kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 157 návštěvníkov)
*♥*Bačovský bryndzovník*♥*
[ recept č. 18244 zo dňa 22.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
*Cesto - 350 g polohrubej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 1/2 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 3 PL oleja, 1 vajíčko *
*Náplň - klobása, cibuľa, prerastená slaninka*
*Bryndzová vrstva - 200 g bryndze, 250 g kyslej smotany, 3 PL rastl. masla, 1 vajíčko, soľ, kôpor *
*Pozn. - ja som k bryndzi pridala ešte trocha nahrubo postrúhaného eidamu s predstavou, že to nemôže byť na škodu (a nebolo)*
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Z mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, pridáme olej, vajco, osolíme a miesime. Ide to ľahučko, lebo cesto je pomerne riedke. Vymiesené posypeme trochou múky a necháme dobre vykysnúť - cca 1/2 až 3/4 hodiny. |
|
Kým cesto kysne, prichystáme si veci na náplň |
|
V panvici opečieme slaninku, klobásu |
|
Na výpeku opečieme cibuľu a necháme vychladnúť. |
|
Na bryndzovú vrstvu si pripravíme do misky bryndzu, postrúhame k nej eidam, pridáme maslo a smotanu. Vareškou všetko dobre rozmiešame, nakoniec pridáme celé vajíčko, môžeme pridať i trocha soli a kôpor. |
|
Cesto zdvojnásobilo svoj objem |
|
Vylejeme ho na plech s PNP a stierkou ho pekne roztiahneme k okrajom plechu a do rohov. A necháme ho ešte chvíľu na pokoji. Zatiaľ necháme rozohriať rúru na 200°C. |
|
Po nejakých 10 min. oddychovania cesta naň pokladieme opečenú klobásu a cibuľu. |
|
Bryndzovú vrstvu ukladáme v kôpkach vedľa seba na klobásovú i cibuľovú časť. Na holú časť cesta môžeme plnku vyliať a len tak rozotrieť. Túto časť posypeme slaninkou. |
|
Šupneme do rúry a pečieme pri tých 200°C cca 20 - 25 min. Ja som sa popri inej práci spamätala akosi neskôr a až 5 min pred koncom pečenia som zapla ventilátor. (Tak pri teplovzdušnom pečení to máte oniečo skôr hotové). |
|
Bača by chcel bryndzovník pekne dozlatohneda :)) |
|
Bol to risk dať si túto dobrotu na večeru a k tomu pivo. Mysleli sme, že klobásový bryndzovník nemá konkurenciu, potom sme si mysleli to isté o slaninkovom a o cibuľovom detto. To sa proste nedá určiť.
Ale mňamka to bola, poviem vám... :-) riadna. Takže či urobíte klobáskový, či cibuľový alebo ten so slaninou, pochutíte si. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (19.10.2009, 16:49) |
a ideme na to.. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.10.2009, 15:45) |
No ako, Erika? chutilo či nie? |
ODPOVEDAŤ |
| Monika S. (monita.g) ID 25160 (18.10.2009, 11:51) |
vav, to jak dobre vyzera...aj by som to dnes skusila, len nemam kyslu smotanu - iba sladku ...myslite, ze by to mohlo vadit? |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (18.10.2009, 19:52) |
Ďakujem, Monika neviem ti poradiť v tomto. Sladká smotana je dosť riedka. Chuťovo by to vadiť asi nemuselo. Možno by si mohla dať iba pol kelímka smotany a doplniť to vareným postrúhaným zemiakom alebo tvarohom (či syrom). Ja som minule pridávala zemiak, ale to preto, že som chcela vyskúšať radu jednej mamičky z MMB. Ale už je na to asi neskoro, však? No, škoda sorry |
ODPOVEDAŤ |
| Alena V. (Gulicka) ID 27526, mimibazar.sk/gulickavaskebova (18.10.2009, 9:36) |
vcera sme skusali,dakujeme za receptik,bolo to vyborne |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (18.10.2009, 11:44) |
Tak toto ma vždy poteší Som rada, že vám chutil, tak |
ODPOVEDAŤ |
| Gerda K. (gega) ID 23274, mimibazar.sk/gega (15.10.2009, 13:41) |
No vyskúšam tuto dobrotu myslím že urobím radosť vyzerá to |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.10.2009, 21:41) |
Gerda, vyskúšaj, nie je to nič zložitého. Ja som minulú sobotu robila opäť, ale chcela som tak trocha diétnejšiu verziu, tak som tam nedala klobásu a bryndzu som miešala s tvarohom a zemiakom (uvarený a pretlačený). Ale aj keď to bolo dobré, predsa len tá klobása tam chýbala si k tomu želal opiecť v panvici a kládol si to navrch Potom mi napíš, ako chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Petra K. (ibinecka) ID 58832 (3.10.2009, 22:23) |
Mňááám to bola fajnotka. Neostala ani omrvinka Môj starký povedal že keď budem také fajnotky robiť tak mi bude ležať pri nohách |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.10.2009, 20:07) |
Fúúúha však to ti aj závidím Môj muž to zbodol, len tak zahučalo a povedal, až keď som sa opýtala, že dobré bolo No veď nabudúce mu dám dáke "suché mrmle" Nech sa naučí najprv pekne pochváliť,nie? chichichi... No ale vážne, Peti, som rada, že tomu tvojmu chutilo a hádam aj ostatným v rodinke Pááá |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.10.2009, 21:51) |
Boze...toto musi byt dobrota |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (upravené 4.10.2009, 20:08) |
Joj, Klaudi, ani nehovor... je to mňamka jak hrom. Teda ak máte radi bryndzu Ale predpokladám, že áno. Upeč, fakt si pochutíte |
ODPOVEDAŤ |
| | | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (4.10.2009, 20:21) |
dnes som chcela tot opiect, ale nesiel nam internet ...tak som robila nieco ine. Bryndzu mame velmi radi tak upeciem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.10.2009, 16:04) |
Klaudi, k tomu bryndzovníku fantasticky ide pivo Treba sa predzásobiť Ja nie som vôbec pivár, ale hrozne mi k tomu chutilo Myslím, že Ivkovi sa to celé pozdávať bude Ja sa zasa posmeľujem na tie tvoje guľaté koláče Možno aj zajtra Ahojky |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (5.10.2009, 16:45) |
tak ked k tomu ide pivo, tak to bude Ivov najoblubenejsi bryndzovnik .Ja som dala akurat do rury tvoj strakaty kolacik, uz sa nan tesim, vyzera krasne |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (datelina) ID 58171 (3.10.2009, 19:34) |
Výborný, zjedený celý plech na posedenie, a je po diéte! |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.10.2009, 22:32) |
chichichi neboj, ja som na tom rovnako |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (2.10.2009, 21:16) |
Kristi, dnes som robila bryndzovník. No poviem Ti, že bol supiš , moj sa nevedel dojesť. Ďakujem za receptík, tu je moj http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=598454 - plnku som rozliala po celom ceste a posypala opraženou cibulkou a slaninkou. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.10.2009, 13:29) |
Heni, vydaril sa ti prekrásne Ani sa -ovi nečudujem, lebo sa mi vyslovene slinky zbiehali, keď som pozerala tvoju fotku Teším sa, že vám chutilo |
ODPOVEDAŤ |
jana b. (pehata69) ID 90506, mimibazar.sk/pehata69 (2.10.2009, 11:00) |
Kristínka robila som ho včera a priateľ si ho nevedel vynachváliť |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.10.2009, 15:17) |
Jani, to je super Isto si ho mala pekný, vydarený, takže priateľ sa môže vytešovať, že má takú šikovnú janku Prajem ti pekný víkend |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (30.9.2009, 14:39) |
Kristínka pochváľ sa ako Ti (Vám) to chutilo s kombináciou bryndza + zemiak. Čakám na reakciu. Pá |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.10.2009, 20:43) |
Evi, ahoj Tak dnes som robila bryndzovník a do bryndze som dala zemiak. Inak všetko tak, ako aj minule. Dobré to bolo, sme skonštatovali S tým zemiakom je tej plnky akosi viac. Pridala som aj tvaroh, lebo niekto ujedal z bryndze Dík za inováciu |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2009, 17:03) |
Evi, napíšem ti, keď ho budem robiť. Som poriadne zvedavá Ale dnes som robila tie slané osie hniezda, čo mám v receptoch,( http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13377&user=32120) lebo si na to včera manžel spomínal.. Bryndzovník možno v sobotu Tak zatiaľ ahojky |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana C. (ninka&tomáško) ID 157, mimibazar.sk/ninkatomasko (30.9.2009, 10:53) |
Idem dnes psraviť, tak som zvedava aký bude mať uspech |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2009, 17:06) |
Zuzka, dúfam, že sa ti podaril a že chutil Daj potom vedieť |
ODPOVEDAŤ |
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (30.9.2009, 10:33) |
Recept je EŇO-ŇUŇO, včera som robila. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2009, 19:14) |
Teším sa s tebou tak na zdravie |
ODPOVEDAŤ |
| Marie K. (marie333) ID 16804 (30.9.2009, 10:11) |
Vyskúšané, pochválené, recept koluje ďalším gazdinkám, ďakujem ,Majka |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2009, 20:05) |
Ďakujem, Marie, tak nech vám všetkým chutí |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (29.9.2009, 13:00) |
Kristínka, presne tento recept mám aj ja doma vo svojej zbierke, len v plnke namiesto spomínaného eidamu dávam v šupe uvarený, nastrúhaný zemiak. Takže bryndzu zmiešam s kyslou smotanou, pridám uvarený pretlačený alebo nastrúhaný zemiak, soľ, trošku vegety, kôpor a vajce - bez masla. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.9.2009, 15:54) |
Evi, to je super Vyskúšam to so zemiakom, bude to trocha zmena, iste to nie je zlé , keď to ty robievaš Ďakujem za nápad |
ODPOVEDAŤ |
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (29.9.2009, 12:01) |
-urcite vyskusam! |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.9.2009, 15:56) |
Alenka, vyskúšaj, je to dobrota |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (29.9.2009, 8:52) |
Ja dávam do bryndzovej plnky uvarený v šupke a potom postrúhaný zemiak /1 väčší, popr. 2 stredne veľké / a tiež je to mňamkovské. Vyskúšajte. |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.9.2009, 11:47) |
Evka, zemiaky + bryndza to k sebe samozrejme ide veľmi dobre. Pozerala som u teba v receptoch, ale nenašla som... možno by stálo za to inšpirovať kompletným receptom. Lebo neviem, či len zemiak + bryndza alebo aj nejaké iné prísady do toho? Vyskúšala by som tvoju plnku, napíšeš? Želám pekný dník |
ODPOVEDAŤ |
| Maria B. (Scai) ID 81125 (29.9.2009, 0:04) |
sú super, samo aj ja to vyskúšam. dakujem za inšpiráciu. Mňam, mňam |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.9.2009, 11:53) |
Maria, máš dobrý odhad Keď vyskúšaš, daj vedieť ako Pekný dník |
ODPOVEDAŤ |
| ZUZANA K. (zuvka) ID 76908, mimibazar.sk/zuvka (28.9.2009, 22:10) |
hned to budem zajtra skusat,vyzera to byt |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.9.2009, 23:23) |
Je to Zuzi Tak želám zajtra dobrú chuť Som zvedavá, či ti bude chutiť ? |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.9.2009, 23:20) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Natalia Z. (SofinkaZ) ID 19250, mimibazar.sk/sofinkaz (28.9.2009, 20:31) |
Upeceny a uz aj zjedeny dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.9.2009, 23:19) |
Niet za čo Hlavne, že chutil |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |