. .. .. .. .. .. .
. .

moje medovníky-mäkké - RECEPT 34874

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 137431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 144 návštěvníkov)


moje medovníky-mäkké


[ recept č. 34874 zo dňa  ]


moje medovníky-mäkké


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 50 g masla, 1 veľké alebo 2 malé vajcia, 3 PL medu, 1Pl sódy bicarbóny, 1 PL medovníkového korenia a 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

dúfam, že sa nenahneváte za ďaľší recept na medovníky, možno sa niekomu zapáči aj tento môj:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

všetky suroviny si pripravíme do misky. . .
. . . vypracujeme si cesto a dáme do chladničky na hodinku. . .
. . . po odležaní rozvaľkáme cesto a vykrajujeme rôzne tvary, srdiečka, hviezdičky, stromčeky, rožteky. . . potom potrieme rošľahaným vajíčkom a dáme upiecť. . . treba dať ďalej od seba a väčšie vykrajovátka použiť, raz som skúsila s malými a stvrdli, pri veľkých vykrajovátkach sa mi to nestalo a robím každý rok tieto isté:-)
. . . upečené medovníky. . .
. . . a nakoniec ešte ozdobené, pomáhal mi môj syn :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< K meninám | moje medovníky-mäkké | Pre manželíka k 40-ke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (17.12.2010, 14:18)
Martinka, Tak chalúpka je na svete (andel) (andel) (andel) ďakujem za receptík. Nechala som cesto voľne na plechu až do rána, a ráno bolo úplne mäkkučké a hebúčke (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek). Ja som ho mala dlhšie pred vykrajovaním v chladničke a tiež som začala na hrubšie vaľkať, takže keby niekto mal tvrdé, tak si myslím nech ho robí hrubšie a budú určite mäkkučké. Ešte urobím jednu várku (pohoda) (pohoda) (pohoda) ďakujem a posielam (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (17.12.2010, 16:19)
super Evka, som rada, že sa ti páči receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (jajkaa) ID 40706 (16.12.2010, 19:12)
Prave sme dokoncili medovniky su super chutne aj mäkke dufam ze aj take zostanu.Diky za receptik :))
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (17.12.2010, 16:20)
Janka neni zač (L) pekné (stromecek) prajem (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (16.12.2010, 9:07)
Pernikove korenie. Ja som kupila Zmes korenia na pernicky,znacka Kotanyi.To je jedno ake.
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (15.12.2010, 20:08)
Dobrý deň, začnem tým že som nikdy nikdy predtým medovníčky nerobila, ale vybrala som si váš recept, vyzerá to jednoducho a píšu tu všetci že sú mäkké, tak prečo nie ^o) Ale chcem sa spýtať na to medovníkové korenie.. Čo je to za korenie? V obchodoch som nič také nenašla, a na google tiež nič.. Kamarát mi povedal ževraj perníkové korenie, ale to by ste hádam napísali to nie?? :-$ Poraďte prosím.. ďakujem (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (16.12.2010, 8:42)
Ahoj Monika, ja používam stále túto zmes http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=762845 . Príjemné pečenie prajem a verím, že sa podaria (L)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (16.12.2010, 13:36)
ĎAKUJEM !! :) A ešte ak by som sa mohla spýtať, píšete že cesto na takú hodinku do chladničky,. bude vadiť ak ho dám na balkón na také 3 dni? nakoľko chcem si v sobotu večer spraviť cesto ale až v utorok sa dostanem k pečeniu :) ďakujem za odpoveď :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (16.12.2010, 16:27)
myslím, že nebude, ja robievam vždy v ten deň, nechávam len hodinku v chladničke. takto dlho som ešte nenechávala cesto, ale baby tu na mmb nechávajú v pohode (L)
ODPOVEDAŤ
Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (17.12.2010, 14:21)
bežne bývajú recepty kde sa medovníkové cesto nechá odležať na 24 hodín, ale na 3 dni neviem. *-) Daj si ho do chladničky tam máš teplotu cca 5- 8 stupňov, na balkóne Ti teraz môže zmrznuť u nás je - 10 stupňov. Predtým než ho vytiahneš s chladničky nechaj ho nejaký čas "zahriať"
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (15.12.2010, 9:10)
Lubica S, asi si tam dala vela medu, ked stvrdli.
ODPOVEDAŤ
Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (14.12.2010, 15:32)
Ja dnes urobím z tohto cesta chalupku a pred chalupku (banky) (stromecek) (banky) (stromecek) , tie sa urcite vydaria, ďakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.12.2010, 17:43)
neni zač, praje príjemné pečenie a zdobenie (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica S. (Helvetka) ID 8932 (14.12.2010, 13:22)
tak aj ja som robila podla tohoto receptiku medovnicky, ale mne stvrdli :´( :´( Robila som vsetko podla navodu, po upeceni som ich dala do dozy, aj som tam pridala jablcko, ale ked som ich o cca tri dni otvorila boli uz tvrde, aj ked nie velmi, ale makke neboli *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.12.2010, 15:11)
Lubka, tak to nechápem, nie sú moc na tenko povykrajované? lebo ja jabĺčko nepridávam a keď ich upečiem, ich nechám vychladnúť, ozdobím, až potom dám do dózy a nestvrdnú mi
ODPOVEDAŤ
Erika B. (dadka1581) ID 41011 (14.12.2010, 10:35)
ja heru a sú mäkkučkééééé (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (14.12.2010, 15:30)
Ja som tiež dala Heru, ale mám ich tiež tvrdé. Potom som začala robiť hrubšie a vidí sa mi, že tie neboli také tvrdé. Tvrdé som dala na tanier a behom 2 dní si mužík pochutnal (pernicek) (pl) (pernicek) (pl)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (14.12.2010, 10:33)
PS: ja som tam ako maslo dala palmarin.
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (14.12.2010, 10:32)
Prave som dopiekla medovnicky. Naozaj su hned makke a velmi chutne !!!! Potrela som ich vajcom ako je pisane ale po upeceni sa mi na nich vytvorili nepekne bublinky, tak som dalsi plech robila po svojom a natierala som ich vajcom az ked som ich vytiahla z rury a potom su medovnicky ako nalakovane....mne vysli 3 plechy. Asi 6O medovnickov. Dakujem za recept.
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.12.2010, 15:12)
som rada, že sa podarili (Y) a hlavne, že chutia (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (14.12.2010, 8:15)
receptov nie je nikdy dost :-) nestihla som upiect moj recept kedze by uz nezmakli skusim vas, potom dam vediet. Dakujem.
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.12.2010, 9:52)
teším sa na odpoveď, dúfam, že vás nesklame (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela R. (gaba66) ID 5690, mimibazar.sk/gaba66 (13.12.2010, 17:25)
dd,

chcela by som sa spýtať aké maslo mám použiť? ďakujem chystám sa na ne tento týždeň...
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (13.12.2010, 20:20)
ja dávam natierkové veto ,-) ,-) a vôbec im to nevadí (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (12.12.2010, 9:43)
Takýto recept mám aj ja, robím ich každý rok a sú vynikajúce. (Y) (Y) (Y) (Y) Aj teraz mám zamiesené cesto a v týždni ich budem piecť (pohoda)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (12.12.2010, 18:34)
to mám z dákeho časopisu, ale mám ho už roky (Y) tiež som s nimi spokojná (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (12.12.2010, 8:49)
Včera som ich robila (Y) (Y) (Y) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (12.12.2010, 8:54)
takže sa podarili a sú mäkkučké ,-)
ODPOVEDAŤ
Naďa H. (brblosko) ID 157312 (9.12.2010, 14:28)
tak pred chvílkou som dopiekla medovníky podla tohto receptu, musím priznať že hned po upečení boli výborné a dúfam že také aj ostanú, potom dám vedieť (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (9.12.2010, 17:29)
to som rada (L) a ak si piekla podľa popisu tu v komentároch, tak aj zostanú (L)
ODPOVEDAŤ
Naďa H. (brblosko) ID 157312 (12.1.2011, 16:54)
medovníky som dnes jedla čo nám ešte ostali a sú ÚŽASNÉ (Y) (Y) (Y) takže odteraz len podla tohto receptu ich robím a mesiac pred vianocami :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.1.2011, 14:38)
jáááááj tak to ma teda potešilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.12.2010, 18:06)
krásnučkééééééé (vanoce) (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (7.12.2010, 18:09)
ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (yjahodka) ID 44192 (7.12.2010, 17:40)
prave som ich dopiekla.. dufam, ze zmaknu =) yummmy =)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (9.12.2010, 19:02)
ako zmäknú, ja ich mám stále mäkké *-)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (1.12.2010, 10:43)
Matka a tieto su naozaj mäkke? lebo vyzeraju (Y) (pernicek)kolko ich vyšlo z jednej davky? :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (1.12.2010, 10:52)
je tam odfotený plech, tak také dva plechy a pol z jednej dávky a mám ich ešte teraz mäkké :-) prečítaj si dole komentáre
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (1.12.2010, 10:59)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)asi aj tieto urobim, (pernicek) (pernicek) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (1.12.2010, 11:08)
daj vedieť potom, či ti zostali mäkké, mne ani nestvrdnú, len vykrajuj väčšie (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana R. (Ivuli) ID 4664, mimibazar.sk/ivuli (1.12.2010, 12:33)
Martinka, neodpovedala si mi :-( (otázku som dala niekde nižšie), a dnes tak krásne sneží od rána, že hneď ako prídem z práce, sa chcem pustiť do medovníkov ,-). Len mi prosím potvrď, že ozaj 1 celú polievkovú lyžicu sódy bikarbóny tam mám dať? totiž do všetkých doterajších receptov som dávala kávovú , prípadne čajovú lyžičku..
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (1.12.2010, 13:13)
áno jednu lyžicu (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna F. (Marianna76) ID 165776, mimibazar.sk/marianna76 (1.12.2010, 10:39)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
super, moje deti sa už pýtali, aby sme začali robiť medovníky.
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ja len chcem dodať k tým surovinám, ak môžem. aspoň u nás to tak funguje VŠETKY SUROVINY JE POTREBNÉ MAŤ ASPOŇ 5 HODÍN VOPRED PRI IZBOVEJ TEPLOTE. MED A TUK ROZTOPIŤ.
a na základe tohto, sme mali zatiaľ všetky medovníky z rôznych receptov mäkké.
(banky)
ODPOVEDAŤ
Sláva R. (slavatka) ID 6304 (3.12.2010, 8:38)
..na tej foto je maslo zmaknute, nie roztopene, tak hadam aj tak moze byt, ci?! *-)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (3.12.2010, 12:46)
ja som dala veto maslo ,-) ,-) nie obyčajné
ODPOVEDAŤ
Sláva R. (slavatka) ID 6304 (4.12.2010, 10:15)
..ved som rozmyslala, ze by mohla ist aj Hera alebo iny margarin :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (4.12.2010, 21:47)
neskúšala som, do (pernicek) a kokosových guliek dávam veto maslo ,-)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (1.12.2010, 10:54)
ja dávam vajíčko z chladničky tak desať minút pred miesením a mám mäkké :-$
ODPOVEDAŤ
Sláva R. (slavatka) ID 6304 (4.12.2010, 10:16)
..ale ved ked to potom odpociva v chladnicke, tak je hadam jedno ci su alebo nie su suroviny izbovej teploty :^) ...teda tak si myslim ,-)
ODPOVEDAŤ
katarina h. (katka01) ID 18377 (5.12.2010, 15:52)
mali sme vsetko z chladnicky a boli mekucke, hned jedle, len musi byt cesto troska hrubsie, uplne tenke stvrdlo
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (30.11.2010, 10:12)
A na kolkych stupnoch ako dlho pecieme? :)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (30.11.2010, 10:17)
na 200 stupňov a ja nesledujem čas, koľko pečiem, ale približne desať minút, ja si radšej pozriem na koláčik od spodu, či je upečený, lebo každá trúba inak pečie (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu