. .. .. .. .. .. .
. .

Pangas po mojom :-))) - RECEPT 3514

RYBY A DARY MORA

ID 1132 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 207 návštěvníkov)


Pangas po mojom :-)))


[ recept č. 3514 zo dňa  ]


Pangas po mojom :-)))


POTREBNÉ PRÍSADY

1balik /650g/filiet z pangasia-vietnamskeho sumčeka,2dl mlieka, sol,3 male vajcia, struhanka, 1,5 PL kecupu, 1pl horcice, 1pl masla, 2,5dl horucej vody, cibula,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Filátka rozmrazime namočené v osolenom mlieku/cca 2h/, dáme okvápať a rozrežeme každý na 3 časti-lepsie sa s tym pracuje a sú to take akurátne porcie. Obalime najskor v strúhanke, potom v osolených
rozšprudlovanych vajíčkach a opečieme z jednej a z druhej strany na oleji /nemusia tam plávat, stači 3-5mm/.
Šprcneme trochu oleja do zapekacej misy, na to šupneme cibuľu nakrájanú na ako chcete:-) ja som na slíže, na ňu poukladáme opečené rybky. Do 2,5 dl vody mrskneme 1pl horčice, 1,5pl kečupu a lyžicu masla-dobre premiešame a vylejeme na rybu, trochu to prikryjeme alobalom-nemusite napevno a šup s tym do rúry -30min na 200°C
Vyborná je k tomu klasika-zem.kaša a nejaký čerstvý šalátik...uhorkový, čin.kapusta..ála "co dům dal"
Musím sa vám priznať..nemohla som prísť tejto rybe na chuť. Toto mi včera poradila kamoška na bravčové masko ....ale myslím že bravčovina sa na pangasa nechytáááá.
SUPER šťavnaté, decká dnes futrovali odušu:-)))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Finíííto!!! :-)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< JABLKOVY KREMES | Pangas po mojom :-))) | Barcelonské medailonky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 68 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Jana K. (Kamaska) ID 120974 (25.8.2010, 13:53)
vyborne (Y) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (Kutnaska) ID 147735, mimibazar.sk/kutnaska (9.8.2010, 22:25)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (13.3.2010, 15:31)
Zdenka,dnes som robila a bolo to výborné,robievam takto bravčové a kuracie rezne,teraz som skúsila pangasa a super (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava Pevna (Mirka Pevna) ID 23147, mimibazar.sk/mirkapevna (7.2.2010, 12:46)
výborný recept, výborne sme si dnes (pl) (pl) (pl)...na budúce to vyskúšam aj s kuracím mäsom (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Lenka480) ID 9239, mimibazar.sk/Lenka480 (24.1.2010, 13:49)
Ďakujemeee, dnes som tento recept robila uz 2x a vsetkym nam naramne chutilo (Y) (Y) (Y) (Y) urcite budeme robit aj castejsie (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (savi) ID 97017 (20.1.2010, 11:43)
Ženičky, nečítali ste o škodlivosti pangasia? mne po prečítaní, nešiel dole krkom!
Venujem sa problematike kontaminacie sedimentov a pody a ryby zijuce a na takto kontaminovanych riecnych sedimentoch su prostrednictvom potravoveho retazca najvacsie akumulatory PCB, DDT, HCH HCB, PCDD, PCDF, tazkych kovov atd... vycsina tychto latok narusaju endokrynn system cloveka a dochadza k mutaciam a chybam v DNA pri vyvoji cloveka... je to obzvlast nebezpecne pre tehotne a dojciace matky, deti a pri castom jedeni pre vsetkych...


Mgr. Roman Hangáč

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky

Sekcia geológie a prírodných zdrojov

Odbor geologického práva a zmluvných vzťahov

Tel: +421 2 577 83 225

E-mail: roman.hangac@enviro.gov.sk

Nejedzte Pangasiusa!

Poviem to na rovinu. Miloval som Pangasiusa. Včera sa však náš, asi polročný románik, skončil, keď som sa dozvedel, že ma celý ten čas podvádzal. Pangasius hypophtalmus je sumcovitá ryba, ktorá žije vo veľkých ázijských riekach, najmä v povodí Mekongu. V delte tejto rieky sa aj chová a po spracovaní sa exportuje, okrem iného, aj do Európy. Aj medzi slovenskou rybožravou časťou obyvateľstva sa stal tento sumec nevídaným kulinárskym a cenovým hitom. Mäso tohto sumca je vynikajúce, šťavnaté, filety sú bez kostí, takže ich môžu bez obáv jesť aj malé deti (z istého webového fóra sa dozvedám, že ich dávajú aj deťom v jasliach). Nedávno som si spomenul na výrok známeho gastroteroristu MUDr.Bukovského, že ryby, najmä tie morské, sú strašný humus, lebo v svojom tele kumulujú všetko svinstvo z vody. Ryby jesť neodporúča, napriek tomu, že obsahujú zdraviu prospešné omega-3 mastné kyseliny. Existujú však aj ich iné zdroje, napr. tofu, mandle, vlašské orechy, ľanový olej či bezeruková repka (tzv.kanola).
Keďže Mekong patrí k najviac zasajrajteným riekam na svete, zmocnil sa ma nepríjemný pocit, že ani mäso Pangasiusa teda nebude asi bohviečo. Moje internetové objavy však výrazne predstihli neblahú predtuchu.
Zo serióznej odbornej štúdie sa dozvedám, že mäso tohto urasteného sumca obsahuje skutočne nevídané svinstvá: vysoký obsah arzénu, polychlorované bifenyly, DT a jeho metabolity, ťažké kovy, izomery hexachlórocyklohexánu či hexachlórbenzén. Navyše sú ryby zmrazované aj s kontaminovanou vodou, teda akousi "pridanou hodnotou". Pelety, ktorými sa kŕmia sumce v akvakultúrach sú údajne vyrobené takisto z kontaminovaných a nekvalitných surovín, samice sú dopované hormónmi derivovanými zo ženského moču. V rámci Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá, ktoré na webe každoročne publikuje Štátna veterinárna a potravinová správa, som sa dozvedel, že sa vo filetách v tomto roku objavil aj stafylokokový enterotoxín a baktériu Vibrio cholerae a v r. 2005 aj nepovolená látka malachitová zelená (silný karcinogén, ktorý sa používa pri liečbe hubových a parazitárnych ochoreniach rýb v chovoch). Po zjedení väčšej porcie filiet sa často vyskytujú zdravotné problémy, najmä žalúdočná nevoľnosť, vracanie a hnačky. Tých, ktorí rozumejú francúzštine, iste zaujme podrobná videoreportáž o spôsobe chovu a odchovu Pangasiusa vo Vietname.

v.p.: Ing. Martin Rehák
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (20.1.2010, 11:49)
precitaj si diskusiu tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18865
ODPOVEDAŤ
Katarina S. (29VODNARKA29) ID 118515 (1.1.2010, 22:21)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina S. (29VODNARKA29) ID 118515 (1.1.2010, 22:21)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Betka F. (wilhelmina) ID 128957 (23.12.2009, 11:49)
jeej no parada, hladala som nieco co urobim maminke na Stedry den, kedze dosla z nemocnice a nemoze este klasiku (vyprazane), tak verim ze to bude chutit , vyzera to super (clamp)
ODPOVEDAŤ
lea s. (leus) ID 18757, mimibazar.sk/leus (21.12.2009, 18:31)
Mnam mnam a este raz mnam,bolo to super papanie,jak sa hovori nebicko v puse.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana f. (zuzkafuny) ID 36303, mimibazar.sk/zuzkafuny (1.12.2009, 14:23)
Práve som naložila do rúry ;-) ;-) ;-)
A vyzerá to super...
:-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
zuzana f. (zuzkafuny) ID 36303, mimibazar.sk/zuzkafuny (1.12.2009, 15:08)
aaaa... bolo to supééér (Y) (Y) (Y)
(L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
gundi d. (Gundi) ID 82466, mimibazar.sk/gundi (28.11.2009, 19:18)
(clamp) (clamp) (clamp) Ďakujem za (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) recept. Alena
ODPOVEDAŤ
Katarína D. (rolnicka) ID 61681 (5.11.2009, 8:15)
Recept je uzasny! (clamp)
Velmi nam chutilo. (jidlo)
Pravidelne budeme robit. (hotdog)

Vrela vdaka! (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika L. (NKA) ID 108477 (4.11.2009, 22:22)
No ani z bravčoviny to nie je zlé,ja to mám rada s ryžou,ale skúsim aj pangasa,akurát je v jednote v akcii za 89sk,po starom. vďaka za recept. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (11.8.2009, 13:27)
skusala som a je to SUPROVE!!!velmi sme si pochutili :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (Katy25) ID 105854 (5.8.2009, 18:31)
Ja som ho už skúšala trošku dávnejšie a bol vyborný,chutil naozaj celej rodinke. (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (mary1304) ID 29073 (16.6.2009, 23:40)
Tak dnes som ho vyskúšala (Y) No a musím povedať, že odteraz to bude PANGAS UŽ AJ PO MOJOM ;-) Fantastický receptík, naozaj som si pochutnala :-p Robila som v menšom, tentoraz len pre seba, no určite ukuchtím znova vo veľkom, keď budeme zase celá família pokope (smich) Vďaka za inšpiráciu (L) No a takto sa mi podaril http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=530439 (hello) Mary
ODPOVEDAŤ
Jana K. (Janka97611) ID 63645, mimibazar.sk/janka97611 (2.6.2009, 14:05)
(Y) (Y) (Y)

rycicka najlepsia aku sme papali (pl) (pl) (pl)
velmi nam chutila |:o) |:o) |:o)
ostava v nasich receptikoch nadalej |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina B. (chanka) ID 95119 (6.5.2009, 21:36)
Je to suprove jedloooo (Y)
ODPOVEDAŤ
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (10.4.2009, 23:28)
perfektné, robievam takto hovädzinu, ale bez cibule, nikdy ma nenapadlo to s rybami, je to super, chutne, mala som klasické filé z treskových rýb, skrátka perfektný nápad. ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 68 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu