kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 157 návštěvníkov)
*♥*Bačovský bryndzovník*♥*
[ recept č. 18244 zo dňa 22.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
*Cesto - 350 g polohrubej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 1/2 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 3 PL oleja, 1 vajíčko *
*Náplň - klobása, cibuľa, prerastená slaninka*
*Bryndzová vrstva - 200 g bryndze, 250 g kyslej smotany, 3 PL rastl. masla, 1 vajíčko, soľ, kôpor *
*Pozn. - ja som k bryndzi pridala ešte trocha nahrubo postrúhaného eidamu s predstavou, že to nemôže byť na škodu (a nebolo)*
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Z mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, pridáme olej, vajco, osolíme a miesime. Ide to ľahučko, lebo cesto je pomerne riedke. Vymiesené posypeme trochou múky a necháme dobre vykysnúť - cca 1/2 až 3/4 hodiny. |
|
Kým cesto kysne, prichystáme si veci na náplň |
|
V panvici opečieme slaninku, klobásu |
|
Na výpeku opečieme cibuľu a necháme vychladnúť. |
|
Na bryndzovú vrstvu si pripravíme do misky bryndzu, postrúhame k nej eidam, pridáme maslo a smotanu. Vareškou všetko dobre rozmiešame, nakoniec pridáme celé vajíčko, môžeme pridať i trocha soli a kôpor. |
|
Cesto zdvojnásobilo svoj objem |
|
Vylejeme ho na plech s PNP a stierkou ho pekne roztiahneme k okrajom plechu a do rohov. A necháme ho ešte chvíľu na pokoji. Zatiaľ necháme rozohriať rúru na 200°C. |
|
Po nejakých 10 min. oddychovania cesta naň pokladieme opečenú klobásu a cibuľu. |
|
Bryndzovú vrstvu ukladáme v kôpkach vedľa seba na klobásovú i cibuľovú časť. Na holú časť cesta môžeme plnku vyliať a len tak rozotrieť. Túto časť posypeme slaninkou. |
|
Šupneme do rúry a pečieme pri tých 200°C cca 20 - 25 min. Ja som sa popri inej práci spamätala akosi neskôr a až 5 min pred koncom pečenia som zapla ventilátor. (Tak pri teplovzdušnom pečení to máte oniečo skôr hotové). |
|
Bača by chcel bryndzovník pekne dozlatohneda :)) |
|
Bol to risk dať si túto dobrotu na večeru a k tomu pivo. Mysleli sme, že klobásový bryndzovník nemá konkurenciu, potom sme si mysleli to isté o slaninkovom a o cibuľovom detto. To sa proste nedá určiť.
Ale mňamka to bola, poviem vám... :-) riadna. Takže či urobíte klobáskový, či cibuľový alebo ten so slaninou, pochutíte si. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Silvia T. (visna) ID 11362 (28.11.2010, 12:39) |
Kristinka, tiez som vcera skusila ten tvoj bryndzovnik a je proste skvely , dakujem za super receptik . |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (27.11.2010, 11:40) |
to musí byť dobrota,vyskúšam,už sa mi slinky zbiehajú |
ODPOVEDAŤ |
| Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (27.11.2010, 10:57) |
Jeeeezissss to vyzeraaaaa uuuuzasneeeeeeeeee len ked ten moj neznasa bryndzuuuu |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (6.10.2010, 19:01) |
Kristínka, tak opäť som robila tento Tvoj vynikajúci bryndzovník aj keď vlastne už je to taká moja verzia-čo dom dal- no a tentokrát veru nedal ani jedno vajíčko, ale aj tak je to suprové a bezchybné, či už cesto, ale aj plnka a nehrám sa s tým, natriem plnku, tak ako po prvýkrát na celé cestíčko a na to opraženú zmes http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=743843 |
ODPOVEDAŤ |
| Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.8.2010, 10:34) |
ako je mozne, ze mne bryndzozrutovi toto uslo? zakladam, tak toto spravim, aj keby som to mala zosrotit len sama potom sa nabonzujem |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.8.2010, 9:24) |
Kristínka to musí byť "nebíčko v papuli" ako vraví Miňo Demovič zo seriálu , už viem čo cez víkend budem variť |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.8.2010, 10:20) |
Ivetka, už som ho dávno nerobila. Ale dobrota to bola fakticky veľká Či už budeš robiť cibuľový alebo ktorýkoľvek z nich, alebo aj keď urobíš ich mix... je to bašta. No a s dobrým chladeným pivkom to, ako vraví Demovič A budem rada, keď vyskúšaš |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (datelina) ID 58171 (15.8.2010, 14:57) |
Milá Kristínka, tento recept je zázračný,robila som ho trikrát a moji chlapi ho zjedli na posedenie nemám slov.....Zo srdca ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (18.8.2010, 8:58) |
No to je super! Teším sa, že ste si ho obľúbili a že chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (8.5.2010, 13:53) |
Kristinka,toto je basta |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 19:50) |
Robila si? Aj mne to veľmi chutí, ale teraz sa mi neoplatí piecť, ani veľmi variť, som sama doma Tak si len tak občas zaslintám na MMB |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (8.5.2010, 20:26) |
Nie, teraz robim tvoje pagaciky - su super Budem to robit,ked nas bude viac.A bryndzu v Rakusku nedostanem,takze ked pojdem do Blavy Robim dost casto tvoje pizzove rozky- vynikajuce!!! Kristinka, dakujem za vynikajuce receptiky |
ODPOVEDAŤ |
| Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (18.2.2010, 12:21) |
Tak toto je fakt velka dobrotka urcite budem robit castejsie, dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.2.2010, 14:24) |
Som rada, že vám chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (17.2.2010, 13:25) |
práve sa dopiekol, nemala som klobásu, tak som dala loveckú salámu a pridala som ešte cesnak prudko jedlé |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.2.2010, 14:23) |
dobre si sa vynašla super s tým cesnakom, to môže byť zaujímavé |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.2.2010, 14:20) |
|
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (10.2.2010, 19:41) |
Ja bryndzu nemusím,ale toto nemá chybu a doma určite bude |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.2.2010, 12:40) |
veď vyskúšaj... ak ostatní bryndzu lúbia, bude im chutiť. a pre seba si kúsok nepobryndzuj, ale zasyp strúhaným syrom... Inak najlepší je ten bryndzovník, keď sa cibuľa, slaninka a klobása rovnomerne rozložia. Ale dobrý je aj len taký vegetariánsky s cibuľou. Čao |
ODPOVEDAŤ |
| | | melania l. (lararuby) ID 130989 (12.2.2010, 16:00) |
|
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (10.2.2010, 16:54) |
Juuuuuj, zase to mam pred očami keby si vedela ako dlho sa na toto chystam ,hadam odvtedy čo si to sem dala a furt mi teču slinky ked to vidim,hned si to idem aj vytlačit a vyvesim si to do kuchyne hadam sa mi to podarí v piatok urobit mysliš,ze by sa to dalo zapíjat aj s kyslym mliekom?? P.S: zachod bude blízko |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.2.2010, 12:36) |
No veď dá sa zapiť všeličím a potom sa uvidí Néé, myslím, že v pohode... ak máš na mysli deti, kľudne to acidkom môžu zapíjať. Vy si s manželom dajte k tomu pivko , tá kombi nemá chybu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (12.2.2010, 16:09) |
Prave že moje deti nechcu kysle mlieko Ty si mi teda dala s tym pivom,nevypila by som ani glg Vieš kolko krat som sa stavila, ze sa napijem,a kolko krat som prehrala?? Nespočetne,ale to uz bolo dáááávno..Nemozem pivo ani cítit,mne to strašne smrdí,ale zase vo varení mi nevadí len sa to nesmie prehnat .. Vidíš,dnes som to zase nestihla ale zajtra vyšlem mangela kupit bryndzu a spravím na obed,zajtra mame u nas doma kačacie valentinske hody s partiou to bude |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (10.2.2010, 16:29) |
idem dnes na tuto neodolatelnu mlsku, potom pridem napisat ako sa podarilo |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.2.2010, 16:44) |
Oki, Zuzka, tak nech vám chutí |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (10.2.2010, 19:28) |
trochu som to prehnala s bryndzou a namiesto klobasky bola schwarzwaldska sunka ale aj tak je to mnaaaaaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| | | | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.2.2010, 12:26) |
Júúj, s tou šunkou to muselo byť super! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (15.2.2010, 15:51) |
bolo vyborne veru, len moj manzel zahlasil ze este tomu chyba kysla kapusta |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína K. (katieangel) ID 101571 (4.2.2010, 19:12) |
super receptík chutí báječne |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.2.2010, 15:24) |
tak to ma potešilo a veru už som ho dávnejšie nerobila, vďaka za pripomenutie Treba však kúpiť bryndzu, urobím i ja ahojky |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (28.1.2010, 12:38) |
jeziskovehuslicky to vyzera tak uzastne a lakavo ze slintam klavesnicu |
ODPOVEDAŤ |
| janka m. (janefilip) ID 17321, mimibazar.sk/janefilip (28.1.2010, 12:08) |
kristínka dnes som objavila tento tvoj receptík ,idem ho vyskušat a potom dam vediet ako nam to chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (31.1.2010, 21:07) |
no jasne teším sa a som zvedavá dúfam, že sa vydarilo a chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (25.1.2010, 10:50) |
Kristínka, robila som cez víkend Tvoj bryndzovník a len sa tak zaprášilo za ním Je vynikajúci http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=653502 Ja som si to trošku zjednodušila, cibuľku, slaninku a klobásku som opražila spolu a dala také zmiešané na celé cesto a na to tú bryndzu, takže každý mal zo všetkého ďakujem za inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.1.2010, 17:21) |
Monika, krásne bol vydarený Áno, veď taký zmiešaný bryndzovník je najlepší...Narobila si mi chúťky |
ODPOVEDAŤ |
| Miloslava F. (millla) ID 34376 (31.10.2009, 10:20) |
Tak toto som robila už dvakrát, je to vynikajuce... ..........superina !!!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (1.11.2009, 17:30) |
Mili, to je skvelé teším sa, vážne Ja som sa minule chystala robiť, no bryndzu mi vyjedli skôr, ako som sa dostala k pečeniu. Nevieš, či sa dá bryndza mraziť bez ujmy jej chuti? Keby zasa bola v akcii, nakúpila by som, aby sa mi nestávali takéto "milé" príhody |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (28.1.2010, 12:40) |
bryndzu mozes mrazit, nic sa jej nestane |
ODPOVEDAŤ |
| Monika S. (monita.g) ID 25160 (30.10.2009, 15:03) |
tak uz nam to rozvoniava...este pockat 15 minut a slintaaaaaame |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (31.10.2009, 16:11) |
tak nech vám chutí |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |