končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 670 návštěvníkov) Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne![ recept č. 14806 zo dňa 2.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY ***CESTO***500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve štipky soli***1.PLNKA***1,1litra mlieka, 3 zlaté klasy, cukor***2.PLNKA***6 PL kr.cukru, 2 šľahačkové smotany 33%***KARAMELOVÁ POLEVA***50g kr.cukru, 3-4 PL mlieka, 220g preosiatého pr.cukru POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som dostala od Evičky K. (monitciara), s tým, že sú také fajné ako boli za socíku:o)))a konečne som ich vyskúšala. Týmto Evke ďakujem za receptík. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI výroba týchto zákuskov síce trvá dva dni, (neberte to úplne doslovne, len niečo treba urobiť v jeden deň a dalšie stačí až na druhý deň, takže sú to skôr dve etapy) ale myslím, že stoja za to....1.deň si uvaríme skaramelizovanú šľahačku, teda 2.plnku a upečieme veterníky......... 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku po okrajoch bublať a trošku dymiť, ale ozaj trošku....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť... tu je tá správna chvíľa, všimnite si ako po krajoch bublinkuje.. keď tam vlejeme dve šľahačky 33%-né !!!!(lepšie bude ak budú mierne zohriate, menej to potom prská ako keď sú rovno z chladničky, používam tie po 250ml, to znamená že potrebujeme 500ml) necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...minimálne na 12hodín-najlepšie do druhého dňa na cesto si vode rozpustíme tuk (heru a pod.)pridáme štipku soli vsypeme múku a stále miešame...aby som mohla fotiť, musela mi mamička pomôcť:o) takže miešala o dušu, až kým sa cesto neodliepalo od hrnca, nič zložité to nie je...troška námahy, ale len chvíľu:o) cesto necháme mierne vychladnúť a nachystáme vajíčka, ináč pôvodne je v recepte uvedená len polovičná dávka na cesto, ale na to množstvo plniek sa mi to zdalo veľmi málo a bola to pravda, veterníky som potom aj tak plnila do plnoplna, však to vidno na obrázku... a aj tak sa ešte ušlo deťom dosť pudingu na vylizovanie:o) po miernom vychladnutí primiešavame postupne vajíčka, vždy počkáme kým sa vajíčko dobre zmieša a až potom dávame ďalšie...a ďalšie.. Ešte teplé vytláčame cez kuchársky miešok na vodou vymytý plech. Nepripraviť si naraz viac plechov, lebo keď cesto stojí na plechu dlhšie, prilepí sa. upečieme do svetlohneda, piekli sa vo vyhriatej rúre (mám teplovzdušku) na 200°C takých 20 minút, treba sledovať....niekedy to trvá dlhšie...RÚRU NEOTVÁRAŤ!!! a želám všetkým, nech sa podaria, ja mám momentálne to šťastie, že mama teraz býva chvíľu u nás, tak som mala morálnu podporu, lebo som veterníky ani nič podobné ešte nepiekla....ak máte strach, spravte len polovičnú dávku, ale keď sa vám podaria, tak to budete ľutovať, že ich je tak málo.... tu na obrázku vidíte všetky, teda okrem jednej, ktorú mi malá zjedla nenaplnenú....vyjde ich okolo 25 ks o veľkosti asi 5-6-7cm (z uvedenej dávky..tak vyšlo mne a šikovným viac). Jednej maminke sa podarilo až 35 kúskov po 5cm a ďalšej až 45ks!!! na druhý deň si uvaríme puding, cukru dajte podľa chuti ja som puding uvarila v prvý deň, tak som ho pred plnením prebehla chvíľu mixérom, aby neboli hrudky....a dalo sa, bol hladučký... veterníčky prekrojíme ostrým nožom, majú byť takéto duté...priznám sa, že z druhej várky sa mi ich pár nepodarilo a nevyskočili tak ako ostatné, asi preto, že sa mi pretrhli dve vrecká a posledné som kôpkovala radšej lyžicou a neboli striekané...dôležité ale je, že sa všetky zjedli a všetky aj chutili. karamelovú polevu musíme mať teplú, lebo chladnutím trošku stuhne...kr.cukor skaramelizujeme, pridáme 3PL mlieka a rozvaríme...3PL je málo, tak som samozrejme dala viac... Originál v recepte znie: 220 g prášk. cukru preosejeme do misky a po častiach pridávame karamel. Dobre rozmiešame. TOTO SOM NEPOSLÚCHLA, urobila som to presne opačne, do karamelu som nasypala pr.cukor , zohrievala a podľa potreby som ešte pridávala mlieko. keď začal karamel moc hnednúť, tak som ho odstavila a miešala do hladka šľahačky, ktoré doteraz oddychovali a čakali na svoju chvíľu, na ktorú som sa mimochodom veľmi tešila, vyšľaháme..nezľaknite sa, zpočiatku je to riedke (môžte pridať aj stužovač) ale po pár minútach intenzívneho mixovania vám vznikne takýto krém, a tá chuť!!! KONEČNE- vytúžené finále....plnenie najprv hustým pudingom, prepáčte za tú hroznú kvalitu, ale už sa mi tak triasli ruky nedočkavosťou, že som nemala síl fotiť znovu a lepšie:o) druhý sa dá karamelový a úúúžasný krém a dokončíme vrškami namáčanými v karamele, ktorý ak vám medzitým náhodou, alebo určite?, zhustne, zahriatím ho znovu rozpustíte HOTOVO!!! DOBRÚ CHUŤ! Prvý patrí VÁM za tú námahu;o) a sú dobré aj na tretí deň, teda ak vydržia.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 121-140) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
michaela l. (miska85) ID 48478 (6.6.2009, 16:38) | |
Ahojte, chcem sa len spytat ci mozem cesto striekat na plech aj obycajnym mikro.sackom ked nemam orig. vrecko na zdobenie? | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 18:33) | ||
Miška, neviem či by mikro vydržal, lepší by bol taký od sáčkového mlieka, tie sú pevné, lebo to cesto je také hutnejšie a mne dva sáčky na jedno použite nevydržali, také sáčkové plastové, boli také tenké, skôr na krém...takže niečo pevnejšie treba | ||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (6.6.2009, 6:02) | |
Lucka vyzerajú neskutočne a určite aj chuť je famózna | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 22:27) | ||
Ďakujem boli veru fajnučké | ||
ODPOVEDAŤ |
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (5.6.2009, 22:14) | |
Šikulka úúžasné ....Ani v cukrárni nemajú tak krásne | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 22:27) | ||
Ďakujem krásne | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (Ivikas) ID 98845 (5.6.2009, 21:58) |
su uzasne mne po vybrati z rury vzdy splasnu |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 18:37) | ||
mne ich zopár tiež nenaskočilo, tak neboli duté, ale zjedli sa ako ich pečieš? | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.6.2009, 21:19) | |
Lucka, tak tieto su este krajsie ako z cukrarne. Vydarili sa skvele | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 22:28) | ||
Adrika ďakujem krásne | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.6.2009, 20:09) | |
no bolo mi treba zasa sadnúť k toho roku som začala si s deviatou dietou , ale tu sa nedá dietovať veterníčky sú priam ukážkové | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 18:36) | ||
kašľať na diétu ďakujem za pochvalu a držím palce | ||
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.6.2009, 1:07) | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (5.6.2009, 9:33) | |
súúú kráááásne | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.6.2009, 14:45) | ||
ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Daniela P. (leicester) ID 34529 (4.6.2009, 12:01) |
ups veterníky, prečo to ja vždy volám krémeš? |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 13:50) | ||
ODPOVEDAŤ |
Daniela P. (leicester) ID 34529 (4.6.2009, 12:01) |
tak kremeše sú hotové, už aj polovica zjedená, zožala som veľkúúúúúúú pochvalu, ďakujem za super recept |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 13:47) | ||
Danielka prvá lastovička, ktorá skúsila som veľmi rada, že sa podarili a chutili ďakujem krásne | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.6.2009, 20:30) | |
Teda takéto niečo ja môžem, vyzerajú božsky ale neviem či by som si ja trúfla na takúto vec |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 13:50) | ||
Ďakujem, prečo nie časom možno aj áno ja si takto zatiaľ netrúfam na marlenku ale príde čas, keď sa do nej pustím len neviem kedy ale niekedy určite |
||
ODPOVEDAŤ |
maria v. (misa2406) ID 60887 (3.6.2009, 20:19) | |
Lucka o tvojích schopnostiach som nikdy nepochybovala,ale podla tohto postupu to určite skúsim,vyzeraju božsky | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 13:52) | ||
Majka, ďakujem si zlatá skús, boli fakt prajem nech sa darí držím palce | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (3.6.2009, 16:33) | |
perfektne nafotené a dopodrobna rozpísané, gratulujem a ticho závidím, neviem, či sa na ne niekedy odhodlám, ale ak áno, dám vedieť | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 18:42) | ||
Anka, ďakujem budem sa tešiť keď sa odhodláš, už teraz držím palce potom daj vedieť |
||
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (3.6.2009, 16:24) |
vyzerajú priam na tiež som ich ako malá zbožňovala, potom sa cukrárne zopsuli. Krásny podrobný postup - perfekt možno sa aj ja niekedy v budúcnosti osmelím ich spraviť... |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 18:38) | ||
Ahoj Evi, ďakujem, ja som dostala tento recept minulý rok v októbri a urobila som ich až teraz chcela som už na vianoce, ale bolo iné, a teraz konečne bola príležitosť a tá správna chuť ich urobiť |
||
ODPOVEDAŤ |
Janka T. (Kimi222) ID 80642, mimibazar.sk/kimi222 (3.6.2009, 16:20) | |
vyzerajú skvele,určite vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 18:34) | ||
Janka, ďakujem potom daj vedieť ako chutili | ||
ODPOVEDAŤ |
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (3.6.2009, 14:03) | |
no tak tento zákusok naozaj môžem a vyzerá tu skvelo | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:33) | ||
ja som ich od mala zbožňovala keď sme boli ako deti občas v cukrárni, tak môj výber bol vždy punčák a veterník, ale s touto polevou len nie čokoládový ďakujem, papa |
||
ODPOVEDAŤ |
Daniela P. (leicester) ID 34529 (3.6.2009, 12:14) |
tak a viem čo idem skúšať piecť, vyzerajú skvele , môj malý síce taketo maškrty ešte nemôže ale ocko si pochutná |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:24) | ||
Ďakujem a želám, nech sa podaria | ||
ODPOVEDAŤ |
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (3.6.2009, 11:56) |
lucia, to zas vyzera uuuzasne, mnaaaam, no mne by sa nechcelo dva dni momentalne, ale fakt, klobuk dole... papa |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:23) | ||
Ahojky Petra, ďakujem! To nie sú celé dva dni len niečo málo urobíš v jeden deň a niečo na druhý, nie je to také hrozné, ako to vyzerá |
||
ODPOVEDAŤ |
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (3.6.2009, 11:06) | |
..vyzeraju fakt uuzasne.. ..aj mna by zaujimalo ako dlho a pri akej teplote sa pecu.. dakujem.. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:20) | ||
Vďaka piekli sa v teplovzduške, vopred vyhriatej na 200°C asi 15-20 minút | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana B. (xblaz) ID 97788 (3.6.2009, 10:30) | |
Úžasné... gratuluju . Taky je asi vyzkouším i přes špatnou zkušenost s odpalovaným těstem. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:19) | ||
Zuzi, ďakujem a veľmi držím palce | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (3.6.2009, 9:43) | |
Fantasticke hned by som si dala,no ja si na takyto zakusok netrufam,ale uz som recept skopcila a poslala mamine,tak dufam ze cez vikend si u nej na tychto skvelych zakuskoch pochutime | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:18) | ||
Jani, ďakujem ja som sa ne véééľmi dlho chystala tak cez víkendík dobrú chuť | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 121-140) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |