končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 144 návštěvníkov) moje medovníky-mäkké[ recept č. 34874 zo dňa 29.11.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 50 g masla, 1 veľké alebo 2 malé vajcia, 3 PL medu, 1Pl sódy bicarbóny, 1 PL medovníkového korenia a 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY dúfam, že sa nenahneváte za ďaľší recept na medovníky, možno sa niekomu zapáči aj tento môj:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (17.12.2010, 14:18) | |
Martinka, Tak chalúpka je na svete ďakujem za receptík. Nechala som cesto voľne na plechu až do rána, a ráno bolo úplne mäkkučké a hebúčke . Ja som ho mala dlhšie pred vykrajovaním v chladničke a tiež som začala na hrubšie vaľkať, takže keby niekto mal tvrdé, tak si myslím nech ho robí hrubšie a budú určite mäkkučké. Ešte urobím jednu várku ďakujem a posielam | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (17.12.2010, 16:19) | ||
super Evka, som rada, že sa ti páči receptík | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana T. (jajkaa) ID 40706 (16.12.2010, 19:12) |
Prave sme dokoncili medovniky su super chutne aj mäkke dufam ze aj take zostanu.Diky za receptik ) |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (17.12.2010, 16:20) | ||
Janka neni zač pekné prajem | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (16.12.2010, 9:07) |
Pernikove korenie. Ja som kupila Zmes korenia na pernicky,znacka Kotanyi.To je jedno ake. |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (15.12.2010, 20:08) | |
Dobrý deň, začnem tým že som nikdy nikdy predtým medovníčky nerobila, ale vybrala som si váš recept, vyzerá to jednoducho a píšu tu všetci že sú mäkké, tak prečo nie Ale chcem sa spýtať na to medovníkové korenie.. Čo je to za korenie? V obchodoch som nič také nenašla, a na google tiež nič.. Kamarát mi povedal ževraj perníkové korenie, ale to by ste hádam napísali to nie?? Poraďte prosím.. ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (16.12.2010, 8:42) | ||
Ahoj Monika, ja používam stále túto zmes http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=762845 . Príjemné pečenie prajem a verím, že sa podaria | ||
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (16.12.2010, 13:36) | |||
ĎAKUJEM !! A ešte ak by som sa mohla spýtať, píšete že cesto na takú hodinku do chladničky,. bude vadiť ak ho dám na balkón na také 3 dni? nakoľko chcem si v sobotu večer spraviť cesto ale až v utorok sa dostanem k pečeniu ďakujem za odpoveď | |||
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (16.12.2010, 16:27) | ||||
myslím, že nebude, ja robievam vždy v ten deň, nechávam len hodinku v chladničke. takto dlho som ešte nenechávala cesto, ale baby tu na mmb nechávajú v pohode | ||||
ODPOVEDAŤ |
Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (17.12.2010, 14:21) | |||||
bežne bývajú recepty kde sa medovníkové cesto nechá odležať na 24 hodín, ale na 3 dni neviem. Daj si ho do chladničky tam máš teplotu cca 5- 8 stupňov, na balkóne Ti teraz môže zmrznuť u nás je - 10 stupňov. Predtým než ho vytiahneš s chladničky nechaj ho nejaký čas "zahriať" | |||||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (15.12.2010, 9:10) |
Lubica S, asi si tam dala vela medu, ked stvrdli. |
ODPOVEDAŤ |
Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (14.12.2010, 15:32) | |
Ja dnes urobím z tohto cesta chalupku a pred chalupku , tie sa urcite vydaria, ďakujem za recept | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.12.2010, 17:43) | ||
neni zač, praje príjemné pečenie a zdobenie | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubica S. (Helvetka) ID 8932 (14.12.2010, 13:22) | |
tak aj ja som robila podla tohoto receptiku medovnicky, ale mne stvrdli Robila som vsetko podla navodu, po upeceni som ich dala do dozy, aj som tam pridala jablcko, ale ked som ich o cca tri dni otvorila boli uz tvrde, aj ked nie velmi, ale makke neboli | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.12.2010, 15:11) | ||
Lubka, tak to nechápem, nie sú moc na tenko povykrajované? lebo ja jabĺčko nepridávam a keď ich upečiem, ich nechám vychladnúť, ozdobím, až potom dám do dózy a nestvrdnú mi | ||
ODPOVEDAŤ |
Erika B. (dadka1581) ID 41011 (14.12.2010, 10:35) | |
ja heru a sú mäkkučkééééé | |
ODPOVEDAŤ |
Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (14.12.2010, 15:30) | ||
Ja som tiež dala Heru, ale mám ich tiež tvrdé. Potom som začala robiť hrubšie a vidí sa mi, že tie neboli také tvrdé. Tvrdé som dala na tanier a behom 2 dní si mužík pochutnal | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (14.12.2010, 10:33) |
PS: ja som tam ako maslo dala palmarin. |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (14.12.2010, 10:32) |
Prave som dopiekla medovnicky. Naozaj su hned makke a velmi chutne !!!! Potrela som ich vajcom ako je pisane ale po upeceni sa mi na nich vytvorili nepekne bublinky, tak som dalsi plech robila po svojom a natierala som ich vajcom az ked som ich vytiahla z rury a potom su medovnicky ako nalakovane....mne vysli 3 plechy. Asi 6O medovnickov. Dakujem za recept. |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.12.2010, 15:12) | ||
som rada, že sa podarili a hlavne, že chutia | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (14.12.2010, 8:15) |
receptov nie je nikdy dost nestihla som upiect moj recept kedze by uz nezmakli skusim vas, potom dam vediet. Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.12.2010, 9:52) | ||
teším sa na odpoveď, dúfam, že vás nesklame | ||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela R. (gaba66) ID 5690, mimibazar.sk/gaba66 (13.12.2010, 17:25) |
dd, chcela by som sa spýtať aké maslo mám použiť? ďakujem chystám sa na ne tento týždeň... |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (13.12.2010, 20:20) | ||
ja dávam natierkové veto a vôbec im to nevadí | ||
ODPOVEDAŤ |
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (12.12.2010, 9:43) | |
Takýto recept mám aj ja, robím ich každý rok a sú vynikajúce. Aj teraz mám zamiesené cesto a v týždni ich budem piecť | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (12.12.2010, 18:34) | ||
to mám z dákeho časopisu, ale mám ho už roky tiež som s nimi spokojná | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (12.12.2010, 8:49) | |
Včera som ich robila | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (12.12.2010, 8:54) | ||
takže sa podarili a sú mäkkučké | ||
ODPOVEDAŤ |
Naďa H. (brblosko) ID 157312 (9.12.2010, 14:28) | |
tak pred chvílkou som dopiekla medovníky podla tohto receptu, musím priznať že hned po upečení boli výborné a dúfam že také aj ostanú, potom dám vedieť | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (9.12.2010, 17:29) | ||
to som rada a ak si piekla podľa popisu tu v komentároch, tak aj zostanú | ||
ODPOVEDAŤ |
Naďa H. (brblosko) ID 157312 (12.1.2011, 16:54) | |||
medovníky som dnes jedla čo nám ešte ostali a sú ÚŽASNÉ takže odteraz len podla tohto receptu ich robím a mesiac pred vianocami | |||
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (14.1.2011, 14:38) | ||||
jáááááj tak to ma teda potešilo | ||||
ODPOVEDAŤ |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.12.2010, 18:06) | |
krásnučkééééééé | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (7.12.2010, 18:09) | ||
ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea M. (yjahodka) ID 44192 (7.12.2010, 17:40) |
prave som ich dopiekla.. dufam, ze zmaknu =) yummmy =) |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (9.12.2010, 19:02) | ||
ako zmäknú, ja ich mám stále mäkké | ||
ODPOVEDAŤ |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (1.12.2010, 10:43) | |
Matka a tieto su naozaj mäkke? lebo vyzeraju kolko ich vyšlo z jednej davky? | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (1.12.2010, 10:52) | ||
je tam odfotený plech, tak také dva plechy a pol z jednej dávky a mám ich ešte teraz mäkké prečítaj si dole komentáre | ||
ODPOVEDAŤ |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (1.12.2010, 10:59) | |||
asi aj tieto urobim, | |||
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (1.12.2010, 11:08) | ||||
daj vedieť potom, či ti zostali mäkké, mne ani nestvrdnú, len vykrajuj väčšie | ||||
ODPOVEDAŤ |
Ivana R. (Ivuli) ID 4664, mimibazar.sk/ivuli (1.12.2010, 12:33) | ||||
Martinka, neodpovedala si mi (otázku som dala niekde nižšie), a dnes tak krásne sneží od rána, že hneď ako prídem z práce, sa chcem pustiť do medovníkov . Len mi prosím potvrď, že ozaj 1 celú polievkovú lyžicu sódy bikarbóny tam mám dať? totiž do všetkých doterajších receptov som dávala kávovú , prípadne čajovú lyžičku.. | ||||
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (1.12.2010, 13:13) | ||||||
áno jednu lyžicu | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Marianna F. (Marianna76) ID 165776, mimibazar.sk/marianna76 (1.12.2010, 10:39) |
super, moje deti sa už pýtali, aby sme začali robiť medovníky. Ja len chcem dodať k tým surovinám, ak môžem. aspoň u nás to tak funguje VŠETKY SUROVINY JE POTREBNÉ MAŤ ASPOŇ 5 HODÍN VOPRED PRI IZBOVEJ TEPLOTE. MED A TUK ROZTOPIŤ. a na základe tohto, sme mali zatiaľ všetky medovníky z rôznych receptov mäkké. |
ODPOVEDAŤ |
Sláva R. (slavatka) ID 6304 (3.12.2010, 8:38) | ||
..na tej foto je maslo zmaknute, nie roztopene, tak hadam aj tak moze byt, ci?! | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (3.12.2010, 12:46) | |||
ja som dala veto maslo nie obyčajné | |||
ODPOVEDAŤ |
Sláva R. (slavatka) ID 6304 (4.12.2010, 10:15) | ||||
..ved som rozmyslala, ze by mohla ist aj Hera alebo iny margarin | ||||
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (4.12.2010, 21:47) | |||||
neskúšala som, do a kokosových guliek dávam veto maslo | |||||
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (1.12.2010, 10:54) | ||
ja dávam vajíčko z chladničky tak desať minút pred miesením a mám mäkké | ||
ODPOVEDAŤ |
Sláva R. (slavatka) ID 6304 (4.12.2010, 10:16) | |||
..ale ved ked to potom odpociva v chladnicke, tak je hadam jedno ci su alebo nie su suroviny izbovej teploty ...teda tak si myslim | |||
ODPOVEDAŤ |
katarina h. (katka01) ID 18377 (5.12.2010, 15:52) | |||
mali sme vsetko z chladnicky a boli mekucke, hned jedle, len musi byt cesto troska hrubsie, uplne tenke stvrdlo | |||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (30.11.2010, 10:12) |
A na kolkych stupnoch ako dlho pecieme? |
ODPOVEDAŤ |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (30.11.2010, 10:17) | ||
na 200 stupňov a ja nesledujem čas, koľko pečiem, ale približne desať minút, ja si radšej pozriem na koláčik od spodu, či je upečený, lebo každá trúba inak pečie | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |