ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov)
Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G.
[ recept č. 2915 zo dňa 21.11.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
*** Cesto: 4 žĺtky * 20 dkg práškový cukor * 1 dcl mlieko * 1 dcl olej * 20 dkg polohrubá múka * prášok do pečiva * sneh zo 4 bielkov *** Smotanová plnka: 2 kyslé smotany * šľahačka v prášku * 2 ks vanilkový cukor *** Želatina: 8 dcl voda * 20 dkg kryštálový cukor * 2 ks zlatý klas * šumienka
POSTUP PRÍPRAVY
podobné koláčiky už tu sú ale tento som piekla špeciálne pre Danielku G., ale ak zláka aj iné žienky budem len rada
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
bielka s cukrom vyšľaháme, ja vždy šľahám ako prvé bielka, lebo ak by som šľahala prv žĺtka tak musím umyť metličky a tak vyšľahám bielka a neunúvam sa umývaním a idem potom rovno na žltka :)))))) |
|
a už je vyšľahaný... :))) |
|
žĺtka s cukrom do penista |
|
pridáme mlieko a olej |
|
múku s pdp |
|
a zľahka vmiešame sneh |
|
vylejeme na vymastený a vysypaný plech, upečieme |
|
suroviny na plnku |
|
zmiešame všetko spolu |
|
na vychladnuté cesto natrieme bielu plnku |
|
z vody, zlatých klasov, cukru a šumienky si uvaríme puding kvazi "želatinu", miešanim ju postupne chladíme |
|
ja som použila tieto šumienky, konkretne mandarinka a tropic.. ale je to uplne jedno ake.. niekedy som použila aj take za 1,50 Sk a zmiešala som aj tri chute... je to jedno ... šumienky nikdy neriešim :)))))) |
|
no a vychladnutú želatinu pomaličky nalejeme na bielu plnku a dáme chladiť do chladničky... najlepšie cez noc |
|
hotové..... kludne sa na bielu plnku môžete dať nasekané ovocie, jahody, banány, kiwi... podľa chuti.. ja som raz použila kiwi a do tej želatiny som dala trošilinka zeleného farbiva... kľudne sa dajú dať jahody a červené farbivo...papa Danka dúfam, že zaujal... :))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |
Jana G. (jasas) ID 25917 (22.11.2007, 18:45) |
Super koláčik, u nás asi najoblúbenejší |
ODPOVEDAŤ |
| | Ingrid U. (Inček) ID 9675, mimibazar.sk/incek (22.11.2007, 19:20) |
Je perfektny ja davam este na tu smotanovu plnku broskyne alebo kivi. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva L. (evka*) ID 15 (22.11.2007, 18:19) |
Ježiš, ja nechápem to s tým cukrom. Bielka s cukrom a potom aj žĺtka s cukrom. To akože pol a pol toho cukru? Skúsim tento koláčik, a skúsim dať "to biele" tvarohovú plnku. Napíšte mi niečo o tom cukre. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.11.2007, 18:25) |
aaale aky Jeziš..... troška z cukru odoberiem do bielok... nejake dve lyzice.. tak lepsie sa potom vyslaha.... nic komplikovane.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva L. (evka*) ID 15 (22.11.2007, 18:28) |
Ahááá, ja že som slepá alebo čo. Ďakujem krásne. Papa. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.11.2007, 18:29) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Helena M. (Missie525) ID 12680 (22.11.2007, 11:58) |
Ten robievame aj my Je skvelý, a niekedy pod tu želatínu dáme aj kompót Inak tento vyzerá luxusne |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.11.2007, 15:32) |
ja som tiež raz dala ananás a jahody a ďakujem za pochvalu |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Č. (Zzuzzulik) ID 5955, mimibazar.sk/zzuzzulik (22.11.2007, 10:06) |
Vyzerá tu super. Dá sa tam dať menej tej želatíny, lebo ja ju veľmi nemusím |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.11.2007, 15:35) |
áno presne ako hovorí Miriamka nie je to želatina v pravom slova zmysle.. ale ak si myslíš, že ti nebude chutiť tak skús polovičnu dávku ale zase asi to bude nízke... ja inak tiež nemusím želatinu ale toto zbožňujem ... skús |
ODPOVEDAŤ |
| | Miriam D. (alex) ID 478 (22.11.2007, 10:41) |
Zuzi ja sa velmi nevyznam ale tam nieje klasicka zelatina to je puding alebo nie? |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |