Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 154 návštěvníkov)
Hovädzie mäso Stroganov
[ recept č. 27448 zo dňa 25.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg hovädzieho mäsa/ ja som mala predné/,2-3 PL oleja,3PL hl.múky,8PL sladkej smotany na varenie,3PL paradajkového pretlaku,1 väčšia cibuľa,mleté čierne korenie,soľ,1ČL horčice,1ČL cukru,1kocka hovädzieho bujónu.
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
mäsko naklepeme a pokrájame na úzke rezančeky
pokrájané osolíme,okoreníme a posypeme múkou,dobre premiešame /najlepšie rukou v mikroténovom sáčku/
opečieme na panvici
do kastrólika dáme uvariť kocku bujónu asi v 3dcl vody
keď sa z mäsa odparí trochu šťava, prilejeme vývar
Pridáme cibuľu podusenú na malom množstve oleja
Nakoniec pridáme pretlak,cukor a horčicu a udusíme do mäkka
celkom na záver, keď je mäso mäkké, pridáme smotanu a už len necháme krátko prevrieť
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |
| Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (1.3.2012, 11:55) |
Vyborne!! |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (6.3.2012, 10:00) |
Ďakujem za pochvalu,som rada,Zuzanka,že Vám mäsko chutilo!!! |
ODPOVEDAŤ |
Andrea R. (Andrejina) ID 169341 (23.3.2011, 11:06) |
Tento recept robim uz piaty krat a musim napisat ze je vynikajuci receptik,velmi pekne dakujem.Ale ja si najprv oprazim cibulku a tak dam masko a je to tiez vyborne. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (23.3.2011, 13:42) |
Andrejka,som veľmi rada, žeVám takto pripravené mäsko chutí,u nás patrí k tým najobľúbenejším |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (28.10.2010, 19:37) |
Ahoj Ivetka, nemozem najprv oprazit cibulu a potom do nej pridat masko? Ako napr.gulase a pod. Ja len ci to nebude jednoduchsie. Inak zajtra skusam. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (30.10.2010, 21:03) |
No ,neviem,ale myslím,že tá chuť sa zmení,ale vyskúšaj, dúfam, že ti bude chutiť,napíš svoj názor!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (25.5.2010, 20:34) |
Umytou rukou to nejde?Ved cesto tiež miesiš. ,ale recept je veľmi jedlý. Ja pretlak orestujem na troške oleja,dodá takú inú chuť. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (25.5.2010, 21:07) |
Melanka,to vieš, že sa to dá aj umytou rukou, ale aby nejaká hygienicky založená osôbka nepovedala, že som nekultúrna Ale mňa zaujal ten orestovaný pretlak To som ešte nepočula,robíš tak aj paradajkovú polievku?? To vyskúšam!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | | melania l. (lararuby) ID 130989 (25.5.2010, 21:09) |
Aj do základu na guláše,on tak troška skaramelizuje,chuť sa tak rozvinie.Vyskúšaj,čo na to povieš. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (25.5.2010, 21:21) |
Tak to už viem, čo budem variť v sobotu,dúfam, že mi nevypovie môj foťáčik službu,aby som to mohla vyfotiť !! |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.5.2010, 20:33) |
no mňááám Ivetka nedrááždi, ja tu práve zobem do jablka |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (25.5.2010, 21:19) |
Toto mäsko je Martinka skutočne veľmi chutné,skúšala som aj s bravčovým, ale to už nie je ono. |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.5.2010, 20:31) |
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam. take ja milujeeeeeem,mi to pripomina skvelu mamkinu kuchynu vypytam si na nedelu |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (25.5.2010, 21:23) |
Janik, vyskúšaj, u nás sa toto jedlo strašne rýchlo míňa |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.5.2010, 20:33) |
ale sme sponntánne reagovali spolu svorne |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.5.2010, 20:36) |
ani nenapisem,co mi prve napadlo... nenazrane papulky..tak to slusne pojmem. u nas doma sa take maska robili velmi casto,take vdacne rodinne jedlo. to neofrflal nikto |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.5.2010, 20:43) |
mi hovor a najlepšie od maminy |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |