. .. .. .. .. .. .
. .

Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G. - RECEPT 2915

Mirka M. (Myrca) ID 22115
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.9.2007
Naposledy: 11.11.2022 11:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 22
RECEPTY 312
NÁVODY 1

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov)


Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G.


[ recept č. 2915 zo dňa  ]


Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G.


POTREBNÉ PRÍSADY

*** Cesto: 4 žĺtky * 20 dkg práškový cukor * 1 dcl mlieko * 1 dcl olej * 20 dkg polohrubá múka * prášok do pečiva * sneh zo 4 bielkov *** Smotanová plnka: 2 kyslé smotany * šľahačka v prášku * 2 ks vanilkový cukor *** Želatina: 8 dcl voda * 20 dkg kryštálový cukor * 2 ks zlatý klas * šumienka

POSTUP PRÍPRAVY

podobné koláčiky už tu sú ale tento som piekla špeciálne pre Danielku G., ale ak zláka aj iné žienky budem len rada

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

bielka s cukrom vyšľaháme, ja vždy šľahám ako prvé bielka, lebo ak by som šľahala prv žĺtka tak musím umyť metličky a tak vyšľahám bielka a neunúvam sa umývaním a idem potom rovno na žltka :))))))
a už je vyšľahaný... :)))
žĺtka s cukrom do penista
pridáme mlieko a olej
múku s pdp
a zľahka vmiešame sneh
vylejeme na vymastený a vysypaný plech, upečieme
suroviny na plnku
zmiešame všetko spolu
na vychladnuté cesto natrieme bielu plnku
z vody, zlatých klasov, cukru a šumienky si uvaríme puding kvazi "želatinu", miešanim ju postupne chladíme
ja som použila tieto šumienky, konkretne mandarinka a tropic.. ale je to uplne jedno ake.. niekedy som použila aj take za 1,50 Sk a zmiešala som aj tri chute... je to jedno ... šumienky nikdy neriešim :))))))
no a vychladnutú želatinu pomaličky nalejeme na bielu plnku a dáme chladiť do chladničky... najlepšie cez noc
hotové..... kludne sa na bielu plnku môžete dať nasekané ovocie, jahody, banány, kiwi... podľa chuti.. ja som raz použila kiwi a do tej želatiny som dala trošilinka zeleného farbiva... kľudne sa dajú dať jahody a červené farbivo...papa Danka dúfam, že zaujal... :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kávová torta s orieškovým krémom | Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G. | Kovbojská fazuľa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Jana G. (jasas) ID 25917 (22.11.2007, 18:45)
Super koláčik, u nás asi najoblúbenejší (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ingrid U. (Inček) ID 9675, mimibazar.sk/incek (22.11.2007, 19:20)
Je perfektny ja davam este na tu smotanovu plnku broskyne alebo kivi.
ODPOVEDAŤ
Eva L. (evka*) ID 15 (22.11.2007, 18:19)
Ježiš, ja nechápem to s tým cukrom. Bielka s cukrom a potom aj žĺtka s cukrom. To akože pol a pol toho cukru? Skúsim tento koláčik, a skúsim dať "to biele" tvarohovú plnku. Napíšte mi niečo o tom cukre. Ďakujem. (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.11.2007, 18:25)
aaale aky Jeziš..... troška z cukru odoberiem do bielok... :-D :-D nejake dve lyzice.. tak lepsie sa potom vyslaha.... nic komplikovane.... (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva L. (evka*) ID 15 (22.11.2007, 18:28)
Ahááá, ja že som slepá alebo čo. Ďakujem krásne. Papa.
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.11.2007, 18:29)
;-) ;-) (F) (F) (F) (dance)
ODPOVEDAŤ
Helena M. (Missie525) ID 12680 (22.11.2007, 11:58)
:-) Ten robievame aj my (zajic) Je skvelý, a niekedy pod tu želatínu dáme aj kompót :-$ Inak tento vyzerá luxusne (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.11.2007, 15:32)
ja som tiež raz dala ananás a jahody (Y) (Y) a ďakujem za pochvalu :-$ (X) :-$
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (Zzuzzulik) ID 5955, mimibazar.sk/zzuzzulik (22.11.2007, 10:06)
Vyzerá tu super. Dá sa tam dať menej tej želatíny, lebo ja ju veľmi nemusím :-$ :-$ :-)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.11.2007, 15:35)
áno presne ako hovorí Miriamka nie je to želatina v pravom slova zmysle.. ale ak si myslíš, že ti nebude chutiť tak skús polovičnu dávku ale zase asi to bude nízke... ja inak tiež nemusím želatinu ale toto zbožňujem ... skús (Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam D. (alex) ID 478 (22.11.2007, 10:41)
Zuzi ja sa velmi nevyznam ale tam nieje klasicka zelatina to je puding alebo nie?
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu