. .. .. .. .. .. .
. .

Blesková trasená torta - RECEPT 1520

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 7336 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov)


Blesková trasená torta


[ recept č. 1520 zo dňa  ]


Blesková trasená torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
3 smotany na šľahanie,
2 konzervy mandarínkového kompótu ( tie menšie),
2 pudingy Dr. Oetker bez varenia Créme Olé,
hotový korpus z piškótového cesta ( môžete si ho aj piecť)..alebo len obyčajné piškóty či keksy


POSTUP PRÍPRAVY

Tak tento recept mi poslala včera kamarátka mailom ...a pripadal mi tak straaašne zvláštny, že som sa ho rozhodla vyskúšať...možno zaujme aj Vás.

V každom prípade je to presne to, čo potrebujeme...- nevariť, nepiecť..len TRIASŤ...:-))) !!!!

V prípade že si budete piecť svoj korpus na túto tortičku...tak pripájam aj môj odskúšaný recept.
Vymiešane 2 vajcia so 70g kryštálového cukru do peny, pridáme potom 70g hladkej múky, pol balčka prášku do pečenia a 2 lyžice horúcej vody...všetko krásne vymiešame a dáme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Pečieme asi pri 180 C cca 15 minút.

A teraz sa pustíme do krému.
Do väčšieho hrnca s pokrievkou , ktorá dobre tesní nalejeme 2 smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme oba pudingy.
Základom su pudingy práve Créme Olé ( stoja cca 17 Sk), sporovlivé žienky vyskúšali aj obyčajné...ale tie nefungujú, resp.neurobia takú hustú hmotu. V obchodoch býva dostať vanilkový a čokoládový...ja som dala vanilkový.
Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme. Ako dlho treba triasť, pocítite veľmi rýchlo sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie:.:-)

Tortovú plnku natrieme na korpus alebo piškóty či keksy a ozdobíme klasicky ..vyšľahanou treťou šlahačkovou smotanou..ale to stačí až pred podávaním a dáme do chladničky.
Kedže piškóty pomalšie nasiaknu vlhko z plnky ako korpus, tak ich možeme ,v prípade že to chceme čo najskôr konzumovať, ešte pred ukladaním na dno tortovej formy namočiť do vychladenej kávy.

Ja som to robila dnes po prvý krát a toto je výsledok.
Po víkende doplním aký mala úspech...:-))))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vymiešame vajcia s kryštál cukrom do peny...v prípade, že si budete piecť korpus doma ako ja
Pridáme múku, prášok do pečiva a horúcu vodu
Dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a šup s tým do rúry na 180 C cca na 15 minút
Takto vyzeral upečený korpus a ideme sa vrhnúť na prečudesný krém
Do hrnca dáme 2 šlahačky, 2 kompóty a 2 pudingy Créme Olé
Vznikne z toho po pár minútach takáto čudesná hmota...ja som to troška premiešala aj metličkou na šľahanie...a preto sa mi mandariky "potrhali"
Toto je detail "krému"
A teraz natrieme na korpus či piškóty alebo keksy a dáme do chladničky....ja zvyknem dávať na to šľahačku až pred podávaním, takže na fotke je ešte pred navrstvením šlahačky...ale to je už na Vás.
Dobrú chuť!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Živánska pochúťka,alebo prekvapenie v alobale | Blesková trasená torta | ĽADOVÉ REZY... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44)<< predošlé 1, 2, 3
Silvia A. (chelsy) ID 8751, mimibazar.sk/chelsy (2.6.2007, 22:08)
no uvidime co z toho bude (^) :-)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (1.6.2007, 23:31)
Trasenie 2 šľahačiek a pudingov v uzavretej nádobe tak aby to zhustlo? *-) No mne sa to teda nezdá..... *-) Čakám, kto sa ozve, komu sa to podarí.....
ODPOVEDAŤ
Magdaléna S. (Megi14) ID 7336, mimibazar.sk/megi14 (5.6.2007, 12:09)
Ja som sa tiež velmi čudovala...a práve takéto "šiši" recepty rada skúšam.... ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (ophinka) ID 15115, mimibazar.sk/ophinka (2.6.2007, 17:52)
Ahoj, ja to robiim uz davno a robim z toho trasenia showwwww, a malej sa to naaaramne paci :-D (Y), skutocne to funguje, ved prave ten puding je ten zaaazrak ktory to da do hromady.A ja si toto este ulahcujem, kupujem hotovy tortovy korpus :-) :-) :-) :-) a potom to fakt zmaknem za 1 min ^o) ^o).A mnaaaaaam :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katarinka78) ID 1651, mimibazar.sk/katarinka78 (2.6.2007, 10:57)
Mne sa to podarilo, :-) teda najprv som myslela, ze nie, nechcelo sa mi uz tolko triast, tak som to tam nakydala take polohuste, no a o par hodin to v chladnicke este viac zhustlo. (clamp) Ale nezohnala som u nas ten Creme Ole, tak som kupila od Dr. Oetker taký tortový krem v krabicke - 80g a tiez to vychadza okolo 30,- Sk. Bolo to mnam. (Y) (^)
ODPOVEDAŤ
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (1.6.2007, 15:36)
Supeeeeeeeeeeeeeeeeeeer (^)
Tak toto urcite coskoro vyskusam (clamp), ale musim pockst na sacharidovy den :-D
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katarinka78) ID 1651, mimibazar.sk/katarinka78 (1.6.2007, 14:30)
Potrebujem veľmi rýchlo urobiť tortu, sľúbila som ju malému k MDD, toto bude super, ale nejde tam cukor? *-)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna S. (Megi14) ID 7336, mimibazar.sk/megi14 (1.6.2007, 14:46)
nie..len do korpusu....stava z mandarinok je dost sladka
ale ked chces mozes si to troska osladit
mne to bolo dost sladke, ked som vylizovala hrniec :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu