končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Tomas K. (mracesk) ID 211869 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 189 návštěvníkov) Sviečková z bravčového karé[ recept č. 42534 zo dňa 4.9.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY olej, 1 cibuľa, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1/2 stredne veľkého kalerábu, približne rovnaké množstvo zeleru ako kalerábu, 2 plátky citrónu, 2 bobkové listy, 10ks nove korenie celé, 10ks čierne korenie celé, 2pl. plnotučnej horčice, 1kg karé bez kosti, mleté čierne korenie (na poprášenie mäsa), 1čl. vegety, 1čl. soli, 2pl. kr.cukru, 1 masox bujón, ~ 1.5-2L vody, 2.5dcl smotany na varenie, 2pl. hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY pripravíme si prísady, ak máme karé s kosťou tak vykostíme (a odložíme na polievku :-) ), koreňovú zeleninu pokrájame je to môj prvý pokus a´la sviečková, ale zadaril sa úplne fantasticky... synátor normálne vylízal tanier! množstvá prísad aj obrázkový postup som sa snažil čo najpresnejšie zdokumentovať, takže ani začiatočník by nemal mať problémy toto fakt super jedlo navariť ,-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ide sa na vec :-) na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu keď začne cibuľa sklovatieť vložíme mäso a pekne osmahneme zo všetkých strán... keď je už mäso pekne chytené zo všetkých strán, pridáme horčicu, a chvíľu ho ešte vyzvŕtame/restujeme - tak 2-3 minúty, potom mäso vyberieme mäso zo všetkých strán poprášime ml.čiernym korením do cibulovo-horčicového výpeku pridáme všetku zeleninu , premiešame a chvíľku restujeme, následne pridáme soľ, vegetu, cele biele a čierne korenie, bobkový list, krúžky citrónu, rozmrvený bujón, zalejeme 1l vody a necháme zovrieť vložíme späť mäso, a dolejeme toľko vody , aby mäso kúsok vytŕčalo - ako na obrázku. hrniec zakryjeme, necháme na miernom ohni variť, každých 15-20 minút mäso otočíme a odparenú vodu dolejeme. vidličkou kontrolujeme, či je už mäso mäkké, uvarené. ak už máme mäso mäkké, tak ho vyberieme. z hrnca odstránime aj bobkový list a nové korenie. pridáme cukor a celé pekne rozmixujeme tyčovým mixérom. do misky nalejeme smotanu a za stáleho miešania pridáme múku - pekne rozmiešame, aby neboli hrudky zmes múky a smotany za stáleho miešania prilejeme do do hrnca s rozmixovanou zeleninou a dobre rozmiešame, mäso dáme späť do hrnca a ešte takých 5 minút necháme celé na miernom ohni prevrieť. a už nám ostáva len šupnúť to celé na tanier - nakrájať knedľu, mäso na plátky, a poliať štavou...... :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 59 (zobrazuje sa 41-59) | << predošlé 1, 2, 3 |
Zuzana V. (Zuzky) ID 76031 (29.1.2012, 11:23) | |
super, dnes odskúšané | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka N. (Leni1111) ID 226064 (25.1.2012, 10:33) |
Super postup Idem do obchodu a vyskúšať recept |
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (22.1.2012, 12:44) | |
Krásny postup Toto je moje obľúbené jedlo. | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174, mimibazar.sk/zzuzana (6.1.2012, 12:59) | |
Akurát som dopapala túto dobrotku prvý krát som varila sviečkovú a myslím si, že dopadla na 1 Takže vďaka podrobnému postupu | |
ODPOVEDAŤ |
Tomas K. (mracesk) ID 211869 (25.1.2012, 11:26) | ||
za málo tiež som sa dlho chystal... a keď som dovaril, vysvitlo že je to úplne jednoduché |
||
ODPOVEDAŤ |
Kvetoslava D. (keja) ID 3302, mimibazar.sk/keja (5.1.2012, 11:33) | |
super | |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (18.12.2011, 12:03) |
veru davno som nevarila,cez tyzden uvarim,diky za inspiraciu. |
ODPOVEDAŤ |
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (17.12.2011, 21:42) | |
jééj to je bašta-tak to najbližšie udeláme,dakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína J. (colombo) ID 76163, mimibazar.sk/colombo (10.11.2011, 12:57) |
Prave sme dojedli.. mnamka.. akurat nabuduce asi maso nakrajam na zaciatku alebo skor, lebo takto v celku sa to robilo trochu dlho.. ale inak super! |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (NandaJaja) ID 60500 (4.2.2012, 17:16) | |
Skús radšej použiť tlakový hrniec - skrátiš dobu dusenia na 1/3. | |
ODPOVEDAŤ |
simona p. (simapol) ID 212858 (28.10.2011, 12:45) |
práve varím daný recept a už sa neviem dočkať aké budú reakcie |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (2.10.2011, 20:29) | |
Super nápad, nám dnes chutilo | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.9.2011, 17:14) | |
super | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (17.9.2011, 22:09) |
ODPOVEDAŤ |
Barbora T. (BerusGa32) ID 137658 (12.9.2011, 14:30) | |
Jejda,zabudla som pripisat,ze skusam robit tuto svieckovu z bravcovej panenky | |
ODPOVEDAŤ |
Barbora T. (BerusGa32) ID 137658 (12.9.2011, 14:26) | |
Ako dlho mam asi varit tu panenku? dakujem... | |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (6.9.2011, 21:28) |
vyzerá to , moje obľúbené jedlo tiež ho robím z rôznych druhov mäsa |
ODPOVEDAŤ |
eva n. (hildunka) ID 88511 (5.9.2011, 11:05) |
Ja pridávam horčicu aj do segedínskeho guláš a minule som dala aj do gulášu. |
ODPOVEDAŤ |
Jana L. (Džeina) ID 212551 (4.9.2011, 14:00) | |
Bolo to super, práve sme dojedli clamp. Len by som odstránila šupku z citróna, ktorá normálne dodáva trošku prihorklú chuť šťave. Ale tou horčicou a citrónom to bol super nápad | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka M. (lenqa2608) ID 144212 (4.9.2011, 10:49) |
mňam, milujem takéto jedlá! |
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (4.9.2011, 8:41) |
to vyzera a isto aj chutna perfektne |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 59 (zobrazuje sa 41-59) | << predošlé 1, 2, 3 |