končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Magdaléna S. (Megi14) ID 7336 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov) Blesková trasená torta[ recept č. 1520 zo dňa 1.6.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 3 smotany na šľahanie, 2 konzervy mandarínkového kompótu ( tie menšie), 2 pudingy Dr. Oetker bez varenia Créme Olé, hotový korpus z piškótového cesta ( môžete si ho aj piecť)..alebo len obyčajné piškóty či keksy POSTUP PRÍPRAVY Tak tento recept mi poslala včera kamarátka mailom ...a pripadal mi tak straaašne zvláštny, že som sa ho rozhodla vyskúšať...možno zaujme aj Vás. V každom prípade je to presne to, čo potrebujeme...- nevariť, nepiecť..len TRIASŤ...:-))) !!!! V prípade že si budete piecť svoj korpus na túto tortičku...tak pripájam aj môj odskúšaný recept. Vymiešane 2 vajcia so 70g kryštálového cukru do peny, pridáme potom 70g hladkej múky, pol balčka prášku do pečenia a 2 lyžice horúcej vody...všetko krásne vymiešame a dáme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi pri 180 C cca 15 minút. A teraz sa pustíme do krému. Do väčšieho hrnca s pokrievkou , ktorá dobre tesní nalejeme 2 smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme oba pudingy. Základom su pudingy práve Créme Olé ( stoja cca 17 Sk), sporovlivé žienky vyskúšali aj obyčajné...ale tie nefungujú, resp.neurobia takú hustú hmotu. V obchodoch býva dostať vanilkový a čokoládový...ja som dala vanilkový. Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme. Ako dlho treba triasť, pocítite veľmi rýchlo sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie:.:-) Tortovú plnku natrieme na korpus alebo piškóty či keksy a ozdobíme klasicky ..vyšľahanou treťou šlahačkovou smotanou..ale to stačí až pred podávaním a dáme do chladničky. Kedže piškóty pomalšie nasiaknu vlhko z plnky ako korpus, tak ich možeme ,v prípade že to chceme čo najskôr konzumovať, ešte pred ukladaním na dno tortovej formy namočiť do vychladenej kávy. Ja som to robila dnes po prvý krát a toto je výsledok. Po víkende doplním aký mala úspech...:-)))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44) | << predošlé 1, 2, 3 |
Silvia A. (chelsy) ID 8751, mimibazar.sk/chelsy (2.6.2007, 22:08) | |
no uvidime co z toho bude | |
ODPOVEDAŤ |
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (1.6.2007, 23:31) | |
Trasenie 2 šľahačiek a pudingov v uzavretej nádobe tak aby to zhustlo? No mne sa to teda nezdá..... Čakám, kto sa ozve, komu sa to podarí..... | |
ODPOVEDAŤ |
Magdaléna S. (Megi14) ID 7336, mimibazar.sk/megi14 (5.6.2007, 12:09) | ||
Ja som sa tiež velmi čudovala...a práve takéto "šiši" recepty rada skúšam.... | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina H. (ophinka) ID 15115, mimibazar.sk/ophinka (2.6.2007, 17:52) | ||
Ahoj, ja to robiim uz davno a robim z toho trasenia showwwww, a malej sa to naaaramne paci , skutocne to funguje, ved prave ten puding je ten zaaazrak ktory to da do hromady.A ja si toto este ulahcujem, kupujem hotovy tortovy korpus a potom to fakt zmaknem za 1 min .A mnaaaaaam | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katarinka78) ID 1651, mimibazar.sk/katarinka78 (2.6.2007, 10:57) | ||
Mne sa to podarilo, teda najprv som myslela, ze nie, nechcelo sa mi uz tolko triast, tak som to tam nakydala take polohuste, no a o par hodin to v chladnicke este viac zhustlo. Ale nezohnala som u nas ten Creme Ole, tak som kupila od Dr. Oetker taký tortový krem v krabicke - 80g a tiez to vychadza okolo 30,- Sk. Bolo to mnam. | ||
ODPOVEDAŤ |
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (1.6.2007, 15:36) |
Supeeeeeeeeeeeeeeeeeeer Tak toto urcite coskoro vyskusam , ale musim pockst na sacharidovy den |
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katarinka78) ID 1651, mimibazar.sk/katarinka78 (1.6.2007, 14:30) | |
Potrebujem veľmi rýchlo urobiť tortu, sľúbila som ju malému k MDD, toto bude super, ale nejde tam cukor? | |
ODPOVEDAŤ |
Magdaléna S. (Megi14) ID 7336, mimibazar.sk/megi14 (1.6.2007, 14:46) | ||
nie..len do korpusu....stava z mandarinok je dost sladka ale ked chces mozes si to troska osladit mne to bolo dost sladke, ked som vylizovala hrniec |
||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44) | << predošlé 1, 2, 3 |