Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov)
Zapekané zemiaky (baklažán, cuketa)
[ recept č. 15068 zo dňa 11.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cca 4 väčšie zemiaky, olivový olej, pizza korenie, soľ, 2 balenia plátkových syrov, 3-4 väčšie paradajky, 20 dkg tvrdého syra, sušená bazalka
POSTUP PRÍPRAVY
Miesto zemiakov môžete použiť baklažán, alebo cuketu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Zemiaky (ja som mala nové),)umyjeme, osušíme, nakrájame (aj so šupkou) na plátky hrubé cca 5-7 mm |
|
Množstvo zemiakov a ostatných surovín si prispôsobte podľa potreby, mne z uvedeného množstva vyšiel jeden plech a väčšia zapekacia misa. |
|
Najprv si opražíme zemiaky (nie prudko) |
|
dozlatista z každej strany na olivovom oleji. Olej dolievajte podľa potreby. |
|
Preložíme na papier na pečenie (skúste pichnúť nožom do každého plátku, či je mäkký, ak je tvrdý, treba ho vrátiť späť do panvice). Alebo ak chcete, zemiaky nakrájané na plátky uvarte do polomäkka v osolenej vode, preložte na papier na pečenie, potrite olivovým olejom a dajte najprv samotné upiecť. |
|
Každý plátok len trošku osolíme, posypeme pizza korením, |
|
položíme kúsok plátkového syra (stačí len pokryť plochu zemiaka), |
|
použila som tento plátkový syr, nie je veľmi slaný a nerozteká sa kade-tade... |
|
položíme plátok paradajky (tie som krájala asi na 3 mm, aby neboli hrubé, ale ani veľmi tenké), |
|
posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na 200° C, cca 5-7 min. |
|
a kým sa pečie prvá várka, nachystáme si ďalšiu :) |
|
Zapečené vyberieme |
|
ešte za horúca posypeme sušenou bazalkou, mrvím ju ešte najemno prstami. |
|
a môžeme podávať so zeleninovým šalátom. Výborne to chutí aj za studena. Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |
| Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 19:07) |
nádhera, to musí byť dobrunkavé, hneď by som si dala niekedy urobím |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.6.2009, 20:02) |
Lucka , ďakujem A je to aj veľmi sýte, vyskúšaj |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (11.6.2009, 18:26) |
Hmm,tak toto je opat nieco pre mna,Adrika.. taketo ja veru mooozem |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.6.2009, 20:03) |
Martinka , ďakujem krásne, budem len rada, keď si pochutíte |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (11.6.2009, 18:20) |
z tej obrazovky je to priam na zjedenie.Super napad,kam na to chodi |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.6.2009, 20:20) |
Ľubka , ďakujem Nápad nie je môj, niekedy dávno som si to odpísala z nejakého časopisu. V pôvodnom recepte to bolo vo vrstvách zemiaky, strúhaný syr, šunka, strúhaný syr a navrch paradajka, už som to tak skúšala, bolo to veľmi dobré, ale niečo mi tam stále chýbalo. Tak som si to potom upravila s tými koreninami a niekedy dávam šunku, niekedy bez a výborné je to aj na grilovanej zelenine. Keď budeš mať chuť, vyskúšaj, verím, že si pochutíš |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (11.6.2009, 15:08) |
vyzerajú perfiš ešte šunčičky trošku by to chcelo |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.6.2009, 15:15) |
Ďakujem Helenka, aj šunčičku môžeš, ja som to chcela také diééééétnejšie, dá sa aj plátok slaninky, ale potom syr aj pomedzi to, aby to nelietalo |
ODPOVEDAŤ |
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 15:00) |
MŇAAAAAAM .TAK TOTO DNES VYSKúúúúúšAM.MáááM NOVééé ZEMIAčIKX |
ODPOVEDAŤ |
| ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 15:11) |
premýšlam , že by som posypala nivou...musím ju spotrebovať. neskutočne si na toto chutimmmm..mńaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| | | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.6.2009, 15:13) |
Ďakujem Dá sa aj nivou, majú takú pizzovú chuť, budem veľmi zvedavá, či chutili |
ODPOVEDAŤ |
| | | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 15:16) |
Aďka diky moc ,,neskutočne mi tečuuu sliny . Ale vieš čo je u mńa problem??? nemám rada pizza korenie,ale dám asi buď grilovacie, alebo nejake na masko. Ja som takto zvykla zapekať masko s rajčinkou a syrom a dávala som nie plátkovy ale mozzarelu,ale toto mi príde ekonomickejšie!!!!!SUPER NAPAD |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.6.2009, 15:21) |
Aj grilovacie môžeš, to mám ešte radšej, alebo také, kde je aj sušený cesnak, asi oregano veľmi nemusíš, tak si už vybrať len podľa chuti. Takto sa dá zapekať aj baklažán, cuketa |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 15:23) |
No super !!!dám tam cesnakové.teraz ma vitana to novéééé. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |