanilkový puding, 4PL rozpustené maslo
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
na cesto budeme potrebovať:
40dg hladkej múky/ja vždy dávam špeciál/,
1prášok do pečiva,
3polievkové lyžice kakaa,
1celý palmarin alebo hera,
15dg práškového cukru,
1žĺtok,
3-4polievkové lyžice mlieka |
|
.... z uvedených prísad vypracujeme vláčne cesto.... |
|
... a rozdelíme ho na 2bochníčky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť plechu... |
|
...jeden plát preložíme za pomoci valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech.... |
|
... takto .. |
|
...no a pripravíme si jednoduchú ale popritom super osviežujúcu tvarohovú plnku.....:
4žĺtky vyšľaháme so 75g práškového cukru, a vanilkou... ked máme dopenista vyšľahané, pridáme vanilkový puding v prášku-nevaríme ho(pridáme len prášok-je to preto, aby bola plnka kompaktnejšia), 500g tvarohu a 4polievkové lyžice rozpusteného masla.... |
|
.. a všetko pekne spolu zmiešame do hladka... |
|
.. no a teraz urobíme sneh z 5bielkov... keď je dotuha vyšľahaný, pridáme 75g práškového cukru a došľaháme... |
|
...snehovú časť pridáme k žĺtkovo tvarohovej plnke a spolu zmixujeme... |
|
...hotovú plnku vylejeme na prvý plát na plech... a do strán rozotrieme.... |
|
...no a na plnku dáme druhý rozvaľkaný plát....a upečieme... pri teplote 180stupňov, cca 10-15minút... |
|
no a na záver polejeme vychladnutý koláčik tradičnoučokoládovou polevou... |
|
... je neskutočný, fakt nenáááááročný.. oceníte ho hlavne ak budete v časovej tiesni... a výsledok Vás nesklame.... tak teda mnam-mnam.. a všetkým ničím nerušené mlskání:) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 130 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
Katka K. (kppa) ID 247845 (21.7.2012, 14:00) |
Kolacik sa podaril. S cestom sa robilo dobre, vsetko islo ako po masle, ale neviem preco, vobec nie je citit, ze to je tvarohovy kolacik. Pouzila som syr Ricotta, mala som ho z mraznicky, takze sa aj krasne melil po rozmrazeni, ziadne hrudky, ale jeho chut zanikla a cele to je take mdle. Nabuduce urobim cesto z polovicnej davky, dam plnku, zakryjem s alobalom a po vychladnuti vylejem cokoladu.....ale mozno do zajtra kolacik nazije a bude to stavnatejsie. |
ODPOVEDAŤ |
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (16.7.2012, 16:56) |
Mirka ďakujem pekne za recept, dnes som ho zrovna skúšala, vypadá velmi efektne, co sa tyka ale cesta musim povedat, ze sa drobilo trocha, ale spodny plat som nejak utlapkala prstami a vrch som nastruhala, bolo to skoro ako ten struhany tvarohovy kolac. Inak chutovo fajn, nesklamal, ale ked mam pravdu povedat ani nejak neprekvapil. Taky zlaty stred, skor na bezny den, ako na nejaku oslavu alebo tak, ale inak super, dakujem este raz za dalsi prirastok do mojej kucharskej knizky Inak moj tip je, ze som na vrch na cokoladu poukladala este cerstve maliny, lebo sa mi zdalo ako by tomu nieco chybalo a s tymi malinami to malo aj opticky efekt, ale aj chutovo ovela ovela lepsie, takze odporucam skusit mozno aj take nieco. Nech sa dari |
ODPOVEDAŤ |
| Simonka M. (Simuklishka) ID 213065 (15.7.2012, 19:48) |
Pečiem veľa koláčov a zákuskov, ale musím povedať, že tento je neskutočný a myslím, že zatiaľ aj najlepší tvarohový zákusok, ktorý som jedla a upiekla chválim autorku |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.7.2012, 20:37) |
Simonka, ďakujem veľmi pekne za milý komentár... neviem, komu odovzdať pochvalu, lebo ja nie som autorka tohoto receptíku, poznám ho už ale dlhšie , som veeeeľmi rada, že sa podaril, a že ste si na ňom tak skvele pochutili |
ODPOVEDAŤ |
| | Erika Pastprkova (erika160669822) ID 174156 (20.9.2012, 10:14) |
Miruska aku cokoladovu polevu robis?Dakujem za odpoved.Erika |
ODPOVEDAŤ |
| | | Simonka M. (Simuklishka) ID 213065 (21.7.2012, 16:39) |
Myslím, že je to vážne pochúťka, skúšala som už veľa tvarohových ale naozaj žiaden mi nechutil takto ako tento je na jednotku |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana B. (brculka8) ID 173421 (14.7.2012, 20:33) |
Dnes som ho vyskusala, mam aj pochvalu aj kritiku- s cestom sa mi robilo vyborne aj napriek ostatnym komentarom, vobec sa nelepilo ani na ruky ani na dosku, krasne sa dalo vyvalkat aj preniest, ale pre menej skusene to chce trosku praxe s valcekom .. chuti podobne ako na brownies, co je plus.. celkovo vysledny efekt je ok, ale nieco mi tam strasne chyba, mozno nabuduce skusim prihodit nejake ovocie.. neviem, asi som cakala nieco viac, ked je taky oblubeny.. mozno nejake jahody alebo broskyne tomu dodaju smrnc |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.7.2012, 7:58) |
Ivanka, ďakujem veľmi pekne za komentár... ale keby si recept menila pridávaním ovocia, džemu alebo niečoho iného..., to by už neboli Ausburské rezy ale čosi iné... v pohode si recept upravte podľa vlastnej chuti, či fantázie... nám skutočne tento veeeľmi chutí... a na druhý deň je ešte lepší... nasiaknutý tvarohom, odležaný... no druhého dňa sa "dožíva" málokedy .... krásnu a pokojnú nedeľu |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (14.7.2012, 15:20) |
Ahoj Mirka, koláčik chuťovo nemá chybu len sa ťa chcem spýtať kde som urobila chybu pretože cesto sa mi trhalo so spodným som nemala problém pretože som ho vyvaľkala hneď na plechu ale na prikrytie to bolo horšie musela som ho nakrájať na pásiky a tak preniesť na plnku a to som ho mala urobené deň vopred ďakujem za odpoveď |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.7.2012, 8:03) |
Monika... ja teda neviem, kde sa stala chyba... ááááááále... vždy cesto robím s palmarinom a nie úplne zmäknutým.. nechám ho von z chladničky hodinkua potom pracujem s cestom.. ak je palmarin úplne mäkký, cesto je ešte krehkejšie a vtedy má tendenciu sa trhať... , ked ho rozvalkávaš na doske, treba mať aj trošku práxe a skúsenosti nakrútiť ho na valček a tak ho preniesť na plnku na plech... ak si mala cesto do 2. dňa v chladničke, neviem naozaj kde s astala chyba... treba to len skúšať, naberať prax, a nevzdať to.. verím, že nabudúce s apodarí kompletne so všetkým aj s vrchným plátom.. ... Monika, držím palečky a ĎAKUJEM za komentár |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika B. (Monullik) ID 170902 (15.7.2012, 14:25) |
Ahoj Mirka, to ja ďakujem za odpoveď budem sa pridŕžať tvojich rád, dúfam že sa nabudúce podarí |
ODPOVEDAŤ |
Dana N. (dankapismenko) ID 235452 (11.7.2012, 14:44) |
kolacik zajtra skusam......uz mi tecu slinky este by som poprosila nejaku cokoladovu polevu.....velmi prkne dakujem,dana |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (11.7.2012, 15:50) |
Danka, moja stará osvedčená: 10dg čokolády na vareniw a 10dg cery sa rozpustí vo vodnom kúpeli/teda nad parou/ , pridám 1PL oleja na zjemnenie a aby bola hladká... ňou polejem koláčik, ked sa čokoláda spustí a trošku zhustne , nech sa podarííííííí |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (11.7.2012, 17:40) |
ďakujeeeeeeeeeeeeem.... |
ODPOVEDAŤ |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (4.7.2012, 7:56) |
Dobrý deň, dávame koláčik aj chladiť? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (4.7.2012, 17:55) |
len kým stuhne poleva... môže sa jesť potom hned.... |
ODPOVEDAŤ |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (2.7.2012, 11:12) |
koláčík výborny , veľmi chutil ,len sa po ňom zaprašílo |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (2.7.2012, 11:55) |
ako u nás Ľubka, ako u nás , ´dakujem za koment, potešil |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína K. (kulfina) ID 76840 (1.7.2012, 23:55) |
ahoj ahoj...kolacik som piekla a chut bola fantasitcka...ALE spodne cesto sa mi nedopieklo a to som piekla az 20min . Ruru mam elektricku teplovzdusnu. Chcem sa spytat, na ktorom poschodi v rure ho mam piect a ci ho mam piect len s teplom, alebo teplom+ventilator. Prosim o odpisanie, velmi by som ho chcela zajtra upiect. Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína K. (kulfina) ID 76840 (3.7.2012, 9:48) |
Dali sme ho este dopiect ale vysledny efekt bol hrozny cesta nam narastli a plnka sa uplne scvrkla a uz nebol taky krehky, stavnaty,..... no proste fantasticky. Skusime to s ventilatorom, alebo kedze sa neupiekol spodny plat tak to dame na nizsie podlazie a uvidime . Dakujem za odpoved |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (2.7.2012, 10:48) |
Katuška, som rada, že sa koláčik páči ja pečiemv strede trúby.. bez ventilátora, to by sa vysušil.. skúste ho piecť možno trošku dlhšie ak sa spodný plát nedopiekol...., držím palečky |
ODPOVEDAŤ |
Maťa U. (Maťa1973) ID 242564 (28.6.2012, 16:54) |
mňam, mňam, mňam........tak tieto rezy sú dobrééééééééééééééééééééé , doma bola na nich |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (29.6.2012, 20:31) |
presne ako u náááááás.... koláčik nevie dožiť ďalšieho dňa.. doslova sa oň bijeme... je to lahodka ... ďakujeeeeem za milý komentík.. teším sa |
ODPOVEDAŤ |
magdalena g. (megi50) ID 244946 (28.6.2012, 0:48) |
mnam je velmi chutny |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (28.6.2012, 11:24) |
ďakujem , som rada, že chutí |
ODPOVEDAŤ |
Mária Ľ. (semia) ID 119262, mimibazar.sk/semia (27.6.2012, 14:29) |
ja som s ním cez víkend mala veeeľky úspech super koláčik |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (27.6.2012, 14:38) |
Marika, ĎAKUJEEEEEEEEEEM, teším sa.... môj sa práve pečie v rúre.... , deti ma s ním stále pacifikujú.. je to prudko jedlý a závislý koláčik... |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária Ľ. (semia) ID 119262, mimibazar.sk/semia (27.6.2012, 14:45) |
pritom vobec nie som zručná pekárka ale po tomto úspechu mi stúpa sebavedomie ešte chcem vyskúšat kinder bueno, tak dám vediet ako dopadol |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (27.6.2012, 15:06) |
Marika, Kinder bueno je brnkačka... verím, že s apodarí ....a budere mať úspech tiež...Môj pomaly začína vyváňať, ešte hodím polevu... a môžu sa zalizovať... .. aproppo... ja teda zručná pekárka-cukrárka nie som absolutne... je to len také moje malé hobby... ... držím palečky pri ďalších úspešných pečeniach |
ODPOVEDAŤ |
MELÁNIA O. (MELKAO) ID 57342 (25.6.2012, 17:09) |
...čítam že sa cesto nedalo preniesť na plech ,ja som si poradila tak že som cesto trošku na doske vyvalkala preniesla ho na plech a malým valčekom dovalkala na velkost plechu,tak možno to niekomu pomože |
ODPOVEDAŤ |
MELÁNIA O. (MELKAO) ID 57342 (25.6.2012, 16:58) |
Miruška ďakujem za úžasný recept. Včera som koláčik urobila a je mňamozny. |
ODPOVEDAŤ |
lucia h. (3bitka) ID 69705 (25.6.2012, 13:43) |
ked som si pozrela recept čo mám na tvarohovy struhany tak presne všetko sedelo ...jedine čo tam bolo na vyše je to mlieko..ale tak oká..ved takto sa robia nove recepty ..mne sa inak z cestom dobre robilo koláčik sa .ale ja zostanem pri tom mojom klasickom struhanom koláčiku |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.6.2012, 14:48) |
ach jáááj.. ja nie som tvorkyňa tohoto receptu... a veru je iný ako tvarohový strúhaný... už aj tým, že do tvarohovej plnky ide práškový puding a n v rch ide poleva ... mne ten strúhaný nepripomína chuťovo vôbec .... a podľa môjho je tento jednoduchší, lebo s anemusí strúhať |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava T. (Mirkaaaa) ID 184596 (25.6.2012, 13:17) |
Aj ja som mala problém s jemnosťou cesta, hoci sa schladila a pomáhal aj Tup. valček so studenou vodou. Ale asi to bude tou teplotou vonku, lebo ja tento koláčik robím dlho a mám skoro taký istý recept a nemala som s tým problém. Ale bol super aj postrúhaný. Ja ho mám rada, patrí medzi tie tradičné "starodávne" koláče, ktoré každý ľúbi )) som rada, že aj takéto recepty sa tu objavujú! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 130 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |